Lifestyle

9 herkenbare gedachtes tijdens het leren voor je Frans examen

C'est l'heure des examens. En als doorgewinterde middelbare school leerling die al jaren haar tijd steekt in die inspirerende Frans boeken weet jij natuurlijk pre-cies wat hier staat. Na al die jaren hard werken is het dan eindelijk zover: het is tijd voor de examens. De komende weken moet je nog even de billen samenknijpen, maar wanneer je alles hebt gehad heb je de tijd om maanden lang te genieten van je vrijheid. Nog héél even bikkelen. Terwijl jij de afgelopen periode hebt zitten blokken voor je Frans examen, komen deze gedachtes je sowieso bekend voor.

#1. ''Waarom heb ik überhaupt voor Frans gekozen?''

#2. ''Ga ik ooit naar Frankrijk? Ik houd helemaal niet van te hoge temperaturen, stokbrood en croissantjes.''

#3. ''Waarom lijkt Franse grammatica op Chinees?''

#4. ''Tegenwoordig gebruikt toch iedereen Google Translate...''

via GIPHY

#5. ''Oké, oké, denk aan alles wat je er wél mee bereikt. Ze spreken de Franse taal tenslotte over de hele wereld en de Franse taal klinkt super romantisch. Misschien scoor ik in de toekomst nog een lekker Frans hapje.''

#6. ''Als ik mijn Frans examen haal kan ik ooit naar het buitenland verhuizen. Je. Kunt. Het.''

#7. ''Is voulez-vous coucher avec moi niet genoeg om te weten?''

#8. ''Begrijpend lezen in het Frans is toch wel een tikkeltje lastiger dan in het Nederlands. Ik had toch een aantal weken eerder moeten beginnen... Oeps.''

#9. ''Kan ik geen Franse serie kijken? Staat er niks op Netflix? Vast ook héél leerzaam.''

via GIPHY

Zo maak je Frans bien
Pff, de examenperiode is geen periode zonder stress en hopeloze gedachtes. Het liefst wil je deze tijd zo snel mogelijk achter de rug hebben, maar natuurlijk wel met de beste resultaten. Ben je je boeken helemaal zat en wil je de Franse taal op een andere manier in je hoofd stampen?Lees dan de volgende tips en leer Frans op een leuke manier.

1. Netflix and chill, maar dan anders
We haken direct in op gedachte #9. Naar Franse series kijken is namelijk ontzettend goed voor je taalontwikkeling. Vooral als het een leuke serie is ben je veel meer geboeid en neem je alles sneller in je op.

2. Bekijk het Franse journaal
Dit is misschien iets minder vermakend, maar wel heel leerzaam. Sowieso is het niet verkeerd om te weten wat er in de wereld afspeelt.

3. Luister Franse muziek
En dan moet je niet Le Poppys draaien, dat nummer dat je ouders wellicht veel te veel uren te hard door te speakers afspeelden, maar kies bijvoorbeeld Franse rap of Franse R&B. Wie weet ken je al een aantal nummers of zelfs artiesten. Momenteel zijn er een hoop Franse artiesten die in de Nederlandse hitlijsten staan.

Hopelijk zijn deze tips nog dé tips die je nodig had voor je examen. Adem in en adem uit. Het komt sowieso helemaal goed. Je doet niet voor niets examen. Je werkt al jaren naar je diploma toe, dus alles komt helemaal goed. Succes, girl!
Student slaapt op boeken
Bron: sgxl.nl, drooplekacademie.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook