Beauty

Zonnebank enorm populair onder tienermeiden

178

Vorige week hielden we een onderzoekje onder de Girlscene bezoekers. We stelden jullie een aantal vragen over zonnebanken. En dit is de uitslag!

Wat blijkt: de zonnebank is enorm populair onder tienermeiden. Thuis zonnen blijkt het populairst. Opvallend is dat de meerderheid niet direct zou stoppen als bleek dat de zonnebank daadwerkelijk schade aanricht. Ook gebruikt meer dan de helft nooit bescherming bij het zonnebanken.

Frequentie & uitgaven

35 procent van de meiden gaat 1 tot 10 keer per jaar onder de zonnebank. Ruim één op de tien ondervraagden zegt elke maand te gaan. 10 procent van de tienermeisjes gaat zelfs elke week. Gemiddeld wordt er per jaar ongeveer 25 tot 50 euro uitgegeven aan het gebruik van de zonnebank.

Locatie

Thuis onder de zonnehemel gaan is veruit het populairst (48 procent). Andere favoriete locaties: de zonnestudio (36 procent), sportschool (10 procent) en de schoonheidssalon (6 procent).

Redenen

4 op de 10 meiden gaat alleen onder de zonnebank om bruin te worden. Een kwart van de meiden gebruikt de zonnebank om alvast een kleurtje op te bouwen, zodat zij in de zomer minder snel verbranden. Andere redenen die worden genoemd, zijn: ‘omdat ik het fijn vind’ (13 procent), ‘omdat ik het gevoel heb dat mijn huid er mooier/beter van wordt’ (11 procent)  of ‘omdat het een zomers gevoel geeft’ (10 procent).   

Risico’s

Ook stelden we de vraag: “Als je zeker wist dat je van zonnebanken huidkanker of een andere huidziekte zou krijgen, zou je het dan nog steeds doen?” Ruim veertig procent van de meiden geeft aan dat zij met deze wetenschap nog wel onder de zonnebank zouden gaan, maar dan minder vaak. Ruim een kwart zegt er over te twijfelen, 21 procent zou er direct mee stoppen. Opvallend: bijna één tiende van de respondenten geeft aan dat dit risico hen ‘niets uit maakt’.

Beschermd?

Meer dan de helft gebruikt geen bescherming bij het zonnebanken. Ruim 1 op de 10 smeert enkel met een product waarvan je extra snel bruin wordt.   

Leeftijdsgrens

Bij meer dan de helft van de meiden werd in de zonnestudio nooit naar hun leeftijd gevraagd. Ook vond er bij hen nooit een intakegesprek plaats. Jonge meiden zijn het wel eens met de leeftijdsgrens die geldt in zonnestudio’s, hoewel ruim 4 op de 10 meiden aangeeft dat deze wat hen betreft wel teruggebracht mag worden naar 12 of 16 jaar.

Alternatieven

2 op de 3 meiden gebruikt ook zelfbruiners om bruin te worden zonder zon. De spray-tan methode blijkt totaal niet populair onder deze doelgroep.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

178 reacties

 • 7 jaar geleden Joycejansenn

  :$$ ik ga wel vaker dan 1x in de week zelfs vaker als 3x in de week. Maar dan ga ik ook zomaar opeens een aantal weken niet. &dan 1 uur lang half uur om en om

 • 8 jaar geleden FashionQueen333

  1x per week

 • 8 jaar geleden irem

  bij ons wordt er gecontroleerd of je wel 18 bent anders kom je er nier in jammer genoeg

 • 8 jaar geleden lifeisaparty16

  Ik ga meestal 1x per week, gewoon lekker ontspannen.

  Jesus er is tegewoordig zoveel slecht voor je.

 • 8 jaar geleden Suzan

  Slecht!

 • 8 jaar geleden Epsick

  geef mij maar zelfbruiners

 • 8 jaar geleden Sabine

  Wij hebben er ook eentje,

  ik heb er al een paar keer onder gelegen maar niet lang. daar heb ik het geduld niet voor.

  ik doe ook geen zonnebrand op ofzo. dan heb ik echt het gevoel alsof ik het voor niks doe.

  ( omdat ik er zo kort onder lig merk ik het ook niet echt)

  maar laatst toen het midden in de zomer zulk rot weer was vond ik het heerlijk om eronder te liggen.

  een beetje mijn kleurtje behouden

 • 9 jaar geleden JessyD

  wij hadden er vroeger thuis een, toen heb ik er 1 keer heeeeel kort ondergelegen, maar toen kon ik er echt niet tegen, nu wel denk ik. maar je huid gaat er mee kapot...

 • 9 jaar geleden ciaociao

  je verpest je huid ermee en je hebt een kans op huidkanker =(

 • 9 jaar geleden _Mila_

  ik heb er nog nooit onder gelegen...

 • 9 jaar geleden misssDE

  Het is al een tijdje geleden wetenschappelijk bewezen dat stralingen van de zonnenbank kankerverwekkend zijn. Maar goed dit weerhoud de meeste, onder andere mezelf, er niet van om niet onder de zonnenbank gaan. Ik zal is vertellen over mijn ervaringen met de zonnenbank: Ik had al een tijdje last van jeugd acne, dit heeft ongeveer 80% van de tieners en is zoals de meeste van jullie weten is dit zeer irritant. Mijn zelfvertrouwen daalde erg als er pukkels bijkwamen. En eigenlijk hielp niks écht tegen de pukkels(de diane pil, antibioticakuren, vichy producten, de hele anti-pukkel rambam van o.a garnier clearasil niveau etc. van de drogist ).Toen wij een hoogtezon kregen thuis ben ik hier meteen optimaal gebruik van gaan maken. Je huid droogt er van uit en wordt er na enige tijd ook dikker van. Op een gegeven moment had ik nog maar een op de hand te tellen paar mee-eters dus mijn doel was bereikt: ik was super blij en had ook nog een lekkere teint! Nou op een gegeven moment mocht ik er van mijn ouders niet meer onder, omdat het natuurlijk erg schadelijk is.. Ik ga nu 1x in de week/twee weken naar een zonnenbank studio(stiekem haha). En gelukkig is het weer zomer, want de echte zon helpt net zo goed! Op het moment vind de zonnenbank de ultieme uitvinding. maar hoogstwaarschijnlijk denk ik hier als ik 70 jaar ben en een ontiegelijk lelijke huid heb, dankzij de zonnenbank, anders over.

 • 9 jaar geleden xBiBi

  wij hebben thuis op zolder ook een zonnehemel staan en mijn nmoeder gebruikt die wel eens, soms heel vaak maar ze had een keer een huidprobleem maar dat kwam omdat ze verkeerde medicijnen had. mijn moeder zegt ook wel eens dat ik eens onder de zonnehemel moet gaan maarja, ik heb daar niet echt tijd voor enso en dan gaat mijn haar bestwe l dood xd maar at kun j e eigenlijk wel bedekken. ik denk dat ik ook maar eens daar aan ga beginnen want ik vindmijn huid echt niet mooi, mijn benen zijn ONWIJS wit. maar laatst waren ze heel erg verbrand dus nu is het wel wat minder wit enso maar mijn gezicht heeft echt best wel rode vlekken en wit en mijn nek is een deel bruin (van het verbranden toen) en wit enso. echt niet mooi. mijn armen zijn wel bruin maarja, daar heb je niet zo veel aan als de rest wit is xd maarr kun je echt kanker krijgen van verbrande randjes van pizza? :O of van verwarme puree? klinkt echt raar!!!

 • 9 jaar geleden Wendy

  Krijg je dan niet zo'n lelijke oranje kleur?

  Wel leuk ivm wk..

 • 9 jaar geleden __jaii

  zelfs van pizza , de verbrande randjes daar kijg je ook kanker van

  of van wierrookstokjes,

  van puree opnieuw opwarmen in de microo !

  x

 • 9 jaar geleden Justine_X

  Pff ik ga wel naar de zonnebank en ik krijg massas veel complimenten over mijn getinte huid, omdat ik anders enorm, maar dan ook enorm wit ben..

  Ja ik weet dat het niet gezond is maar ja, er zijn zoveel dingen ongezeond, dan moet je al geen vlees meer eten en blabla.. Je kan gewoon van alles kanker krijgen eh..

 • 9 jaar geleden Melanie

  Daarbij is het zo dat je huid van de zonnebank, in tegenstelling tot van de zon, níet dikker wordt. De zonnebank helpt dus NIET tegen verbranden als je daarna de zon in gaat.

 • 9 jaar geleden Melanie

  'als bleek dat de zonnebank daadwerkelijk schade aanricht.' Ik kan als arts in opleiding vertellen dat er op de dermatologiepoli een heel groot aantal mensen met huidkanker hebben aangegeven zonnebankaanbidders te zijn.

  UVB (en UVA in mindere mate) straling maakt het DNA in je cellen kapot, waardoor ze in kankercellen veranderen. Zonnebrandcrème beschermt vooral tegen deze UVBstraling.

  Omdat ik weet dat de meeste mensen zo oppervlakkig zijn dat het verhoogde risico op kanker in de verre toekomst geen indruk maakt, maar ze wel warm worden van ouder worden: UVstraling maakt je huid op termijn ook grauw en rimpelig. Wees dus zuinig op je velletje!

 • 9 jaar geleden Okashi

  'als bleek dat de zonnebank daadwerkelijk schade aanricht'

  Hallo... de afgelopen jaren onder een steen geleefd of wat? Het grootste deel van hun gebruikt niet eens bescherming! Gewoon buiten liggen met zonnecrème op is leuker... een stuk minder claustrofobisch lijkt me.

 • 9 jaar geleden hondkond

  idd.

 • 9 jaar geleden hongerigbrein

  Ik vind zonnebank-gebruinde meisjes eigenlijk niet zo'n mooie tint hebben, mijn mening.

 • 9 jaar geleden IJsbergsla

  De Deense kankerbestrijding heeft echt een grappige reclame over zonnebanken xD

 • 9 jaar geleden Patricia

  iemand in me klas doet het ook,

  Ze voelt zich mooi bruin,

  Maar het lijkt gewoon oranje.

 • 9 jaar geleden fadwaatje

  ik ben nog nooit ondergeweest. ik en wel wit van mezelf maar ga liever ff in de zon liggen dan nep bruin

 • 9 jaar geleden ComeDreamADream

  @Chantalxje indd me2!

 • 9 jaar geleden PiraatPiet

  Volgnes mij wordt het huidkanker-gedeelte een beetje verkeerd geinerrpeteerd..

  als er een kans zou zijn dat ik huidkanker krijg van de zonnebank, zou ik er niet mee stoppen. Als ik niets zou doen wat de kans op een kanker vergroot, kan ik net zo goed.. uh.. mteen doodgaan of zo, want tegenwoordig krijg je overa kanker van..

  maar als ik één keer onder de zonnebank zou liggen en BOEM ik heb kanker, dan ou ik het natuurlijk niet doen ;P

 • 9 jaar geleden misteriexx

  zonnebank kleurtje hoeft niet fake te zijn, als je met mate gaat en idd, er zijn zoveel dingen waar je kanker van kan krijgen (wat niks met 'tegenwoordig' te maken heeft, ja mss het feit dat we ongezonder leven), en sowieso de zon is niet veel beter :P

 • 9 jaar geleden lovestoned

  pff , ik vind dat mensen een beetje doorzeuren

  over dat huidkanker gedoe , okee het vergroot

  misschien je kans er op , maar indd tegenwoordig

  krijg je zowat overal wel kanker van! En als je

  gewoon in de zon ligt is de kans trouwens even

  groot op huidkanker dan als je onder de zonnebank

  ligt, dus tjaa.

 • 9 jaar geleden hheelin

  ik ga ook nooit onder zonnebank,

  maar dat is omdat ik van mezelf al een licht tintje heb,

  en ik word ook redelijk snel bruin.

 • 9 jaar geleden GLOOMYxBEAR

  tegenwoordig krijg je overal kanker van dus als je daar op moet letten, :S dan kun je bijna niks meer.

