Lifestyle

5 tekenen dat jij en je beste vriendin jullie relatie moeten breken

Wellicht heb jij al sinds day one een vriendin van wie je dacht dat je niet meer zonder haar kon. Toch merk je dat er langzaam scheuren in jullie vriendschap ontstaan. Ergens zit het niet helemaal lekker als jullie samen zijn en je weet niet precies waar het vandaan komt. Je bent veel tijd kwijt aan het nadenken waarom dit gevoel zo is. Wellicht weet je het wel, maar durf jij je er niet helemaal aan toe te geven. Ergens weet je dat jij en je bestie niet meer zo best friend forever zijn als eerst. Dit zijn de vijf tekenen dat het beter is dat jij en je beste vriendin jullie relatie verbreken.

1. Jullie zien elkaar steeds minder
En het maakt jullie ook steeds minder uit. Terwijl jullie elkaar eerst dagelijks tot wekelijks zagen is het nu al een wonder wanneer jullie elkaar twee keer in de maand zien. Jullie kiezen beiden voor extra uren uitslapen of gewoon een avondje Netflix and chill met een reep chocolade op de bank. Om heel eerlijk te zijn, mis je haar gezelschap niet héél erg.

2. Je bent liever met anderen
Een jaar geleden waren jij en je beste vriendin al-tijd samen en waren jullie ook wel erger dan ''dat koppel''. Waar zij was, was jij en andersom. Mensen dachten ook wel eens dat jullie tweelingzusjes waren. Tegenwoordig vermaak jij je net zo goed (of zelfs beter) met anderen. Je realiseert je dat je haar niet nodig hebt om lol te maken. 
Meisje met gebroken hart
3. Zij is niet meer diegene aan wie je alles vertelt
Het fijne aan een beste vriendin is dat zij diegene is aan wie je al je problemen, liefdes en gekke verhalen vertelt zonder dat je bang bent dat ze denkt dat je niet spoort. Wanneer je niet meer de behoefte hebt om alle ins en outs over jezelf aan haar te vertellen, omdat je het gevoel hebt dat ze dat niet waardeert, is dat een teken dat er een scheur in jullie vertrouwen tegenover elkaar zit.

4. Als jullie dan wel samen zijn, hebben jullie elkaar niks te vertellen
Het is bijna ongemakkelijk wanneer jullie een keer samen gaan lunchen. Jullie zitten vooral op jullie telefoon en je moet vragen bedenken om het gesprek een beetje gaande te houden. Je merkt dat jullie levens enorm uit elkaar zijn gegroeid en jullie raakvlakken steeds kleiner worden. 

5. Je weet ergens wel waarom je met dit onderbuikgevoel rondloopt
Heel diep van binnen weet je wel waarom je niet lekker in je sas raakt als je aan je beste vriendin denkt. Je ziet jullie vriendschap steeds minder zitten en het kost je meer moeite om het beetje wat nog over is te onderhouden. 

via GIPHY

De punten komen je herkenbaar voor, wat nu?
Wanneer de bovenstaande punten je herkenbaar voorkomen in de huidige vriendschap van jou en je beste vriendin, is het wellicht een beter idee om er een punt achter te zetten. Een vriendschap beeïndigen maakt je echt geen slecht mens. Vriendschappen stranden dagelijks doordat mensen zich blijven ontwikkelen en andere dingen doen. Je hoeft er natuurlijk niet definitief een punt achter te zetten. Jij en je beste vriendin kunnen jullie vriendschap ook een traptrede naar beneden schuiven. In deze situatie verwachten jullie gewoon minder van elkaar en is het prima wanneer jullie minder tijd aan elkaar besteden, maar betekent het niet dat jullie minder om elkaar geven.

Bron: seventeen.com, bustle.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook