Tips voor verzorgde lippen

Beauty door Redactie

Heb je soms ook zo’n last van velletjes aan je lippen of zou je eigenlijk wel wat vollere lippen willen? Klik dan snel verder! In dit artikel worden namelijk tips gegeven voor mooie, verzorgde en kissable lips.

Droge, kapotte lippen

Je smeert zoveel als je kunt, maar je lippen blijven er droog en gebarsten uitzien. Dit komt doordat al die droge velletjes in de weg zitten om je lippen te hydrateren. Wat je het beste kunt doen is scrubben. Je kunt bijvoorbeeld met een vochtige tandenborstel over je lippen heen gaan of een lipscrub gebruiken. De Bubblegum Sugar Scrub van Lush is echt een aanrader. Dit is een scrub met bubblegum-smaak die je na het scrubben zo van je lippen af kunt likken. Als je lippen weer helemaal egaal en zacht zijn (en je alle bubblegum scrub eraf hebt gesnoept) doe je er een goede hydraterende lippenbalsem overheen.

lip scrub Lush
De Bubblegum Lipscrub van Lush


Dunne lippen

Heb je dunne lippen, maar wil je graag dat ze voller lijken? Dan kun je beter een lipgloss gebruiken dan een lipstick. En gebruik dan vooral lipgloss die je lippen als het ware 'oppompt', zoals de Lipfusion Infatuation. Wil je vollere lippen, maar wil je toch een lipstick dragen? Doe dan op het midden van je onderlip een stipje lipgloss. Deze truc laat je lip ook voller lijken.

lipfusion

Lipfusion Infatuation voor vollere lippen

Volle lippen

Volle lippen behoren tot de zeven schoonheden. Wil jij liever van je volle lippen af dan kun je een concealer gebruiken. Deze breng je aan op de rand van je liplijn. Hierna kun je eventueel nog een gekleurde lippenbalsem gebruiken. Deze geeft een subtiele kleur aan je lippen zonder dat ze opvallen.

concealer

Gebruik bijvoorbeeld deze concealer van Essence. Een lijntje onder je lippen is met deze concealerstick makkelijk om aan te brengen.

Lipstick buiten de lijnen

Een handig hulpmiddel bij het aanbrengen van lipstick is een lippotlood. Pas wel op: Als de kleur van het lippotlood donkerder is dan de lipstick is dit allesbehalve charmant. Veeg daarom het lijntje dat je hebt aangebracht naar binnen met een kwastje.

lippenpotlood

Dit lippenpotlood van Catrice heeft aan de achterkant al een kwastje. Handig!

Lipstick in lijntjes op je lippen

Soms kan de lippenstift in de lijntjes in je lippen trekken. Om dit te voorkomen breng je eerst een laagje lippenbalsem op je lippen aan voordat je lippenstift aanbrengt. Deze zorgt er namelijk voor dat de lijntjes in je lippen gevuld zijn. Het beste kun je een lichte hydraterende lipstick gebruiken die maximaal twee tinten donkerder is dan je eigen lipkleur.

gosh

Deze lipstick van Manhattan hydrateert de lippen en laat ze glanzen.

Vind je deze tips handig of verzorg jij je lippen al goed?

Door Gabriella