 • 9 jaar geleden petroleum

  Zonnebank is niks. Je ziet er dan heel lelijk uit.

  Oke, ik word na een half uur al mooi bruin onder de zon op het strand.

  Maar alsong, ookal word ik niet snel mooi bruin ik zal niet onder de zonnebank gaan.

 • 9 jaar geleden Chantalxje

  ik ga nooit onder de zonnebank.

  een zonnebank kleurtje ziet er fake, en onnatuurlijk uit.

 • 9 jaar geleden LtotheORE

  Ik was thuis onder de zonnebank in slaap gevallen.. Ik heb er 2uren in gelegen, gelukkig kwam mama me wakker maken.. Heel mn rug was verbrand! ;s

 • 9 jaar geleden Sepideh18

  @xxRosaaa

  Tegenwoordig is alles kankerverwekkend, zoals het eten van chips en weet ik veel wat dus ik geef er niks om

 • 9 jaar geleden xxRosaaa

  “Als je zeker wist dat je van zonnebanken huidkanker of een andere huidziekte zou krijgen, zou je het dan nog steeds doen?”

  - Ja hoor, dat maakt me niets uit!

  Omg... Serieus! Hoe dom ben je dan?

 • 9 jaar geleden blondlagoon

  ik ga 2 of 3 x per maand onder de zonnebank...weet dat het slecht is,maar je krijgt tegenwoordig overal kanker van..denk aan roken..

 • 9 jaar geleden Me_You_We

  eens met m_miss

 • 9 jaar geleden Renske

  nou, fijn voor hun dan.

 • 9 jaar geleden Ingrid

  Geen zonnebank voor mij! Goed insmeren en elke dag half uurtje bakken in de zon, meer dan genoeg en voor de rest lekker vele buiten zijn, kleur je zo goed door:O Lekker fietsen, zwemmen (waterproof en vaak licht smeren), wandelen

 • 9 jaar geleden Anja

  ik heb hem niet eens serieus ingevult xD:p

 • 9 jaar geleden SNSBL

  Wtf, dus de meeste meiden gaan gewoon door als ze zeker wisten dat je huidkanker kreeg van de zonnebank? :')

  'Ach, wat maakt het uit dat ik doodziek ben en misschien doodga, als ik maar een mooi kleurtje heb als ik in mijn kist lig.'

  Oké, zwaar overdreven, maar you get the point.

 • 9 jaar geleden Slover

  Ik heb van mezelf al een kleurtje, en vind dat je na een beurt bij de zonnebaknk zo'n nep kleurtje krijgt.

 • 9 jaar geleden ik999

  Ik ga af en toe onder zonnenbank bij me oma & opa.

  voor de rest ben ik niet zo wit van mezelf en wor snel bruin. =)

 • 9 jaar geleden LauraaG

  Ik ga onder de zonnenbank zodat ik op vakantie niet verbrand door de zon.

 • 9 jaar geleden xxinstep

  @ chiquita88

  denk je serieus dat het goed is?

  alle'SLECHTE onderzoeken laten ze juist niet naar buiten komen aangezien men er supergoed op verdient!

  behalve als het hele grote gevolgen kan hebben gaan ze eens nadenken of ze het slechte resultaat toch maar naar buiten moeten brengen..

 • 9 jaar geleden BeautyQueen08

  Ik ga gewoon niet meer onder de zonnebank.. ik lig liever in de echte zon.

 • 9 jaar geleden Chiquita88

  Mensen hebben het altijd alleen maar over huidkanker.

  wanneer je je met een beschermende creme speciaal voor zonnebanken insmeerd is zonnebanken zelfs gezond!het verkleind de kans op andere vormen van kanker,namelijk baarmoederhals kanker. En het is ook nog us gezond voor je huid. Er zijn nadat in alle kranten stond dat het slecht was, nog talloze onderzoeken geweest, en het bleek dat het allemaal overdreve was. hoe slecht het is, tenzij je je natuurlijk niet insmeerd

 • 9 jaar geleden Maud

  Ik snap niet waarom zoveel mensen dit doen! Je hebt dan meer kans op huidkanker. Sorry, maar er zijn belangrijkere dingen in het leven dan een bruin kleurtje.

 • 9 jaar geleden xRockinOnADolly

  Ik ga der serieus nie onder, kheb die dingen altijd eng gevonden, ben eigenlijk ook altijd wit en heb een sproetenhuid haah xD mjaa nu ik Final destination heb gezien vindik die dingen al helemaal creepy

 • 9 jaar geleden Puck

  Afgelopen winter een zonnebank gekocht, ik verbrand echt super snel in de zomer, en ga er daarom ook alleen onder om te voorkomen dat ik niet verbrand nu het zonnetje weer schijnt.

  Ik gebruikt trouwens wel een beschermende cremé die niet het bruin worden stimuleerd, alleen bescherming dus.

  Probeer er dus redelijk bewust onder te gaan liggen :P

 • 9 jaar geleden Suus

  Toch bijzonder dat er hier bijna iedereen zegt er niet onder te gaan, terwijl uit de enquête (die door bezoekers van girlscene is ingevuld) blijkt dat er enorm veel meiden onder gaan.

  Als het maar anoniem is hè...

 • 9 jaar geleden Eline

  Ik wacht liever tot het zonnetje schijnt, om dan gezellig buiten te zitten. Liever dat dan zo'n ongezonde zonnenbank.

 • 9 jaar geleden Charlotte

  VeekeGlamour: niet te geloven dat die meiden er zoveel voorover hebben :O

  Precies :S Je krijgt sneller rimpels, hogere kans op kanker en het ziet er naar mijn mening lelijk uit als je van jezelf een lichte huid hebt..

 • 9 jaar geleden *Crln

  Je wordt geciteerd in de Belgische pers:

  http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1118704/2010/06/14/Risico-op-kanker-bij-zonnebank-schrikt-tieners-niet-af.dhtml

 • 9 jaar geleden Liesasaurus

  HET schoonheidssalon.

 • 9 jaar geleden liaannne

  ik wil wel, maar ik mag niet van mn moeder =(

 • 9 jaar geleden Hipsterduck

  Ik ga er alleen onder, omdat mijn eczeem daarvan verminderd.

 • 9 jaar geleden foreverjoy

  zelfbruiners zijn lelijk

 • 9 jaar geleden bronslokje

  ik vind het lelijk als ik naar amerikaanse programma's kijk zijn al die mensen oranje:S daarom ga ik er ook nooit onder dan ben ik net een wortel

 • 9 jaar geleden VeerleGlamour

  niet te geloven dat die meiden er zoveel voorover hebben :O

 • 9 jaar geleden Beautynista

  Ik ging eerst ook redelijk vaak, maar sinds de zomervakantie ben ik niet een keer geweest. Ik doe het wel met zelfbruiners. En anders heb je nog altijd spray-tan. Maar zonnebank? Never again. Zo slecht voor je...

 • 9 jaar geleden Nobody

  ik hoef niet onder de zonnebank.. als ik wit ben, njaa.. dan ben ik dat maar.

 • 9 jaar geleden xMILLZ

  Ik ga nooit onder de zonnebank

 • 9 jaar geleden Bootlegs

  @ dxelicious

  Haha mij ook! FD heeft ervoor gezord dat ik nooit van plan ben om te zonnebanke.

 • 9 jaar geleden Elril

  Iedereen weet dat tieners nog niet in staat zijn om rationele afgewogen beslissingen te maken over risico's (idem voor alcohol, veilig vrijen enz), op zich verbaast me dit dus niet.

 • 9 jaar geleden Bootlegs

  Ik vind dit een beetje verontrustend..Zonder beschermingsmiddelen zonnebanken is vragen om kanker.

 • 9 jaar geleden Lynet

  ik vind dit zulk onderzoeken altijd een beetje raar. Want de meiden die het hebben ingevult zitten dus blijkbaar op girlscene, en die geven waarschijnlijk al veel om uiterlijk. Je hebt ook heel veel meiden op straat die er geen gebruik van maken. Maar deze tellen dus niet mee, dus word het percentage wel erg hoog van gebruik van de zonnebank..

