Lifestyle

Lang single? Dan is je volgende relatie veel sterker

Ben je al heel erg lang single of was je lang alleen voordat je een relatie kreeg? Lucky you, want dat betekent dat de relatie na de lange ‘break’ veel sterker is. Waarom je beter lang single kan zijn en niet meteen in de volgende relatie stappen na een break-up? We leggen het je hieronder uit. 

Lang single
Heb je echt net een lange relatie achter de rug en ga jij in no time door naar de volgende? Of neem jij na een break-up juist tijd voor jezelf en blijf je heel erg lang single? Dat laatste blijkt het allerbeste te zijn voor je volgende relatie volgens een onderzoek. Enne, dat heeft met deze dingen te maken. 

via GIPHY

♥ Leren alleen zijn
Als je lang single bent leer je heel goed om alleen te zijn. Je moet in je eentje nieuwe dingen ontdekken en leren. Daardoor leer je jezelf ook beter kennen en leer je om van jezelf te houden. Dat is heel erg belangrijk als je in een relatie stapt: van jezelf houden. Je kan pas echt van iemand houden als je 100% van jezelf houdt. En dat leer je heel goed als je single bent. 

♥ Wat wil je in een relatie?
In de periode als single lady kom je er ook achter wat je wil in een relatie. Je gaat in deze periode meer nadenken over de dingen die je niet prettig vond in je vorige relatie en wat je graag anders wil de volgende keer. In deze tijd kom je erachter wat voor lover jij echt nodig hebt in je leven en wat voor man of vrouw het beste bij jou past. Dat zorgt ervoor dat je niet meer zo snel op bepaalde types afstapt en verkeerde relatie aangaat. 

Relatie tegen liefdesverdriet
Is je relatie net voorbij en heb je heel erg last van liefdesverdriet? Dan is het natuurlijk heel erg fijn als je aandacht krijgt van een nieuwe potentiële lover, maar het allerbeste is om een lange tijd niet te daten. Je gaat namelijk al je dates vergelijken met je vorige relatie en dat is natuurlijk niet goed. Iedereen is weer anders en je kan dus niet je ex-lover vergelijken met anderen. Zet het daten dus nog even op pauze en geniet van je single life! Enne, dan komt je droomman of droomvrouw vanzelf op jouw pad. 

Bron: Gezond.be | Beeld: iStock

Must reads 👀