Lifestyle

Zo zet je je vader in het zonnetje (zonder dure cadeaus)

Zet 16 juni maar in je agenda, want dan is het weer tijd om je vader in het zonnetje te zetten. Vaderdag is dé dag om te laten zien dat je vader de liefste van de hele wereld is. Helaas heb je geen geldboom in je tuin om hem alles te geven wat hij verdient. Maar maak je geen zorgen, wij hebben hier de leukste Vaderdag cadeaus op een rijtje gezet die je (bijna) geen geld kosten.

1. Leg oude herinneringen vast
Mooie herinneringen samen zijn veel meer waard dan dure cadeaus. Maak daarom bijvoorbeeld een leuk filmpje voor je vader of zet foto’s van jullie in een filmpje en voeg er zijn favoriete muziek aan toe. 

2. Liefde gaat door de maag
Je kunt een heerlijk driegangendiner voor je vader maken met zijn favoriete gerechten. Ga samen met je moeder naar de supermarkt en haal alles in huis wat hij lekker vindt. Normaal zeurt hij altijd dat je de afwas moet doen maar nu zal hij versteld staan van je kookkunsten ;). Bon Appétit. 

3. Neem zijn To-Do lijstje over
Zorg dat je vader niets hoeft te doen morgen. Maak een ontbijtje voor hem en neem zijn huishoudelijke taken over. Ga bijvoorbeeld het gras maaien of de heg knippen. Het is even hard werken maar het kost geen geld en je vader zal het heerlijk vinden om jou zo hard te zien ploegen.

4. Doe iets met zijn hobby
Is je vader dol op vliegtuigen spotten? Gaat hij het liefst elk weekend golfen? Of houdt hij van vissen? Het maakt niet uit wat zijn hobby is, want Vaderdag is een perfecte dag om eens mee te doen met zijn hobby. Plan bijvoorbeeld een dagje golfen. Maak er echt een uitje van en laat zien dat deze dag helemaal in het teken van je lieve vader staat. Hij zal het superleuk vinden dat jij geïnteresseerd ben in zijn hobby en om dit samen met jou te doen.

via GIPHY

5. Eigen gemaakte cadeaubon
Eigen gemaakte cadeaubonnen: niet duur maar wel hartstikke leuk om te geven (en krijgen). Knutsel zelf een cadeaubon in elkaar of zelfs meerdere tegoedbonnen. Bijvoorbeeld een tegoedbon om een keer zijn auto te wassen, een bon voor zijn schoenen te poetsen, een keer een ontbijtje te maken en een bon om de heg te knippen. Laat je creativiteit de vrije loop en dan heb je zo een heel pakketje van leuke tegoedbonnen waar je vader heel blij van wordt. Ook een leuk idee om een cadeaubon te geven voor bijvoorbeeld een dagje weg samen. Lekker een dagje ertussen uit en een museum bezoeken of motor rijden: maak er gelijk een vader-dochterdagje van, mega gezellig!

6. Bierproeverij
Is jouw vader dol op bier? Ga samen naar een bierproeverij. Heerlijk om samen biertjes te testen en gezellig te kletsen. Geen leuke bierproeverij bij jou in de buurt? Maak dan een bierproeverij bij jou thuis. Koop in de supermarkt verschillende soorten speciaalbiertjes. Maak van tevoren een scorelijst om zo jullie toppers bij te houden, zo weten jullie welke favoriet jullie de volgende keer moeten inslaan. 

via GIPHY

7. Movienight
Misschien houden jij en je vader wel van dezelfde films of hij is helemaal fan van cowboyfilms. Ga samen naar de bioscoop of plan een avondje met z’n tweeën om een filmavondje te houden. Houd een heerlijke marathon, popcorn erbij en bingwatchen maar!

Beeld: iStock, Giphy