Beauty

Invlechten als een pro: zo doe je dat

De braid kapsels, nonchalante vlechten en classy opgestoken looks zijn om bij weg te dromen. Zó mooi! Helaas is niet iedereen gezegend met kappershanden en blijft het voor veel meiden een gevecht om überhaupt een simpele vlecht te maken. Jij bent al tevreden als je staart of knot een beetje symmetrisch op je hoofd zit. Gelukkig hoef je voor invlechten helemaal geen kapper skills te hebben, want met deze tips is invlechten super gemakkelijk.

1. Beginnen met invlechten
Om een mooie vlecht te maken pak je als eerst een pluk haar bovenop je hoofd. Verdeel deze pluk in drie strengen en begin met vlechten. Pak tijdens het invlechten iedere keer een pluk van de zijkant erbij. Wil je een grote vlecht? Pak dan grotere plukken. Let er goed op dat je iedere keer genoeg haar pakt. Aan het einde moeten al je haren in de vlecht zitten, anders krijg je loshangende plukken. Wanneer je dit onder de knie hebt, heb je de basis van het invlechten al te pakken. 

2. Messy is juist classy
Geef de hoop tijdens het invlechten niet op wanneer je merkt dat je vlecht een beetje rommelig is. Een tikkeltje rommelige vlecht geeft een nonchalante look en dat is juist heel volwassen. Zeg nou eerlijk; héle strakke vlechten zijn misschien ietsje jeugdig.
Vrouw met vlecht
3. Skip je wasbeurt als je je haar wil invlechten
Als je je haar wil invlechten is het beter om je wasbeurt vandaag even over te slaan. Wanneer je met schoongewassen haar wil invlechten zijn je lokken veel te zacht en glijden de lokken heel snel uit elkaar. Als je je haar een dag niet wast zijn je lokken veel stroever en zit je haar de hele dag beter in model. Meestal zit je haar daardoor de dag na je wasbeurt veel beter. Vind je het moeilijk om je haar niet dagelijks te wassen, met deze tips lukt het je sowieso.

4. Een pro worden in invlechten: oefening baart kunst
Dat is met invlechten toch echt de manier om de techniek onder de knie te krijgen. Als je de basis van invlechten in de vingers hebt zijn moeilijkere vlechten, zoals de vissengraat en de omgekeerde vlecht binnen no-time een makkie voor je.

5. Tutorials, tutorials en nog meer tutorials
Wanneer je nog wat extra training nodig hebt bij het leren invlechten of toe bent aan inspiratie voor een nieuwe vlecht, dan zijn YouTube-tutorials het antwoord voor jou. Op YouTube vind je eindeloos veel video’s met hele fijne uitleg over invlechten en de mooiste vlechten voor iedere gelegenheid. Om je een beetje tijd te besparen heeft Girlscene een aantal toffe en inspirerende video’s voor jullie op een rij gezet waarin een beautygoeroe stap voor stap het invlechten voor je uitlegt. Na het zien van deze video’s draag jij nooit meer een staart of knot 🙂

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Ook Girlscene heeft een hele fijne tutorial over invlechten!
Watch on YouTube
Bron: amikappers.nl, luxyhair.com | Beeld: iStock

Must reads 👀