 • 9 jaar geleden Isa2526272829

  te jong....

 • 9 jaar geleden Koosje

  ik ben er nog nooit onder geweest en ben het ook niet van plan om het te doen!

  && mijn huid is zowiezo al een beetje bruin!

 • 9 jaar geleden monique

  nooit gedaan. ook niet van plan (":

  maar dat komt omdat ik zelf al bruin getint ben.

 • 9 jaar geleden MyUsername

  Bij de zonnebank maken ze gebruik van UVA straling, deze zorgt wel voor een bruin kleurtje maar het duurt langer dan de UVB straling. De zonnebank helpt ook niet om minder snel te verbranden in de zomer. UVB straling zorgt namelijk voor bescherming van de huid doordat de huid dikker wordt en meer pigment maakt. UVA helpt daar niet bij.

  Dus de zonnebank helpt niet en kan ook zeer gevaarlijk zijn.

 • 9 jaar geleden Julie

  Niet van plan...

 • 9 jaar geleden xJULIAAAAA

  Zonnebank is zo lekker

 • 9 jaar geleden kim

  Domdomdom. Nooit gedaan en ook niet van plan.

  Me gezondheid is me liever als mn uiterlijk, niks mis met een bleek huidje!

  + Lees maar op internet, je hebt 75% meer kans op huidkanker.

 • 9 jaar geleden OHEMDJIE

  onder de zonnebank moet je juist geen beschermings factor gebruiken :S dan heeft het nieteens zin om eronder te gaan. een speciale creme voor onder de zonnebank is weer wel nodig! vooral tegen uitdroging en huidveroudering.

  (ik werk in een zstudio)

 • 9 jaar geleden Ilse

  ik ben nog noooit onder de zonnebank geweest en ik ben al achttien en best wit, haha.

 • 9 jaar geleden imallyours

  ik ben al van mezelf eenbeetje bruin & ik ga elk jaar in de vakantie naar tunesie dus ik word natuurlijk bruin. Ik vind zonnebank persoonlijk echt vies. als je het heel soms doet is het niet zo erg ! Maar er zijn mensen die het elke dag doen & dan isdat vies. Het is dan nietmeer natuurlijk maar zo , ja een viese kleur vind ik ; ik ga het nooit of nooit doen ! ;D

  XX

 • 9 jaar geleden Littleboots

  wow dat is best erg die antwoorden die er uit komen, geen bescherming gebruiken en het niet utmaken of je er kanker van krijgt o.o

  ik heb niet meegedaan aan het onderzoek maar ik ga zelf nooit onder de zonnebank, ik ga liever in de zon zitten

 • 9 jaar geleden Ellen

  Iedereen meot zelf bepalen of die het wel of niet doet. Hoeven anderen zich niet mee te bemoeien ze hebben gezegt wat er van kan komen als je het vaak en regelmatig doet. dus laat iedereen in zijn waarde.

  Ik ga ook onder de zonnebank. rond maart ga ik 5-10 min eronder. voor en achterkant. Ik ben heeel bleek en heb dit echt nodig. Anders kan ik niet eens een half uurtje in de zon. Voor mij is voor de zomer 1x in de zoveel weken wel goed voor mij omdat het risico op verbranden dan bij mij veel minder is.

  Anders zou ik het ook niet gedaan hebben hoor. Maar ik ga dan liever n paar keer onder de zonnebank dan geregeld een huid als een kreeft te hebben.

 • 9 jaar geleden amerienoway

  je loopt niet alleen kans op huidkanker maar ook op rimpels

  en een zonnebank doet me ook denken aan final destination :S

 • 9 jaar geleden Irisocean

  het is best slecht voor je huid,

  zolang je er maar niet uren lang onder licht en elke week 3 keer ofso!

 • 9 jaar geleden NailsByStephanie

  Ik had ook meegedaan. Wat raar om dat zo te lezen dat ik op sommige punten hetzelfde ben als de gemiddelde meid.. of juist helemaal niet.

 • 9 jaar geleden Polyethylene

  Zo, ik wist niet dat zóveel mensen niet echt bruin zijn. Of zonnebank-bruin.

 • 9 jaar geleden Bella182

  @ Maaaay: Je brengt niet alleen bescherming aan als een middel tegen verbranding. Het helpt ook tegen huidkanker etc, in de normale zon én onder de zonnebank

 • 9 jaar geleden Bella182

  ik schrik echt van de naiviteit van al deze meiden hoor.. pff, geen bescherming? je niks van wetenschappelijke feiten aantrekken? sowieso, mensen die een oranje kleur er van krijgen moeten ook gewoon zelf zien dat het er niet uit ziet? pff..

 • 9 jaar geleden days

  bij mij helpt zonnebanken tegen me zonneallergie

  dus er is toch nog een pluspunt:P

 • 9 jaar geleden Excognitatiom

  het is bewezen dat je door de zonnenbank véél meer kans hebt op huidkanker enzo.

  ik schrik er stiekem zelfs van dat niemand beschermende producten gebruikt

 • 9 jaar geleden Danique555

  ik ga echt niet snel onder de zonnebank liggen ga liever in de zon liggen denk ik

 • 9 jaar geleden loveforlondon

  lijkt me echt eng om onder zo'n ding te liggen :]

 • 9 jaar geleden Madamme_P

  ik ga zeker wel is op de zonnebak!

  maar ik bescherm me wel goed, zekers.

  doe het vooral omdat ik niet lijkbleek

  op het lageveld (recreatiepark)/ vakantie wil aankomen.

 • 9 jaar geleden Maaaay

  uuuuhm. als je een factor opsmeert onder de zonnebank kan je juist schade aan je huid oplopen hoor. De zonnebank is zo gemaakt dat je niet kan verbranden....

 • 9 jaar geleden shaaxox

  word bruin als ik id buurt van de zon kom dus ja, is wel geluk hebben, alhoewel het ook nadelen heeft.

 • 9 jaar geleden BOOMBOOMx

  Dat hele gedoe met dat bruin worden toch ook. Ik zeg bleek is het nieuwe bruin!

 • 9 jaar geleden Noekie_1

  ik ga nooit onder de zonnebank

 • 9 jaar geleden awkward

  Ik haat zonnebanken, das slecht voor jeeee.

 • 9 jaar geleden Yvette

  Ik lig echt nooit onder een zonnenbank, word toch snel genoeg bruin en anders gebruik ik wel zelfbruiner, want ik hoef namelijk geen huidkanker, en je kunt wel zeuren dat je ongeveer overal ziek van kunt worden en blablabla maar ik bedoel je kunt die kans toch beter zo klein mogelijk houden ;]

 • 9 jaar geleden bitterlemon

  nog nooit onder een zonnebank gelegen :/ wil het wel eens één keer doen

 • 9 jaar geleden LauraaMJ

  Opvallend is dat de meerderheid niet direct zou stoppen als bleek dat de zonnebank daadwerkelijk schade aanricht...

  dit is allang zeker, dus ik zou zeggen geen zonnebank of zo weinig mogelijk. De straling tast de huid en kan mutaties in het DNA veroorzaken waardoor huidkanker kan ontstaan. En je kan inderdaad overal wel ziektes van krijgen, maar je kan de kans erop wel aanzienlijk verkleinen...

 • 9 jaar geleden Dinne

  ik lig noooit onder de zonnebank

 • 9 jaar geleden marjolijn

  Ik wordt redelijk snel bruin dus onder de zonnebank ga ik nooit, wel gebruik ik in de winter een bruiningslotion, om het melkflessen effect te voorkomen...

 • 9 jaar geleden HEYDUDEITSELINE

  Ik word snel bruin altijd, een kwartiertje in de zon is genoeg om echt twee tinten te verkleuren en na een halfuur heb ik echt al heel duidelijke bikinistrepen op mijn lijf, haha! Maar als ik echt heel wit zou blijven, zou ik wel regelmatig de zonnebank gebruiken denk ik, want witte huiden mogen misschien hip zijn, ik ga toch liever voor een gezond bruin velletje!