Lifestyle

Girls Issues: 'Er gaan roddels over mij rond en ik weet niet wat ik moet doen'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wil over wat ze moet doen nu er nare roddels over haar rondgaan...

Hoi!

Ik heb sinds een tijdje ruzie met een groepje (ex)vrienden en ben door hun acties dus geen vrienden meer. De ruzie begon met één vriendin, maar zij heeft vervolgens de hele groep tegen mij opgezet. Dit vind ik natuurlijk al heel vervelend en ik zou liever willen dat dat anders was gegaan. Maar dit is nog niet het ergste wat ze heeft gedaan. Ze heeft allemaal roddels over mij verspreid die niet waar zijn. Ik word op straat uitgemaakt voor de raarste dingen: kech, hoer, sletje, flikker enzovoort. Daarbij hebben ze ook nog een heel raar verhaal over mij bedacht en dat naar iemand gestuurd die ik helemaal niet goed ken. Het is echt een heel raar verhaal waar dingen in worden gezegd wat geen enkel meisje wil dat over haar als roddel naar buiten komt. Ik vind dit allemaal heel kinderachtig, maar weet niet zo goed wat ik er tegen moet doen. Ik ben het allemaal al aan het negeren, maar dit helpt helaas niet. Ik hoef na deze acties zeker geen vrienden meer met ze te zijn, maar ik wil wel dat dit stopt. Dit soort dingen zijn voor niemand leuk. Maar nu is mijn vraag: Wat kan ik hier het beste tegen doen?

Groetjes,

Anoniem 

gepest verdrietig meisje op bed

Hoi lieve Anoniem,

Wat ontzettend vervelend dat dit je overkomt. Misschien moet je voor jezelf gaan nadenken of je oude vriendengroep wel echt zulke goede vrienden waren. Vrienden zijn mensen die altijd voor je klaarstaan door dik en dun. Daarnaast weten vrienden waarmee je heel close bent natuurlijk wat wel en niet waar is over jou. Dus op dit moment moet je de personen koesteren die na dit geroddel nog bij je zijn. Zij kennen de echte jij. 

Betreft alle narigheid die je hoort ben je super goed bezig. Er zijn weinig mensen die zo sterk in hun schoenen staan dat ze zulke nare opmerkingen gewoon negeren. You go girl! Meestal houden pestkoppen vanzelf op als ze zien dat er geen reactie komt. Als dit nog lang doorgaat zal je er zeker goed over moeten praten met iemand waarbij je graag je hart lucht. Misschien je ouders of een vertrouwenspersoon op school? Op vele scholen is er een vertrouwenspersoon waarbij je je vervelende situaties kunt vertellen. Zij houden alles geheim zolang jij dat wil, maar bieden ook veel hulp als dat nodig is. 

Het belangrijkste is om zelfverzekerd te blijven. Jij weet dat jij die rare dingen niet hebt gedaan en geen van die nare woorden bent. Je bent veel meer waard dan dat. Als de pestkoppen niet stoppen, trek dan echt aan de bel bij je ouders, school of iemand anders die je kan helpen. Heel veel succes!

Liefs,

Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar danique@girlscene.nl.​

Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook