Lifestyle

20 levenslessen voor iedere twintiger

In je 20's zit je in zo een levensfase waarin je continu valt en opstaat. Af en toe vraag je jezelf ook af waar je in hemelsnaam mee bezig bent en of het ooit nog goed komt. Je moet nadenken over je studie, je werk en je toekomst. Wil je later kinderen? Waar wil je gaan wonen? Van al deze vragen krijg je het ontzettend benauwd en stiekem krijg je al een beetje keuzestress als je moet nadenken over wat je vanavond wil eten. Adem in, adem uit. Na het lezen van deze vier levenslessen besef je dat je 20's de perfecte tijd is om te ontdekken wie je bent en er geen reden is voor paniek.

#1. Je knippert één keer met je ogen en je bent weer een jaar ouder. Geen paniek! Je hebt in je 20's nog genoeg tijd om na te denken over wat je in je leven wil. Gelukkig zitten er geen deadlines aan levensfases en is het geen must om op je dertigste verjaardag je hele leven op een rijtje te hebben. 

#2. We leven allemaal met het Spotlight-Effect. Doordat ieder individu in het centrum van zijn/haar eigen wereld leeft, ziet iedereen haar/zijn eigen daden en woorden als iets enorm groots en heftigs. Vooral als we iets doen wat niet 'hoort'. In jouw wereld is die puist op je wang te vergelijken met de Mount Everest, maar je date staart de hele avond alleen maar in je prachtige ogen ;-).

via GIPHY

#3. Gelukkig hoef je nog lang niet alles te weten, ondanks dat je volwassen bent. Je 20's is een tijd vol aanklooien en proberen, en uiteindelijk zie je wel of het lukt. Daarnaast hebben we nog een meevaller, het is namelijk niet erg om te vragen.

#4. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Andermans leven, vriendje of werk lijkt misschien zo fantastisch, maar of dat écht zo is weet je niet. Stop met vergelijken

#5. Die gigantische opdracht waar je al weken tegen aanhikt blijf je uitstellen. Je bent gewoon bang dat het je nooit lukt. Vrees niet, want ook aan deze opdracht komt een eind. Babystapjes zijn ook stapjes

#6. Besef wat je allemaal al hebt bereikt en focus niet alleen op de toekomst. Kijk soms naar hoe ver je al bent.

#7. Laat nooit iemand zeggen dat je iets niet kunt. Deze negativiteit heb je niet nodig in je leven. 

via GIPHY


#8. Vallen en opstaan, vallen en opstaan. Zonder fouten maken groei je niet.

#9. Blijf niet bij elkaar uit veiligheid. Soms geloof je niet meer in de liefde na een break-up, maar geloof dan maar in ons. Er is veel meer liefde te ontdekken, ook in jouw leven.

#10. Wrok veroorzaakt pijn, dus vergeef en laat los. De enige die hier uiteindelijk last van heeft ben jij.

#11. Deze is voor de workaholics onder ons. Een goede baan is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar vergeet niet te genieten. En aan welke avontuurlijke en mooie herinneringen moet je later terugdenken? 

via GIPHY

#12. Kies voor je passie, want waarom doe je iets voor het geld en niet waar je gelukkig van wordt? Als jij allebei de situaties wel hebt, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Zo niet, kies voor je geluk.

#13. Wanneer je het gevoel hebt dan alles tegelijkertijd op je af komt, geef dan niet op. Het liefst steek je je kop in het zand (iedereen wel eens), maar als je alles met beide handen aanpakt merk je dat het allemaal wel meevalt.

#14. Het best begrijpelijk dat het moeilijk is om in jezelf te geloven in een wereld vol zogenaamde perfectie. Psst... wake up call, dit is natuurlijk helemaal niet zo en daarom is het ontzettend onnodig dat jij denkt dat je niet goed genoeg bent. 

#15. Geef liefde, aandacht, een luisterend oor, een knuffel of een glimlach. Wanneer je veel liefde geeft, krijg je sowieso een hoop liefde terug. 

 

via GIPHY

#16. Kwetsbaarheid is geen zwakte, maar juist een hele sterke eigenschap. Uiteindelijk ben jij rijker dan iemand die altijd maar zijn of haar schild optrekt. Van emoties ervaren leer je veel over jezelf.

#17. Je eigen fouten inzien is een eigenschap dat niet veel mensen bezitten. Wanneer je je eigen fouten erkent, ben jij in staat om te leren en te groeien.

#18. Alles dat bekend is, is natuurlijk fijn en veilig, máár ook enorm zonde van je tijd. Pak die tango-les, spring uit een vliegtuig of vlieg naar de andere kant van de wereld, ondanks dat je dat mega spannend vindt. Wedden dat er een nieuwe wereld voor je opengaat, wanneer je uit je comfort zone stapt.

#19. Zeg gewoon 'nee'. Je geeft geld uit dat je niet hebt, slaapt minder dan nodig is en je agenda overstroomt. Eindstand: blut, slap en moe, zowel mentaal als fysiek. Als je het zo bekijkt is het super onlogisch dat we altijd maar 'ja' zeggen?

#20. Zie je werk niet als iets dat moet. Je werk is namelijk een van de perfecte plekken waar jij je ontwikkelt als mens. Hier denk je misschien niet heel snel aan, maar bedenk even wat voor persoonlijke skills jij allemaal aan je baan overhoudt.
Brunette in de zon
Bron: psychologiemagazine.nl, flair.nl  | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook