Lifestyle

Deze Nederlandse YouTuber gebruikte ayahuasca en filmde wat er gebeurde

Wellicht heb je de termen wiet, MDMA en bijvoorbeeld XTC wel eens voorbij horen komen. Drugs komt voor in vele soorten en vormen en het is over het algemeen bekend dat menig Nederlander weleens iets heeft geprobeerd. De drug ayahuasca is een iets minder bekende drugsvorm. Deze drug wordt dan ook alles behalve gebruikt tijdens het feesten, maar waar dient ayahuasca dan wel voor? Lees hier alles over ayahuasca en hoe de drug een bekende YouTuber hielp met zijn onzekerheden.

Laten we voorop stellen dat diverse drugs verschillende (levens)gevaarlijke risico's met zich meebrengen. Ondanks dat het produceren en in het bezit zijn van (de meeste) drugs verboden zijn in Nederland, wordt er alsnog veel gebruikt. Als je dan toch wil gebruiken, laat dan altijd je drugs testen bij een daar voor bestemd adres. Je hebt door het hele land verschillende locaties waar dit mogelijk is.

Pillen

Wat is ayahuasca?
Ayahuasca is een thee die bestaat uit twee bestandsdelen waar ons lichaam op reageert. Er zitten bladeren in van een struik die Dimethyltryptamine bevat, beter bekend als DMT. Van DTM ga je 'trippen'. Je krijgt hiervan sterke hallucinaties en hevige mentale ervaringen. Het volgende bestandsdeel is van de slingerplant, dit bevat MAO-remmers. MAO-remmers worden oorspronkelijk gebruikt tegen depressies.

Wat doet ayahuasca?
Van ayahuasca ga je enorm hallucineren. Je ziet van alles om je heen gebeuren wat daar momenteel daadwerkelijk niet is. Je bloeddruk en hartslag stijgen en je beleeft een hele hoop emoties en gedachtes en oude herinneringen. Er zijn ook mensen die contact ervaren met wezens of beleven dat ze buiten hun lichaam treden of doodgaan. Dit alles klinkt misschien niet als een pretje, maar waarom doen mensen het dan toch?

Waarom mensen ayahuasca gebruiken zit zo
Een ervaring met ayahuasca beschrijven mensen als therapeutisch of spiritueel. De reden dat zij de thee dronken, is bijvoorbeeld vanwege traumatiserende ervaringen of (angst)stoornissen. Ayahuasca werkte in hun situaties helend. Toch heeft deze thee, net als andere soorten drugs, vervelende kanten en bijwerkingen. Er zijn mensen die misselijk worden, braken en/of last krijgen van diarree. Sommigen beleefden het als iets verwarrends of beangstigend. Ayahuasca werkt dus niet voor iedereen.

YouTuber gebruikt ayahuasca voor zijn onzekerheid
Er is een Nederlander die het aandurfde om deze drugs te proberen. We hebben het hier over YouTuber Petrus. Hij licht in zijn korte documentaire toe dat hij last heeft van onzekerheid door onder andere de druk van social media. Hij dealt met het gevoel dat hij een bepaalde versie moet zijn tegenover de buitenwereld, die hij helemaal niet hoort of wil zijn. We leven in een wereld met onrealistische verwachtingen, mede door de 'perfecte plaatjes' op social media. Met deze onzekerheid en depressieve gevoelens dealen een hele hoop mensen. Petrus zocht naar een andere oplossing om deze negatieve gevoelens tegen te gaan. Ben je benieuwd hoe Petrus zijn ayahuasca trip ervoer? Bekijk dan nu deze documentaire.Disclaimer: Is ayahuasca dé oplossing voor mijn problemen?
Misschien ervaar jij dezelfde gevoelens als Petrus of heb je last van een andere (angst)stoornis die je dagelijks leven beïnvloeden. Ayahuasca heeft op iedereen een andere invloed en Girlscene wil graag duidelijk maken dat ayahuasca niet dé oplossing is. Er zijn een hele hoop andere manieren waarmee je de dingen die je momenteel dwarszitten oplost, zoals diverse specialisten. Wanneer je het spannend vindt is het ook mogelijk om geheel anoniem je verhaal te doen. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van depressieve gevoelens waar je geen raad mee weet en je dit niet durft uit te spreken bij bekenden, is het mogelijk om te bellen met 0900-0113 of een kijkje te nemen op www.113.nl. Je bent sterker dan je denkt, lieve Girlscene-lezer!

Bron: drugsenuitgaan.nl, jellinek.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook