Celebs

Grammy Awards 2019: de jurken, hoogtepunten en winnaars

Vannacht toen wij allemaal op één oor lagen, was het aan de andere kant van de wereld één groot feest. In Los Angeles vond namelijk de 61e editie van de Grammy Awards plaats. Benieuwd wie er prijzen in de wacht hebben gesleept? Wij praten je bij over de winnaars, hoogtepunten en natuurlijk de jurken.

Grammy’s 2019: de grote winnaar(s)
Zanger en rapper Childish Gambino was samen met Cardi B één van de grote winnaars van de Grammy Awards 2019. Het nummer  ‘This is America’ van rapper Childish Gambino werd uitgeroepen tot Record van het jaar en Song van het jaar. Dit was de eerste keer dat een rapnummer een Grammy won. De rapper was zelf niet aanwezig bij het evenement uit protest, omdat naar zijn mening de Grammy Awards niet genoeg waardering hebben voor hiphop en rap. Ook voor Cardi B was het een avond om nooit te vergeten. Zij werd namelijk de eerste vrouwelijke rapper die een Grammy ontvangt voor een solo-album. Ze won met haar album Invasion of Privacy.

Lady Gaga sleepte ook drie prijzen in de wacht, waaronder twee Grammy’s voor haar hit ‘Shallow’ uit de film A Star Is Born. Dua Lipa won de Grammy voor beste nieuwe artiest.

1. Record Of The Year: “This Is America” door Childish Gambino
2. Album Of The Year: Golden Hour door Kacey Musgraves 
3. Song Of The Year: “This is America” Donald Glover door Childish Gambino
4. Best New Artist: Dua Lipa
5. Best Pop Solo Performance: “Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?)” door Lady Gaga 
6. Best Pop Duo/Group Performance: “Shallow” door Lady Gaga & Bradley Cooper

Klik hier voor de volledige lijst met winnaars.

Grammy’s 2019: de jurken

grammy awards 2019Ariana Grande
Ariana Grande was dit jaar niet aanwezig bij de Grammy Awards 2019. Ze kreeg eerder deze week ruzie met de producenten van de show over de invulling van haar optreden. Wel plaatste ze een foto op haar Instagam-account waar ze de jurk droeg die ze van plan was te dragen tijdens de show. Ze plaatste er de volgende tekst bij: ‘makes u a custom gown it doesn’t matter if you’re singing or not 🌫 …. thank u’

View post on Instagram
 

Grammy Awards 2019: de hoogtepunten

Alicia Keys, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Michelle Obama and Jada Pinkett Smith openen de de Grammy Awards 2019.

Watch on YouTube

Lady neemt Grammy in ontvangst.
Watch on YouTube

De speech van Cardi B toen ze de Grammy voor ‘Best Rap Album’ in ontvangst nam.
Watch on YouTube

Beeld: Getty Images

Must reads 👀