Lifestyle

Mijn vrienden vinden mij en mijn lover een mismatch. Zo deal je ermee!

Jij bent helemaal happy met de liefde van je leven. Alles aan je liefje is perfect en het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Niks lijkt jouw prachtige toekomst nog te verpesten, maar helaas denkt jouw omgeving daar heel anders over. Zij vinden dat jij en je lover to-taal niet matchen en laten dit vaak merken. En dat is best pijnlijk. Girlscene geeft je vijf tips hoe je hier het best mee omgaat.

Communication is the key
Juist, Communication is the key en daar is niks aan gelogen. Er is vast een reden dat je familie en vrienden hun twijfels hebben bij je nieuwe lover. Als je daar niet naar vraagt, kom je er nooit achter. Misschien voelt je familie geen klik, vinden ze zijn levensdoelen niet bij je passen of zien ze je toekomst minder rooskleurig in dan jij dat doet. Uiteindelijk hebben ze deze gevoelens wel, omdat ze jou het allerbeste gunnen en dus kun je ze dat niet kwalijk nemen.

via GIPHY

Neem je lover vaker mee
Nu denk je misschien dat dit juist niet de beste oplossing is, omdat ze je liefde al niet zo leuk vinden. Doe dit juist wel. Hoe vaker je je liefje meeneemt, hoe beter ze hem/haar leren kennen. Wanneer je je lover weinig meeneemt groeit die afstand alleen maar meer. Je merkt wanneer je je vriend(in) weinig meeneemt dat je lover moeite heeft met mengen in gesprekken. Jij en je vriendengroep delen superveel ervaringen. Je lover wordt ook een onderdeel van deze vriendengroep door ervaringen met hen op te bouwen.

Zoek een neutrale bemiddelaar
Wanneer de situatie volledig uit de hand is gelopen en je vriend(in) en je omgeving niet eens meer door een deur passen, is het tijd voor een bemiddelaar van buitenaf. In grimmige relaties is er vaak een hoop gebeurd, waardoor de kern van de onenigheid regelmatig verloren gaat. Iemand die neutraal in de situatie staat, kan objectief naar de situatie kijken. Hij/zij ziet waar de scheurtjes in de relatie begonnen en geeft even een wake up call dat het in de meeste gevallen nergens over gaat.
Verliefd koppel knuffelt
''Tegenpolen matchen níet''
Je familie en vrienden hebben tenslotte verwachtingen en een beeld bij je mogelijke partner. Dat jij en je lover een ontzettende mis-match zijn, proberen ze je daardoor op alle mogelijke manieren duidelijk te maken. Ga met ze zitten en leg uit waarin jij en je lover elkaar zo mooi versterken en aanvullen. De ene in jullie relatie versterkt de minpunten van de ander en andersom is dat precies zo. Ook halen jullie meer uit het leven, omdat jullie nu dingen doen die jullie voor de relatie nooit zouden ondernemen. Jij zou nooit buiten Europa reizen en door je lover zie jij de hele wereld. Jij bent misschien mega sportief en je lover houdt van avonden bingewatchen. Nu jullie samen zijn hebben jullie de perfecte middenweg gevonden. Dat is toch fantastisch?

Acceptatie
Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Als jij de volle vertrouwen hebt in je relatie moet je hier natuurlijk 100% voor gaan. Je eigen geluk is het allerbelangrijkst. Jij bent tenslotte diegene die een relatie heeft met je partner, niet je familie en je vrienden. Het is een feit dat niet iedereen met elkaar klikt. Neem je lover dan lekker mee naar de mensen waarmee hij/zij wel een gezellige babbel heeft. Je moet vooral niet je relatie laten beïnvloeden door andermans mening. Als ze bijvoorbeeld zeggen dat je te veel tijd in je lover steekt, is dat weliswaar een punt om over na te denken. Je moet niet meteen geloven als je omgeving zegt: ''Jullie passen écht, maar dan ook écht niet bij elkaar. Ugh.'' Je staat versteld van al die niet matchende koppels en hoe gelukkig ze al jarenlang zijn :-). Denk bijvoorbeeld aan bad boy Dave Roelvink en zij knappe vriendin Julia die is afgestudeerd als rechter.

Bron: rtlnieuws.nl, bustle.com  | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook