Food

Lifehack: Zo word je avocado niet na 1 dag bruin

Wij zijn op de redactie echte avocado-lovers. Jullie kennen vast wel het geluksmomentje dat je krijgt wanneer je een avocado opensnijdt en hij perfect rijp is. Helaas is dit niet altijd het geval. Als je dan eindelijk een goede avocado hebt, eet je hem meestal niet in één keer helemaal op. Maar hoe kan je een halve avocado het beste bewaren zonder dat hij binnen no-time bruin wordt? Wij hebben de oplossing.

Een avocado, het blijft lastig... Het ene moment is 'ie keihard, het andere moment overrijp. Heb je net een halve avocado op je crackers gesmeerd, blijf je over met de andere helft. Je hebt eigenlijk geen trek meer, maar een avocado wordt altijd zo snel bruin dat je hem maar opeet. Dat is nu verleden tijd want wij hebben vier handige tips voor je op een rijtje gezet.

#1. Doe de pit er weer in
Gebruik je een halve avocado, gebruik dan dus eerst de kant zonder pit. De pit zorgt er namelijk voor dat er minder vruchtvlees wordt blootgesteld aan zuurstof, waardoor je avocado minder bruin wordt. Zo kan je er dus de volgende ochtend weer een heerlijk ontbijtje mee maken.

via GIPHY

#2. Een rode ui
Bewaar de avocado in een luchtdicht doosje, samen met een paar klein gesneden stukjes rode ui. De zwavel in de ui (dezelfde stof waar je altijd van gaat huilen) oxideert het oppervlak van de avocado, waardoor deze niet bruin wordt. Al moet je de vrucht alsnog niet nu drie weken in je koelkast laten liggen natuurlijk ;-).

#3. Citroensap
Besmeer de overgebleven helft avocado met citroensoep. Door het zuur van de citroen voorkom je dat de avocado bruin wordt. In plaats van in een doosje te bewaren, wikkel je de overgebleven helft in vershoudfolie. Zorg dat de folie er strak omheen zit, zo wordt het citroensap beter opgenomen.

#4. Olijfolie
Besmeer de overgebleven helft van de avocado met een laagje olijfolie. De olie zorgt ervoor dat de avocado niet in aanraking kan komen met de zuurstof in de lucht en voorkomt hiermee dus dat het bruin wordt. Doe het in een afgesloten bakje in de koelkast en je avocado kan weer even mee. Misschien een lekker idee om er de volgende avond avocado frietjes mee te maken?

Bron: self.com, happyinshape.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook