Beauty

Het effect van roken op je lichaam

199

Dat roken niet goed is voor je gezondheid, dat weten we nu wel. Maar roken heeft ook erg veel effect op je uiterlijk. Een beauty no-no, dus!

Na het lezen van deze bijwerkingen, steek je vast niet zo snel je volgende sigaretje op...

Het effect van roken op je nagels
Door het roken van sigaretten worden je nagels geel. Dat komt doordat er teer en nicotine vrijkomt. Daarnaast zorgt het roken ervoor dat er minder zuurstof in je lichaam komt en daar leiden ook je nagels onder. Ze groeien langzamer, zijn droog, breken snel af en zijn broos. Doordat je nagels sneller afbreken zijn je vingers minder beschermd en vatbaarder voor verschillende infecties.

Het effect van roken op je haren
Allereerst stinkt je haar wanneer je rookt. Daarnaast word je haar broos en ziet het er futloos uit. Dit komt omdat roken je bloedvaten vernauwd en daardoor komt er minder zuurstof in je haar. Dat leidt weer tot te weinig voeding die je haar nodig heeft.

Het effect van roken op je tanden
Volgens het American Cancer Society hebben rokers zes keer meer kans om kanker in je mond en slokdarm te krijgen dan niet rokers. Naast deze grote waarschuwing zorgt roken verder voor een slechte adem, gele tanden en kan het leiden tot verschillende tandproblemen.

Het effect van roken op je huid
Allereerst krijg je van roken rimpels. Ook vernauwt roken de bloedvaten en dat leidt weer tot permanente rimpels. Dat komt omdat twee belangerijke vezels in je huid worden aangetast, namelijk collageen en elastine. Deze twee vezels zorgen ervoor dat je huid sterk en soepel blijft en het geeft een jonge uitstraling. Ook krijg je een zogenaamde rokersgezicht: een grijs getinte huid en diepe lijnen rondom je mond en ogen. Naast de rimpels in je gezicht, krijgt je hele lichaam hiermee te maken. Van je nek en je borst tot je armen, benen en bellen, geen enkele anti-rimpelcrème kan hier tegenop. En tot slot, uitdroging. Door het roken droogt je huid namelijk erg uit. Bedenk wel dat het tien jaar duurt voordat je de consequenties van het roken in je gezicht ziet. Dus als je nu nog niks merkt betekent dat nog niks!

Nog meer effecten van roken op je huid
Door roken herstelt je huid langzamer. Dat komt omdat het roken de bloedcirculatie verhindert in je lichaam. Dit langzame herstel kan op een verhoogde kans voor complicaties zorgen na een operatie. Ook tast roken je immuunsysteem aan en daardoor hebben rokers een verhoogde kans op infecties. Één van zo'n infectie is een verhoogde kans op kanker!

Dan hebben we ook nog goed nieuws. Wanneer je stopt met roken, binnen 48 tot 72 uur je lichaam is vrij van de nicotine. En binnen drie weken tot drie maanden je bloedcirculatie is een stuk beter geworden.

Wat vind jij van roken: lekker of een absolute no-go?

door Quirine

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

199 reacties

 • 6 jaar geleden just me

  MOET echt stoppen..

 • 6 jaar geleden xKeet

  Is moeilijk om te stoppen met roken ..dus begin er niet aan.

  Ik ben zo stom geweest om daar schijt aan te hebben en gewoon ben begonnen.

  Ik ben niet sterk genoeg om te stoppen

  Ik ben zo 40 euro per week kwijt aan sigaretten! • 7 jaar geleden Anouk

  Het artikel gevalletje is opzicht wel goed etc maar zo kan je voor alles wel iets verzinnen?

  Mijn moeder die rookt al vanaf haar 15e. Ze is nu ondertussen al 47, nog steeds ziet ze er gezond uit. Geen rimpels. Ja, ouderdom rimpels die iedereen wel een keer krijgt, maar ze heeft geen uitgedroogde of gerimpelde huid.

  Dit is natuurlijk maar 1 voorbeeld, maar ik weet wel zeker dat er meerdere mensen zijn die er niet slecht uit zien vanwege het roken.

 • 8 jaar geleden _ANNABELLE

  @XsunnyX: dat is niet waar, door UV straling en ook door roken kunnen er mutaties ontstaan in je DNA waardoor je cellen verkeerd gaan delen, het zit dus niet al altijd in je lichaam

 • 8 jaar geleden xFASHION5

  De laatste tijd rookt elke tiener! Dat is gewoon niet meer leuk!

 • 8 jaar geleden justmexx

  sommige mensen hier denken dat rokers alleen roken omdat ze denken dat het stoer is! natuurlijk is dat ook wel voor een deel waar maar veel mensen beginnen ook aan roken omdat ze het gewoon interessant vinden of omdat ze het gewoon een keer willen proberen! ik denk dat jullie nu echt alle rokers over 1 kam scheren! ik ben zelf btw geen roker ofzo maar vriendinnen van mij wel en dat zijn echt niet de types die aandachtsgeil zijn ofzo

 • 8 jaar geleden jshkdbvlikshvi

  @ Sailorgirl123

  Er is niks ergs aan om op jonge leeftijd een meeloper te zijn. Dat is gewoon als tiener overleven. Op de basisschool en middelbareschool hebben mensen niet zoveel begrip voor je en wordt het niet altijd gewaardeed en geaccepteerd als je jezelf bent. Dat komt pas als je ouder wordt.

  Wat het roken betreft: heb samen met mijn beste vriendin van toen stiekem gerookt. Ik durfde niet eens in het openbaar te roken, dus van meelopen was geen sprake. En daarna was het natuurlijk wel stoer als je rookte. Maar die tijd gaat ook weer voorbij

  Gratis eerder dood!

 • 8 jaar geleden Renee

  ik had het een keer geprobeerd en als ik een keer in een dip zit neem ik er eentje, alleen omdat ik er ooit 6 had gekregen. Me moeder kan er wel wat van zeggen maar zij rookt ook samen met me broer dus.

 • 8 jaar geleden XsunnyX

  @YourHeartbreak. Kanker zit altijd al in je lichaam

  het moet alleen nog groeien om je echt de ziekte

  kanker te geven. En daardoor moet je celdeling ofso

  fout gaan dan kan de kanker actief worden. Niet

  zeggen dat geen gelijk heb me moeder is verpleegkundige en half een dokter dus die weet het wel

 • 8 jaar geleden XsunnyX

  @Sailorgirl123. Wat jij zegt slaat nergens op je kan het niet weten want je rookt niet ik ben begonnen met roken omdat ik het een keer wouw proberen en toen ja

  ben ik verslaafd geraakt omdat het lekker is! En kom op

  ik ging niet stoer doen want niemand van mijn vrienden

  rookte toen nog dus er was niks stoers aan.

  En alles wat ze zeggen over je krijgt er zwarte longen

  van ik geloof het niet. Mijn tante rookt onwijs veel

  al ruim 25 jaar en als der longen heel erg waren zou

  ze stoppen dus die heeft er een foto van gemaakt. en

  die had helemaal geen zwarte longen..

 • 8 jaar geleden M1996

  ik rook niet, maar je kan ook gewoon met roken beginnen omdat je t met een vriendin wilt uitproberen. dat is dan niet om stoer te doen. en dan zit je met zo'n pakje, en doe je het nog eens.. enz.

 • 8 jaar geleden anouk228

  man ik heb zin in een peuk

  ik steek er eentje op

  zo lekker

 • 8 jaar geleden 778linda

  ik rook hééél soms, weet ook wel dat het slecht is maar het is gewoon zo gezellig =) met een feestje ofzo doe ik het maar voor de rest niet.

 • 8 jaar geleden Feee_

  ik rook alleen op een avond bij een feestje ofso,

  maar nooit alleen. voor de gezelligheid dus. =)

  en dat is echt 1 avond per week een paar sigaretjes.

 • 9 jaar geleden jannx

  ik rook niet maar (bijna) al mijn vrienden roken wel.

  ik vind dat ze het zelf moeten weten

  wat zijn eig de gevolgen van mensen die erbij zitten haha?

 • 9 jaar geleden HIM_angel

  ik heb gerookt.

  et is verslavend, en het kost enorm veel geld.

  bah.

 • 9 jaar geleden DoTheMilkshake

  Ik snap zoiezo al niet waarom mensen beginnen aan roken.. het kost je veel geld en het is ongezond voor je -_-

  Mijn vriend en zijn ouders roken, en ik woon zo ongeveer bij hem en elke dag hoe vaak ik me ook douche of parfum of deo opspuit ik blijf naar de rook stinken..

 • 9 jaar geleden Newyorkbeats

  Geloof me, ik heb ooit een vriendje gehad die rookte en z'n hele mond smaaktte naar een asbak! Nooit meer een vriendje die rookt!

 • 9 jaar geleden MrsFashion

  Ben ik blij dat ik niet van roken houdt :angel:

  Cheers on mee

 • 9 jaar geleden xLiees

  Sailorgirl klopt,

  Ik rookte ook om stoer te doen duh wie niet xD

  en je vind het echt niet lekker hoor je eerste sigaretje ofzo, ik rook nu af en toe eens als ik op stap ben dan is het wel fijn maar dan heb je ook wat minder last van alle andere mensen die roken en door de wespen die bij je wegblijven haha xD

 • 9 jaar geleden poshical

  ik vind het lekker. Dus stil maar sailorgirl rook je zelf ? Nee, oke stil dan weet je ook niet dat mensen het willen proberen en het nog is doen endan nog is en dan verslaafd zijn.

 • 9 jaar geleden MissLaunterrr

  Ik ben allergisch voor bepaalde stoffer erin.

  En ik wil er sowiezo ook niet aan beginnen..

  Like waarom zou ik?

  Je word er toch niet beter of stoerder op ;').

  xoxo

 • 9 jaar geleden Hippie1995

  @iamkimm

  ja duuuuh iedereen gaat dood maar rokers gaan veel eerder dood.

 • 9 jaar geleden Joyce

  Sorry voor als ik mensen beledig ofzo maar er is meestal maar 1 reden waarom mensen gaan roken en dat is stoer doen/erbij horen. Niemand begint met roken omdat hij/zij het lekker vindt. Kom op zeg nou zelf mensen die roken, begonnen jullie met roken omdat je het lekker vond?? Nee waarschijnlijk niet.

  Dus als je rookt heb je eigenlijk geen eigen mening en ben je dus een meeloper.

 • 9 jaar geleden Rowan

  al mijn vrienden roken (ik ben 14) en ik rook als enige niet. nu ziet iedereen in dat roken slecht is en ben ik ze aan het coachen om te stoppen ;P

 • 9 jaar geleden OnlyLove

  ik ben op mn 11e begonnen met roken en op mn 16e gestopt inmiddels nu een half jaartje, ik ben trost opmezelf! ik raad iedereen aan om te stoppen. ik voelde me meteen na een tijd veel gezonder, fitter en vooral FRISSER. bah je ruikt het zo goed in haren kleren en ook in je huis.

  in elke roker zit een stopper! succes als je aan het stoppe bent! voor mij is het nu een absolute NO-GO!

 • 9 jaar geleden bolliewollie

  nou ja, mijn super mooie reactie is weg:')

  xxxx

 • 9 jaar geleden J

  Roken en Blowen ..

  Ik vind ,

  Roken ; stoer doen & onzin xD.

  Blowen ; af en toe blowen vind ik wel gezellig =D.

 • 9 jaar geleden kyliexox

  weet je hoe slecht roken voor je is dat mag je echt niet doen

  ja mogen is een grot woord maar dat moet je niet doen

  is echt zo slecht he

  je word er slank van enzo zeggen ze

  je kan er snel aan dood gaan

  en weet je je krijgt zwarte longen en naar 10 jaar stoppen heb je weer schoone longen

  x.

 • 9 jaar geleden alorsonchante

  ik vind het ergste dat je groei stopt,

  ik ken echt jongens die helemaal niet groot

  zijn en roken. Wel dat zal mooi zijn als ze

  later kinderen hebben enzo

 • 9 jaar geleden loes

  @ XOXME blowen en roken dat doen alleen losers

  @Pinklabel, het verminderd wel je hongerlust hahaha

 • 9 jaar geleden XOXME

  WTF zeg. Je moet roken niet met blowen vergelijken. Dat zijn twee verschillende dingen. En echt vet dom wat je zegt roken is voor losers. Blowen is voor losers. Denk eraan hoeveel hersencellen er af sterven elke keer dat je blowt.

 • 9 jaar geleden Emy0509

  ik heb er geen last van, want ik rook niet!

 • 9 jaar geleden evybueros

  en btw, het klopt. Echt iedereen begint ermee om stoer te doen. Maar later is dat echt niet meer zo. Dus om nou te zeggen van IK HEB MEDELIJDEN MET MENSEN DIE HET AL VROEG DEDEN, DUS OM STOER MEE TE DOEN, slaat nergens op

 • 9 jaar geleden evybueros

  Ik rook vanaf mn 14e en ben nog niet klaar om te stoppen. Misschien dat ik het na de vakantie ga proberen.. Ik wil het wel

 • 9 jaar geleden RockChikky

  ik rook niet

 • 9 jaar geleden xxRosaaa

  Ik hou niet van meningloze meelopers. En veel mensen beginnen met roken uit meeloopgedrag/onzekerheid/omdat ze zichzelf geen houding weten te geven. En dát heb ik tegen roken.

 • 9 jaar geleden Laura

  als ik vraag aan iemand die rookt, wat is nou het voordeel van roken?, dan weet diegene vaak nieteens normaal antwoord te geven.

  haha, zo grappig. :')

 • 9 jaar geleden GLAMOURxGIRL

  haha ik heb medelijden met mensen die op hun 12e al gingen roken.. onzekere mensjes die er alleen maar bij willen horen

 • 9 jaar geleden loes

  Ik ben gewoon niet van plan ooit te gaan roken. als ik nu met mensen die roken in een ruimte zit moet ik bijna overgeven. Echt zo smerig. Nee laat roken van mij maar verdwijnen!

 • 9 jaar geleden Sherrie

  Huuuuh dat van die gele nagels heb ik! Echt heel lelijk

  Ik heb gister mn laatste sigaret gerookt, nu maar even volhouden NOG TIPS IEMAND?

 • 9 jaar geleden YourHeartbreak

  @ Untouched:

  wat is dat nou weer voor bullshit dat kankercellen al in je lichaam zitten? want nu suggereer jij dat iedereen kanker heeft.

  kanker komt door fout gemuteerde cellen/verkeerd gedeelde cellen, het is niet zo dat je ze al hebt en ze opeens geactiveerd worden ofzo..

  anyway, roken is nou eenmaal iets waar als je eraan begint je er niet mee kunt stoppen. lekker, verslaafd verschillende redenen om er mee door te gaan zijn er gnoeg om op te noemen. ik ben alleen heel erg blij dat ik zelf niet rook en nooit gerookt heb, het is niet alleen slecht voor je lichaam maar het kost ook bakken en bakken met geld! denk aan al die kleren die kunt kopen met het geld dat je normaal aan 2maanden peuken besteed(:

  xo.

 • 9 jaar geleden Held op Hakken

  blowen en roken zijn gewoon twee totaal verschillende dingen.

 • 9 jaar geleden DirtyIceCream

  ik rook niet

 • 9 jaar geleden Clumsy21

  eens zin aan een sigaretje, altijd zin aan een sigaretje..

 • 9 jaar geleden milkandsugar

  @SNEK ; haha, die is goed x)

 • 9 jaar geleden CestSanna

  ik heb nooit gerookt, ga het ook niet doen.

 • 9 jaar geleden Fenna

  Ik rook zelf niet en zou het ook nooit doen, maar ik vind het absoluut niet erg als iemand wel rookt. De meeste mensen die ik ken roken, mn klasgenoten, leraren, collega's.. Vrienden niet, maar hey als het lekker weer is ga ik ook wel eens mee naar buiten met de rokers (zowel op school als op werk), omdat het inderdaad gezellig is. Waarom denk je anders dat er zoveel mensen roken? De meeste jongeren doen het omdat het gezellig is en ze erbij willen horen. Ik vind het ook geen probleem als ik een jongen leuk vind en hij rookt.. De laatste 2 jongens die ik leuk vond waren 23 en 28 en roken beiden al langere tijd. Boeiend, net of ik daar iets mee te maken heb.

 • 9 jaar geleden xxxmarcella

  roken is ook stom, als ik nog een keer de kans had om er niet aan te beginnen dan deed ik dat. Of je nou stopt of niet, je blijft er naar snakken. Ik raad jullie aan, begin er nooit aan. Ook niet party roken, uiteindelijk rook je toch wel vast.

 • 9 jaar geleden Nanina

  @thefashiongirl, haha helemaal mee eens

 • 9 jaar geleden misteriexx

  Haha, ik snap echt niet hoe mensen kunnen denken dat roken gezellig is :'] echt een reden voor losers..

  'kom laten we gezellig stink rook in elkaars gezicht uitblazen tijdens het praten!'

  nee, ik blijf erbij dat het bij 95% van de rokers overkomt dat ze zichzelf anders geen houding weten te geven. en nee dit is niet om te zeuren, als je rookt prima, ik snap alleen niet waarom je het zou doen

 • 9 jaar geleden milka

  afentoe met een feestje een keer kan geen kwaad toch?:angel:

 • 9 jaar geleden strawberryy123

  roken stinkt echt te erg.. Vooral als je het zelf niet meer doet vind ik.

  Het is eigenlijk écht een no-go, maar het is wel lekker.

 • 9 jaar geleden Merel

  roken is een absolute no-go!

 • 9 jaar geleden Emma

  het maakt me echt helemaal niet uit wat je doet,

  roken.

  of niet roken.

  zelf vind ik het smerig, maar als iemand zin heeft in een peuk ga ik diegene echt niet tegenhouden ofzo (:

 • 9 jaar geleden LetsHearIt

  @judyy240

  haha, dat vraag ik me ook af

  no-go

 • 9 jaar geleden CHMCL

  Ik word er niet echt bang van, mijn moeder rookt vanaf haar 18e en ik vind haar nog steeds mooi, zeker in vergelijking met sommige vrouwen van 48 die gezond leven en er echt niet uit zien...

 • 9 jaar geleden Snek

  ik vind roken lekker en gezellig.

  als ik me verveel sms ik een vriend of vriendin en die komt dan gezellig een peukie doen en dan vliegt de tijd!

  en die peukies na me examens waren vollop lekker!

  btw; GEROOKT VLEES GAAT LANGER MEE! ghihi.

 • 9 jaar geleden LostInDreams

  Haha, ik hou van de reacties hieronder, van de rokers.

  Ik zit ook al rokend dit artikel te lezen.

  Toch moet ik toegeven dat de voordelen me heel erg aanspreken, maar heb al zo vaak geprobeert te stoppen, het lukt me toch niet.

  Ik rook al 2 1/2 jaar en in die tijd heb ik nooit een dag helemaal niet gerookt, daarbij ken ik niemand die het gelukt is om helemaal te stoppen, iig geen jeugd..

 • 9 jaar geleden thefashiongirl

  @ KLIK JIJ MAAR HIER & @ Untouched

  jullie hebben echt de woorden uit mijn mond gehaald

  GE-WEL-DIG

  ik ben 14 en ik rook af en toe met uitgaan en als ik met vrienden gezellig aan het chillen ben, en als je zegt dat roken voor losers is en blowen dan niet, dan lach ik je echt zo hard uit, niet normaal.

 • 9 jaar geleden XRawrxX

  @ Cinndyy

  Nou dat is pas écht stoppen :S niet dus nou sorry hoor maar absoluut een no-go

  Het is ook echt onzin want je weet het al en je hoort het idd elke dag dus so what?

  ik vind dat jongens die roken uit hun bek stinken maar dat is gewoon mijn mening.

  Roken = eigen keuze, eigen risico

 • 9 jaar geleden Untouched  nevermissabeat7 on Tue 29-06-10 00:18

  Roken is voor losers, dat is een feit c:

  ik blow wel af en toe, maar niet regelmatig genoeg om er echt last van te krijgen.

  --------

  Dat is echt vette bullshit. Dan kan je beter roken, jij zit gewoon aan de drugs. En dat is niet slecht voor je denk je?

  &ja ik rook ook. Maar of je rookt of niet je gaat een keer dood. En longkanker krijg je ook zonder te roken. Kankercellen heb je zoiezo in je lichaam. En bij de ene krijg je 't wel en de andere niet. Ik ken niet-rokers die nu kanker hebben. En rokers die aan ouderdom gestorven zijn.

  BTW: De reacties die ik lees over dat je er om moet denken bij andere mensen die bijv. een longaandoening hebben. Hoe kan je weten dat iemand dat heeft? Als je buiten bent heb je totaal geen last van roken. En wat heb je liever: dat je in de kroeg rook ruikt of zweet van anderen?

 • 9 jaar geleden Girlygirl

  @marisje91: jij rookt dus al vanaf je 13e :O

 • 9 jaar geleden mellissa

  en mensen, leid je eigen leven, word gek van al die vooroordelen en het moeilijk doen over mensen die roken!

  je rookt, of je rookt niet.

  sommige mensen gaan moeilijk doen omdat ze zich vervelen.

  kortom: ga een leven zoeken, en doe er iets nuttigs mee!

