DIY: pompoen gezichtsmasker

Beauty door Redactie

Nu de zomerse dagen zo goed als voorbij zijn, zitten de koude dagen er alweer aan te komen. De dikke winterjassen, sjaals en hoge laarzen komen weer te voorschijn.

Nu ik mij van de week ook al met een dikke, wollen sjaal en nieuwe laarzen gelukkig heb gemaakt is het ook weer eens tijd voor een heerlijk winterkuurtje voor je huid. Alvast een extra boost voor het begin van de winter!

Het klinkt misschien vreemd, maar pompoen doet echt wonderen voor je huid! Naast dat pompoen vitamine A en C bevat, helpt het ook nog eens met het genezen en beschermen van je huid. De toevoeging van eieren helpt het masker te binden, is voedend en heèft een liftende werking. De honing is geschikt voor een droge huid en de appel cider is geschikt voor iemand met een vette huid.

Hieronder kun je het recept lezen voor het zelfgemaakte pompoen gezichtsmasker:

Benodigdheden:

- 1 ei
- 1/4e deel van de pompoen
- Honing
- Appel cider of cranberry sap
- Melk
- Garde

Stap 1:

Begin met de basis, klop één ei en ongeveer 1/4 deel van het binnenste van de pompoen samen.

Stap 2:

Indien gewenst, voeg je een scheutje melk toe. Dit heeft niet echt een speciale werking, maar melk is altijd goed voor je huid.

Stap 3:

Heb je last van een droge huid? Voeg dan een beetje honing aan het mengsel toe, naast dat het je huid hydrateert helpt het ook nog eens ontstekingen te voorkomen.

Stap 4:

Of heb je meer last van een vette huid? Voor een samentrekkende werking kun je een vleugje cranberry sap of appel cider toevoegen.

Stap 5:

Dan de uiteindelijke stap: het aanbrengen van het masker. Voor een optimaal effect en resultaat, smeer je lekker veel op je huid. Ga daarna lekker relaxen, lezen, televisie kijken of iets anders wat je voor de komende 15 tot 20 minuten wilt doen. Als allerlaatste stap wanneer je de 15/20 minuten erop hebt zitten spoel je het masker er met lauwwarm water af. Dit kan gewoon met je handen of met een washandje.

door Danique