Series & Films

Alles wat je moet weten over de serie The Act met Joey King

2

Ben je weer door alle series op Netflix en Videoland heen en heb je geen idee wat je nu moet kijken? Dan hebben we een hele goede tip voor je: de serie The Act met Joey King, ook wel bekend van de Netflix-film The Kissing Booth. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en na het zien van de trailer wil je meteen beginnen met bingen van The Act. Lees snel verder waar de serie The Act overgaat en waarom je deze echt op je bingewatch-lijstje moet zetten. 

De serie The Act
Het eerste seizoen van de serie The Act gaat over Gypsy Blanchard, die probeert te ontsnappen van haar overbeschermende moeder Dee Dee. De moeder van Gypsy liet haar geloven dat ze geboren was met het mentale vermogen van een 7-jarige. Ook zou ze vanwege haar vroeggeboorte verschillende beperkingen en ziektes hebben, zoals leukemie en astma. Gypsy komt erachter dat haar moeder heel veel geheimen heeft en maakt samen met haar online boyfriend een plan om haar moeder te vermoorden... Check hieronder alvast de trailer van de serie The Act. 

Cast van de serie The Act
Joey King, ook wel bekend van de Netflix-film The Kissing Booth, kruipt in de rol van Gypsy Blanchard. Voor de serie heeft ze een hele transformatie ondergaan, want zo schoor ze haar hoofd kaal en moet ze de hoge kinderlijke stem van Gypsy imiteren. In een interview met The Hollywood Life vertelt Joey King dat ze daarvoor heel veel video's en interviews van Gypsy heeft teruggekeken om op die manier de imitatie onder de knie te krijgen. Naast Joey King is Patricia Arquette te zien als de moeder van Gypsy, Calum Worthy als het vriendje en Chloë Sevigny en AnnaSophia Robb als de buren/vrienden van Gypsy en Dee Dee. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Joey King (@joeyking) op

Hulu's original 
The Act is een Amerikaanse serie, van vijf afleveringen, van de streamingdienst Hulu. Jammer genoeg kunnen wij niet via Hulu kijken in Nederland (tenzij je de blokkade opheft met een VPN). Er is wel een lichtpuntje, want The Handmaid's Tale is ook een serie van Hulu en staat momenteel op Videoland. Wie weet dat we binnenkort ook de serie The Act kunnen bingen via Videoland. 

Waargebeurd verhaal
De serie The Act is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In juni 2015 werd de moeder van Gypsy Blanchard vermoord door het vriendje van haar dochter, het brein achter de moord. Van kleins af aan werd Gypsy namelijk vertelt door haar moeder dat ze verschillende beperkingen en ziektes had, waardoor ze ook van haar moeder in een rolstoel moest. Gypsy Blanchard kreeg voor de moord op haar moeder een gevangenisstraf van tien jaar vanwege de omstandigheden. Haar (ex)vriendje Nicholas Godejohn kreeg levenslang. Net voordat de serie uitkwam kwam er ook een documentaire over het leven van Gypsy naar buiten. Je bekijkt de hele documentaire hieronder. 

Bron: Girlfriend.com, Hollywoodlife.com, Decider.com | Beeld: Gettyimages

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved