Lifestyle

11 budgetproof dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie

Na een drukke schoolperiode is het nu weer tijd voor voorjaarsvakantie, YAS! Ein-de-lijk weer tijd voor shopping days met je bestie, urenlange Netflix marathons en heel veel bijslapen. Heb je geen idee wat je nu moet doen met al die vrije tijd? We geven je hieronder wat handige tips en ze zijn ook nog eens hartstikke budgetproof. 

Maak nieuwe Instagram-foto’s
Er zijn door heel Nederland heel veel te gekke spots voor mooie Instagram-foto’s. Wil je jouw feed mooier maken? Spreek met je vriendinnen af en ga langs alle Instagram hotspots om leuke foto’s te maken met je girlsquad. Kan je wel wat tips gebruiken voor Instagram-waardige plekken? Lees dan snel dit artikel. 

Beauty day organiseren
Haal allemaal lekkere maskertjes in huis, nodig je vriendinnen uit en organiseer een beauty day bij jou thuis. Maskertje op, elkaars nagels lakken en natuurlijk ondertussen gezellig bijkletsen. Wat je allemaal nodig hebt voor een heerlijke beauty day bij jou thuis lees je hier. 

Temptation Island marathon houden
Yas, Temptation Island is weer begonnen. Heb je de nieuwe Temptation Island afleveringen nog niet gezien? Kijk dan tijdens de voorjaarsvakantie alle afleveringen van Temptation Island 2019 terug. Je hoeft alleen maar je favo snacks en drankjes in huis te halen en je bent helemaal ready voor de Temptation Island marathon. 

via GIPHY

Vintage kilo sale bezoeken
Ben je een modeliefhebber en shop je ook graag bij vintagewinkels? Breng dan tijdens de voorjaarsvakantie een bezoekje aan een vintage kilo sale. Jep, je betaalt hier per kilo en scoort zo heel voordelig heel veel leuke vintagepareltjes. Is er geen vintage kilo sale tijdens jouw voorjaarsvakantie? No worries, bij de Kiloshop Waterlooplein kan je altijd terecht voor vintage musthaves. 

Nieuw recept maken
Hang tijdens jouw voorjaarsvakantie de keukenprinses uit en probeer nieuwe recepten uit. Duik bijvoorbeeld de keuken in om de frikandellentaart te bakken of ga juist voor een healthy snack. Grote kans dat jouw huisgenoten en/of vriendinnen hier heel blij mee zijn. 

Naar het strand gaan
Stap in de trein en ga naar samen met je bff naar het strand. Heerlijk uitwaaien, foto’s maken en lekker lunchen bij een toffe strandtent. Zo hebben jullie eindelijk weer tijd om lekker bij te kletsen en ook even goed uit te rusten. 

View post on Instagram
 

Naar een Alpaca high tea
Heb je iets meer geld over tijdens de voorjaarsvakantie? Ga dan naar een Alpaca high tea. Knuffelen met de fluffy beesten, thee drinken en lekkere dingen eten en natuurlijk leuke foto’s maken. Er zijn verschillende Alpaca boerderijen waar dit kan, dus wie weet zit er eentje bij jou in de buurt.

Carnaval vieren
De voorjaarsvakantie draait voor sommigen om Carnaval. Trek samen met je vriendinnen een superleuke carnavalsoutfit aan en ga gezellig Carnaval vieren. In deze steden moet je zijn voor de leuke feestjes tijdens Carnaval. 

Naar museum
Ben je toe aan een cultureel uitstapje? Breng dan een bezoekje aan een museum. Er is genoeg keuze! Museum Boijmans Van Beuningen, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het tasjesmuseum zijn bijvoorbeeld heel leuk om te bezoeken. 

View post on Instagram
 

Organiseer een kledingruil
Bij het voorjaar hoort natuurlijk een nieuwe garderobe, maar als je niet heel veel geld hebt is winkelen ook geen optie. Organiseer daarom met je vriendinnen een kledingruil. Iedereen haalt zijn oudere kledingstukken uit de kast en het ruilen kan beginnen. Misschien kan jij jouw bestie wel blijmaken met een oud rokje van jou en ben jij weer helemaal happy met een mooie trui van je vriendin. Handig!

Ga schaatsen
Jammer genoeg kunnen we niet op natuurijs schaatsen, maar gelukkig zijn er genoeg leuke schaatsbanen in Nederland. Na het schaatsen is het natuurlijk tijd voor heerlijke warme chocolademelk. 

Beeld: iStock