Lifestyle

7 geweldige date ideeën om Valentijnsdag te vieren met vriendinnen

Stress! Over een paar weken is het alweer Valentijnsdag… Jij wilt natuurlijk niet alleen achter blijven met een bak Ben&Jerry’s en de film Love Actuallly, maar helaas heb je ook nog geen date aan de hak geslagen om deze dag mee te vieren. Geen paniek, deze dag is namelijk ook geschikt om lekker op date te gaan met je vriendinnen en wij hebben de leukste date ideeën voor jou en je bestie(s) verzameld.

Date ideeën tip 1: Boek een stedentripje
Hebben jullie geen zin om op Valentijnsdag tegen al die kleffe en verliefde stelletjes te kijken? Dan hebben wij een leuke date tips voor je. Ga er erop uit en boek een stedentripje. Ga lekker een dagje shoppen in jullie favoriete shopstad of maak er gelijk een lang weekend van naar een zonnige stemming.

Lees ook: Hier koop je stedentrips naar de zon voor een prikkie

Date ideeën tip 2: Let’s party!
Geen tijd of geld voor een weekendje weg? Geen probleem. Lucky us, want Valentijnsdag valt op een donderdag en laat dat nou de perfecte avond zijn om op stap te gaan met je vriendinnen. Sla die cocktails maar in en maak er een echte girls night out van. Wie weet scoren jullie nog een paar leuke dates vanavond.

Date ideeën tip 3: Kook een diner
Voordat jullie aan de cocktails gaan moeten jullie natuurlijk eerst iets eten, organiseer daarom voor jullie meidenavond een heerlijk diner. Of jullie nou voor een culinair driegangendiner gaan of een ouderwetse friettafel bestellen, die bodem moet gelegd worden.

Date ideeën tip 4: High tea of wine
Moet je de dag na Valentijnsdag weer werken of naar school? Dan is een nachtje doorhalen misschien niet zo’n slim idee… Maar waarom wachten tot de avond? Gelukkig zijn er genoeg leuke dates voor jou en je vriendinnen. Sla de lekkerste zoete en hartige hapjes in en geef een high tea of high wine. 

Date ideeën tip 5: Filmavond
Als je toe bent aan een wat rustigere avond of niet houdt van uitgaan is een filmavond de perfecte uitkomst. Ga voor een heerlijke romantische komedie zoals Love Actually of Valentine’s Day of 

Lees ook: 10 romantische films die je gezien móet hebben

Date ideeën tip 6: Tinder en Happn avond
Zijn jij en je bff allebei single op Valentijnsdag terwijl de rest van jullie vriendinnen op date zijn met hun vriendjes? Dat is helemaal niet erg, want jullie gaan een hilarische avond tegemoet. Installeer Tinder op Happn op je telefoon en switch vervolgens van telefoon. Let the swipe-game begin! Jij weet ongetwijfeld op welke type jongen je bff valt en jullie gaan daarom lekker voor elkaar swipen op de datingapps. Wie weet houden jullie er nog een leuke match aan over.

Date ideeën tip 7: Temptation Island kijken
Uiteraard mag deze niet in ons lijstje ontbreken, want op 14 februari wordt de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen Temptation Island uitgezonden. Vergeet alle date tips en sla daarom de popcorn maar vast in en schuif met je vriendinnen om 20:30 voor de buis, want het is tijd voor heel veel drama.

Beeld: Unsplash

Must reads 👀