 • 9 jaar geleden mellissa

  nevermissabeat7 on Tue 29-06-10 00:18

  Roken is voor losers, dat is een feit c:

  ik blow wel af en toe, maar niet regelmatig genoeg om er echt last van te krijgen.

  ik hooop voor je dat dit een grapje is?

  want dit is wel het meest kansloze wat ik hier heb gelezen!

 • 9 jaar geleden KLIKJIJHIER

  @psiloveyooou: bijna alle slechte gewoontes zijn toch afknappers? Veel drinken, niet wassen, nagelbijten etc. etc.

 • 9 jaar geleden KLIKJIJHIER

  haha. als we dan geen make up meer mogen dragen en niet meer mogen roken. Laten we dan ook geen sokken en schoenen meer aan doen, want dat is beter voor je voeten!

  En oh weet je wat, dan gaan we gewoon lekker helemaal naakt, kunnen je poriën heerlijk ademen, hoef je daar ook geen geld meer aan uit te geven, want ja kleding is duurder dan roken . En dan hebben geen kinderhandjes aan je kleding gezeten en dat is ook slecht!

  Dames roken is gewoon slecht en dat is algemeen bekend, maar als je wilt roken is dat je eigen keuze. Dus moet je van beide kanten niet gaan zeuren. Zowel van de rokerskant, als van de niet-rokerskant.

  Als iemand roken lekker vind, oke dan vind diegene dat en vind een ander het vies idem.

  Maar goed, iedereen zijn eigen levenstijl. En respecteer dat nou eens een keer dames, dan direct maar alles gelijk af te kraken

 • 9 jaar geleden psiloveyouuu

  je moet het natuurlijk zelf weten en alles!

  maar wat ik echt niet snap;

  hoe is het een afknapper als een persoon rookt?

  iedereen heeft wel 'slechte' gewoontes en het draait toch om de persoon ZELF ?

 • 9 jaar geleden PRINCESSANN

  whaha teken van zwakte? nja ieder zn eigen mening laat ik maar zeggen

 • 9 jaar geleden PRINCESSANN

  is idd nieuws hihi en zoals musicbaby al zegt: iederee n heeft slechte gewoontes... and af en toe een gezellig sigaretje (of 2\3) houdt niemand mij tegen!

 • 9 jaar geleden Paulaaaa

  lekkerboeiend,

  daar heb je weer spulletjes toch voor die altijd zo goed moeten werken in de mode-wereld?

 • 9 jaar geleden _iamkim

  niet rokers sterven ook.

 • 9 jaar geleden MISSxMRS

  jeetje, dit wisten we toh allang?

  ik ga hier echt niet van stoppen met roken ..

  & ik heb echt totaal geen last van die bijwerkingen die ze hierboven noemen

  bullshit dus..

  & ik rook al 5 jaar!

 • 9 jaar geleden milkandsugar

  krijg nu spontaan zin in een sigaret van al die plaatjes ;D

 • 9 jaar geleden milkandsugar

  Een sigaretje op z'n tijd is lekker.

  Iedereen heeft wel slechte gewoontes, die misschien wel net zo erg zijn als roken.

  En als roker kun je inderdaad wel een beetje denken aan de niet-rokers die er misschien last van hebben, maar niet-rokers kunnen ook gewoon fatsoenlijk vragen of je er een beetje om wilt denken in plaats van het meteen af te gaan zeiken. Net alsof iedereen altijd gezond leeft en áltijd om de medemens denkt (:

 • 9 jaar geleden fashionlovertje

  ik ben het helemaal eens met misteriexx

 • 9 jaar geleden misteriexx

  Snap sowieso niet waarom je er aan zou beginnen.. naar mijn mening lijkt het echt iets voor mensen die zich geen houding weten te geven, dus gaan ze maar roken ofzo..

 • 9 jaar geleden cindychouu

  af en toe een sigaretje mag wel, vind ik

 • 9 jaar geleden cindychouu

  mmmh.. ik ben echt blij dat ik ben gestopt (deze keer ECHT ECHT definitief! en niet zoals tig andere keren toen ik het probeerde...)

  was echt de moeite waard. nu heb ik ook een vele gavere huid enzo!

  hartstikke blij =D

 • 9 jaar geleden Suusvw

  Ik ben het wel met Leslynnnn eens.

  Niet-rokers weten niet hoe moeilijk het is om te stoppen met roken. En dan kunnen ze wel met allenmaal redenen te gooien om te stoppen, maar zo makkelijk gaat dat niet. We horen het elke dag. Als het zo makkelijk was als jullie denken, waren er heel wat minder rokers op de wereld.

 • 9 jaar geleden Anna

  Oneeee, nu ga ik stoppen!!!!! :O

  pffft. kom op zeg, oude nieuws. ¬¬

 • 9 jaar geleden Judy

  @ noorofzo

  jemig, iedereen zegt dat ze het niet doen omdat het stoer is, nou even een vraagje, waarom begin je er dan in hemelsnaam aan? Echt niet omdat je het spontaan lekker vond neem ik aan. xD

  no-go

 • 9 jaar geleden Nicolle

  Mijn moeder rookt ook veel, en ze zou serieus eerder een pakje peuken kiezen dan dat ze voor haar familie zou moeten kiezen.

  Dus zeker een no-go.

 • 9 jaar geleden Ci

  @Leslynnnn wat versta jij dan onder voordelen van roken? Dat je eraan verslaafd raakt?

 • 9 jaar geleden Leslynnnn

  Ik rook een pakje per dag.

  En ik vind dat je ook wel de voordelen mag zeggen.

  Tuurlijk roken is slecht en er zijn meer nadelen dan voordelen maar alsnog.

  Rokers worden wel een beetje zwart gemaakt.

  Niet rokers weten niet hoe moeilijk het is om te stoppen.

 • 9 jaar geleden gettingslizzard

  ik heb nog nooit één sigaret in me mond gehad, en ben dat ook niet van plan :]

 • 9 jaar geleden Neek0

  hmm ik rook ook af en toe, maar beslist niet thuis.

  ik ben een behoorlijke feestjesroker. ook niet goed dus maar ik stop alsk 20 ben

 • 9 jaar geleden Janine

  @ xSonjaaa Ja idd! ik vind heel af en toe wel kunnen!

 • 9 jaar geleden Sonja

  jammer dat jullie niks uitleggen over heeeeeeel af en toe roken :'p

 • 9 jaar geleden kokokoi

  Ik vind roken een teken van zwakte. Maar dat hoeft natuurlijk niet bij iedereen zo te zijn. In ieder geval, als ik een jongen die ik leuk vind zie roken is het meteen afgelopen.

 • 9 jaar geleden shanna00

  @ noorofzo,

  Leer eens spellen vooradt je ook nog eens een zeiktekst neerzet.

 • 9 jaar geleden CiCiM

  @VeekeGlamour ben het zo erg met jou eens. mijn moeder heeft een longaandoening en ze kan snel een aanval hebben waardoor haar long dichtklapt.. en soms zitten mensen op straat gewoon bij haar in de buurt te roken, laatst ook in de rij bij een pretpark.. ga dan gewoon ergens anders staan..

 • 9 jaar geleden Flooorrrrr

  Stelletje zeurpieten zijn jullie zeg!

  Je rookt of je rookt niet, iedereen maakt zijn eigen beslissingen!

  En als je niet rookt is dat heel goed van je maar zeur niet op de mensen die wel roken!

 • 9 jaar geleden Lisanne

  serieus een no-go

  ik vind roken smerig

 • 9 jaar geleden EddieVedder

  Roken is voor losers, dat is een feit c:

  ik blow wel af en toe, maar niet regelmatig genoeg om er echt last van te krijgen.

 • 9 jaar geleden limeandcoconut

  Zoo.. Volgens mij wist iedereen dit nou ook wel... Niet dat ik rook hoor =)

 • 9 jaar geleden Jessica

  roken zorgt toch ook voor puistjes? of is dat een fabel?

 • 9 jaar geleden framboosje_x

  Sigaretten kosten zó veel geld, je kan beter wat anders met dat geld doen.. Bovendien is het inderdaad superslecht voor je.

  En al die mensen die reageren met 'je gaat toch een keer dood'.. Wát een onzin!

  Je kan beter gezond doodgaan van ouderdom, dat van kanker op vroegere leeftijd.

  Ik vind roken niet vies, maar ik zou er zeker niet meer leven voor willen verzieken.

 • 9 jaar geleden rixie

  Ik vind roken bij een jongen echt een afknapper.

  En het stink echt té erg.

 • 9 jaar geleden framboosje_x

  @mopje12 Ja precies!