Real life

Girls Issues #35: ‘Er gaan veel roddels over mij rond’

girls-issues-35

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues.

Girls Issues: ‘Ik heb last van een eetprobleem’

Tamara (16) geeft aan dat ze niet goed kan omgaan met kritiek.

Hoi!

Ik heb sinds een tijdje ruzie met een groepje (ex)vrienden en ben door hun acties dus geen vrienden meer. De ruzie begon met één vriendin, maar zij heeft vervolgens de hele groep tegen mij opgezet. Dit vind ik natuurlijk al heel vervelend en ik zou liever willen dat dat anders was gegaan. Maar dit is nog niet het ergste wat ze heeft gedaan. Ze heeft allemaal roddels over mij verspreid die niet waar zijn. Ik word op straat uitgemaakt voor de raarste dingen.

Daarbij hebben ze ook nog een heel raar verhaal over mij bedacht en dat naar iemand gestuurd die ik helemaal niet goed ken. Het is echt een heel raar verhaal waar dingen in worden gezegd wat geen enkel meisje wil dat over haar als roddel naar buiten komt. Ik vind dit allemaal heel kinderachtig, maar weet niet zo goed wat ik er tegen moet doen. Ik ben het allemaal al aan het negeren, maar dit helpt helaas niet. Ik hoef na deze acties zeker geen vrienden meer met ze te zijn, maar ik wil wel dat dit stopt. Dit soort dingen zijn voor niemand leuk. Maar nu is mijn vraag: Wat kan ik hier het beste tegen doen?

Groetjes, Nova

Lees ook:
Girls Issues #34: ‘Ik heb last van een eetprobleem’

Lieve Nova,

Wat ontzettend vervelend dat dit je overkomt. Misschien moet je voor jezelf gaan nadenken of je oude vriendengroep wel echt zulke goede vrienden waren. Vrienden zijn mensen die altijd voor je klaarstaan door dik en dun. Daarnaast weten vrienden waarmee je heel close bent natuurlijk wat wel en niet waar is over jou. Dus op dit moment moet je de personen koesteren die na dit geroddel nog bij je zijn. Zij kennen de echte jij.

Betreft alle narigheid die je hoort ben je supergoed bezig. Er zijn weinig mensen die zo sterk in hun schoenen staan dat ze zulke nare opmerkingen gewoon negeren. You go girl! Meestal houden pestkoppen vanzelf op als ze zien dat er geen reactie komt. Als dit nog lang doorgaat zal je er zeker goed over moeten praten met iemand waarbij je graag je hart lucht. Misschien je ouders of een vertrouwenspersoon op school? Op vele scholen is er een vertrouwenspersoon waarbij je je vervelende situaties kunt vertellen. Zij houden alles geheim zolang jij dat wil, maar bieden ook veel hulp als dat nodig is.

Het belangrijkste is om zelfverzekerd te blijven. Jij weet dat jij die rare dingen niet hebt gedaan en geen van die nare woorden bent. Je bent veel meer waard dan dat. Als de pestkoppen niet stoppen, trek dan echt aan de bel bij je ouders, school of iemand anders die je kan helpen. Heel veel succes!

Liefs,

Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.

Beeld: pinterest