Lifestyle

Oh no! Social media is slecht voor je seksleven

Oke, even eerlijk. Wij vrouwen houden van seks en ook van social media. Helaas gaan deze twee alleen iets minder samen. Je denkt misschien: hoe dan? Lees maar snel door, want na het lezen van dit artikel neem je misschien een digitale detox.

We love it all: Instagram, Snapchat, Facebook. We kunnen er geen genoeg van krijgen en houden het liefst de hele dag onze favoriete celebs, vrienden en misschien wel onze crush in de gaten. Het is natuurlijk ontzettend interessant wat voor leuke dingen iedereen uitspookt en ook nog eens super handig dat iedereen overal bereikbaar is. Toch hebben deze handige tools een duistere kant. Misschien merk je dit al een beetje bij jezelf. Je bent vaak online, update je Instagram en Snapchat dagelijks en als je je telefoon even weg moet doen voor je studie of werk vind je dat best lastig. En dan heb je hem eindelijk weggelegd, ben je binnen een seconde weer afgeleid door een melding. Je wil gewoon graag weten wat er online allemaal gaande is.

Michella FBI social media

Dat mensen het lastig vinden om hun telefoon weg te leggen blijkt wel uit onderzoek van het Centraal Bureau van Statistieken (CBS). In 2017 was namelijk een derde van de jongvolwassenen verslaafd aan sociale media. Sinds 2015 groeit deze groep, dus dat zal in 2019 nog wel meer zijn. Per dag zit deze groep ongeveer drie tot vijf uur per dag op social media. Een klein percentage daarvan zit zelfs tien (hoe dan!) uur op social media. Als je zoveel op je telefoon zit heb je inderdaad geen tijd meer voor seks. Maar dat is het hele probleem nog niet eens. Ondanks dat social media enorm tijdrovend is, heeft het invloed op je kijk op je lover.

Het gras is altijd groener aan de overkant. Alles op social media lijkt perfect. Knappe mensen, mooie kleding, dure spullen. Je kent het wel. Onbewust ga je mensen op social media vergelijken met je lover. Degene waarmee je in je onesie en zonder make-up met een dikke bak chips op de bank ploft. Jullie kennen elkaars lelijkste kanten. En zelfs dan genieten jullie van elkaar. Toch leiden die knappe koppen op social media af. Deze koppen ogen als een betere partner, doordat ze alleen maar gelikt op social media staan. Je weet dat iedereen niet continu picture perfect is, maar alsnog vergelijk je je lover ermee. Dit resulteert in hele oneerlijke vergelijkingen en je gaat je partner steeds minder aantrekkelijk vinden. Auw.

Al dit social media gebruik is niet alleen lullig voor je lief, maar ook slecht voor jezelf. Als je tien minuten langs de perfecte plaatjes scrolt, krijg je al neerslachtige gevoelens doordat je jezelf naar beneden haalt. Je gaat je daardoor stukken onaantrekkelijker voelen. Hierdoor kan je helemaal zwaaien naar je seksdrive. Want wanneer je je onsexy voelt, lig je liever in je joggingspak op de bank dan dat je rondhuppelt in je gematchte ondergoed. Ervaar jij sowieso gevoelens van onzekerheid? Met deze vijf stappen ben je daar binnen no-time van af.

social media seksdrive

Lees ook: OMG! Deze jongen bedroog zijn vriendin op een hele heftige manier

Je doet het niet expres, maar elkaar vergelijken doen we allemaal, bewust en onbewust. Het is altijd ontzettend belangrijk om te onthouden dat niemand perfect is en iedereen prachtig is op zijn of haar manier. Om deze self- en partner-loathing moods te voorkomen of verminderen is het belangrijk om iets minder van de socials te snoepen. En als je minderen met social media toch een beetje lastig vindt, hoopt Girlscene je ervan bewust te maken dat het gras niet groener is aan de overkant. Zolang jij energie steekt in de belangrijke dingen in je leven, is jouw gras het enige grasstukje wat er toe doet.

Bronnen: sheknows, Centraal Bureau van Statistieken | Beeld: iStock, GIPHY

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook