Lifestyle

Ghosten: wat het me je doet en waarom je beter af bent zonder je crush

Je crush nam veel tijd in beslag en dat vond je heerlijk. Continu waren jullie met elkaar aan het chatten, jullie belden iedere dag en zo nu en dan stuurde je crush een te schattige selfie. Jij was helemaal in de wolken. Maar toen gebeurde het, als donderslag bij heldere hemel: spontane radiostilte. Ineens, zonder hints of waarschuwingen, was je crush van de aardbodem verdwenen. Na meerdere keren appen en bellen kreeg je geen reactie: je crush is je gaan ghosten. Je blijft maar berichtjes sturen, want je wil zó graag antwoord. Hoe moeilijk het ook is, vaak is het beter om je crush met rust te laten. Girlscene vertelt je waarom ghosten niets over jou zegt als persoon en waarom jij beter af bent zonder je crush.
Ghosten - Vrouw met love ballon
Ghosten: het zegt niets over jou
Ghosten is gewoon super vervelend en dit is nog zachtjes uitgedrukt. Er spoken allemaal vragen rond in je hoofd, want je begrijpt gewoon niet wanneer en waarom het misging. Dat iemand je is gaan ghosten zegt niks over jou als persoon. Geef daarom vooral niet jezelf de schuld. Ghosten zegt uiteindelijk enorm veel over de persoon die verdween. Hij/zij durft niet eerlijk te zijn en gaat niet reëel om met moeilijke situaties. Iemand die ghosten als oplossing ziet, is toch niet iemand waarmee je een relatie wil aangaan?

Dit zegt ghosten nog meer over de ander
Jij, als vrouw die wist waar ze voor ging en klaar was om te settelen, heeft natuurlijk niks aan een lover die dat nog niet is en besluit te ghosten. Volgens Psychology Today zijn er herkenbare karakteristieken kenmerken bij mensen die ghosten als de beste oplossing zien. De overeenkomende kenmerken van 'lovers' die ghosten zijn: bindingsangst, het vermijden van confrontaties en het hebben een narcistische persoonlijkheid. De eerste twee kenmerken komen vaker voor en hier hebben een hoop mensen last van. Het is natuurlijk altijd moeilijk om een ander pijn te doen. De vervelende eigenschap van mensen die ghosten is het narcistische kenmerk. Zij hebben waarschijnlijk niet het empathisch vermogen om zich in jou in te leven.
Telefoon met gebroken hart
Verwacht geen excuses of verklaring van mensen die ghosten
Terwijl jij waarschijnlijk ontzettend graag een verklaring wil waarom je crush het een goed idee vond om je te ghosten en op z'n minst een 'sorry' wil horen, is het toch het beste om deze behoefte aan de kant te schuiven. Denk je dat je je achteraf beter voelt als je crush toegeeft dat jullie samen 'hét' gewoon niet waren en wat heb je aan een 'sorry'? Voor je crush was ghosten waarschijnlijk de makkelijkste oplossing, zodat hij/zij je niet hoefde te kwetsen. Dat doet je crush alsnog, maar hij/zij heeft er minder tot geen last van. Hoe je het went of keert, in beide situaties moet je omgaan met vervelende uitkomsten.

Tip voor je volgende liefde en het voorkomen van ghosten:
Om ghosten te voorkomen in de toekomst is het beter om jezelf in je volgende liefde minder snel te verliezen. Laat je vooral niet weerhouden van daten en blijf wel leuke dingen doen, maar ga er nog niet helemaal op in. Houd je verwachtingen op een laag pitje en vermijd het exclusieve zo lang mogelijk. Dat laatste is hoogstwaarschijnlijk de reden waarom je ex-crush je is gaan ghosten. Het is algemeen bekend dat liefde ontzettend onzeker is en een datingsfase is dat dus nóg meer. Je weet nooit waar je aan toe bent, dus houd je vooral nog nergens aan vast. Op deze manier bescherm je jezelf en bespaar je jezelf een hoop pijn, als je toevallig weer een 'leuke' Houdini ontmoet.

via GIPHY

Bron: psyhologytoday.com, bedrock.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook