Vaseline op je wimpers

Beauty door Redactie

Je kent het fenomeen vast wel: ‘Smeer vaseline op je wimpers en ze zullen langer en voller worden’. Maar is dit waar? Ik ben voor jullie op zoek gegaan, en heb verschillende fora en websites geraadpleegd.

Of vaseline daadwerkelijk je wimpers laat groeien is nog niet bewezen, maar het vettige smeersel maakt je wimpers wel voller en soepeler. Vaseline verbetert namelijk de conditie van de droge en broze haartjes, waardoor ze er voller en mooier zullen gaan uitzien. Daarnaast helpt vaseline ook tegen wimperuitval…!

Hoe doe je het?

Breng voor een week lang ’s avonds met een schoon mascaraborsteltje (verkrijgbaar bij de Hema en H&M) de vaseline op je wimpers aan en was het er ‘s ochtends weer af. Je kunt de vaseline natuurlijk ook gewoon met je vingertoppen of een wattenstaafje aanbrengen. Let er wel op, dat je de vaseline pas op je wimpers aanbrengt nadat je de make-up eraf hebt gehaald.

Wanneer je dit een paar dagen doet, merk je langzaam het resultaat! Voor meiden met korte of dunne wimpers is het zeker het proberen waard. Het is helemaal niet duur en bijna overal (drogisterij, supermarkt,…) te koop.

Naast dat vaseline goed is voor je wimpers, is het ook goed voor andere delen van het lichaam:

Lippen
Als ik last heb van gespleten, droge lippen smeer ik ’s avonds (ook overdag) vaak een dun laagje vaseline op m’n lippen. De volgende ochtend zijn m’n lippen weer lekker zacht en kunnen ze er weer een dagje tegenaan.

Neus
Vaseline helpt ook als je last hebt van een verkoudheid. Smeer ’s avonds een beetje vaseline rond je rode neus en de volgende ochtend heb je weer een heerlijk zacht prinsessenneusje. Ook overdag werkt het goed, vooral als je met de fiets de kou moet trotseren.

Voeten, handen en nagelriemen
Breng ’s avonds vaseline op je voeten aan, bedek ze met sokken en wordt de volgende dag met zachte voeten wakker. Heb je last van droge handen en nagelriemen? Vaseline zorgt er ook voor dat je handen weer lekker zacht worden en je nagelriemen er verzorgd uitzien.

Make-up remover
Smeer wat vaseline op je ogen, en haal het er vervolgens met een watje weer af. Het gaat echt heel gemakkelijk, daarnaast helpt het vettige van de vaseline ook tegen rimpeltjes.

Hoofdhuid
Ben je van plan je haren te verven, smeer dan wat vaseline op je hoofdhuid. Mocht je dan knoeien met haarverf, veeg je het er zo van af.

Wenkbrauwen
Wil je graag je wenkbrauwen in model brengen zonder te epileren? Door middel van een mascaraborsteltje en vaseline kun je je wenkbrauwen mooi in model brengen.

Droge haren
Smeer een klein beetje vaseline op de droge punten van je haar. Let er wel op, dat je niet teveel in je haar smeert de kans is dan groot dat je vettige haren krijgt.

Nagellak
Doordat een nagellakpotje vaak open en dicht wordt gedraaid en wat restanten op de rand van het potje blijven zitten is de kans groot dat je het potje niet meer soepel opengedraaid krijgt. Smeer dan wat vaseline op het draaisysteem van het nagellakpotje. Op die manier zorg je ervoor dat het niet meer aan elkaar plakt.

Mocht je dit nog niet genoeg manieren vinden, dan kun je op Christinaloves.come er in totaal 50 vinden! Heb je wat te doen....

door Danique