Series & Films

Heftig! Na 13 Reasons Why is het aantal zelfmoorden in VS gestegen

De Netflix-serie 13 Reasons Why heeft na seizoen een en twee heel veel kritiek gekregen. Ook al was de serie heel populair bij veel mensen, er waren ook genoeg die vonden dat de serie zo snel mogelijk verwijderd moest worden van Netflix. De serie zou jongeren aansporen om zelfmoord te plegen, wat natuurlijk helemaal niet de bedoeling is van 13 Reasons Why. Toch blijkt uit onderzoek dat na 13 Reasons Why het aantal zelfmoorden in de VS is gestegen... 

13 Reasons Why
De Netflix-serie gaat over de 17-jarige Hannah Baker die zelfmoord heeft gepleegd. Op cassettebandjes geeft ze dertien redenen waarom ze tot deze beslissing is gekomen en deze verspreidt ze onder de mensen die haar hebben gekwetst. De laatste aflevering van seizoen 1 was heel erg heftig, want je ziet hoe Hannah Baker haar polsen doorsnijdt in bad en dat zorgde voor heel veel ophef.  

Sinds het eerste seizoen van 13 Reasons Why verscheen is het aantal zelfmoorden onder jongeren tussen de tien en zeventien jaar in 2017 gestegen in de Verenigde Staten met bijna 30%. Netflix reageerde op het onderzoek: "Het is een belangrijk onderwerp en we hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we deze gevoelige kwestie op een verantwoorde manier aanpakken." Het is ook niet duidelijk geworden of er een verband is tussen 13 Reasons Why en het gestegen aantal zelfmoorden. 

Zit jij of iemand anders in de put? Neem dan contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week. 

Bron: Hln.be, RTL Boulevard | Beeld: Gettyimages

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook