News

De eerste aflevering van 'Je Zal Het Maar Hebben' gaat viral door het heftige verhaal van Esmee

Gisteren werd de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Je Zal Het Maar Hebben' uitgezonden en dat bleef niet onopgemerkt. In de uitzending is onder andere Esmee te zien en zij lijdt aan Arterio Veneuze Malformatie, waardoor ze er anders uitziet dan een normaal 14-jarige meisje. Het internet raakt niet uitgepraat over Esmee en iedereen heeft respect en bewondering voor haar. Je leest hier waarom.

'Je Zal Het Maar Hebben'
Heb je gisteren het programma 'Je Zal Het Maar Hebben' gezien? Dan is je de 14-jarige Esmee ongetwijfeld bijgebleven. Zij deelde namelijk gisteren in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen haar verhaal. Esmee lijdt aan Arterio Veneuze Malformatie, dit is een zeldzame aandoening, waardoor ze een groot 'gezwel' heeft in haar gezicht. Door het ontbreken van haarvaten ontstaat een enorme druk in haar aders. Dit veroorzaakt spataders, die te zijn in haar gezicht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jurre Geluk (@jurregeluk) op

''Ik ben ook een gewoon normaal 14-jarig meisje''
De aandoening heeft veel invloed op het leven van Esmee. Zo gaat ze bijvoorbeeld vijf minuten eerder uit de les, omdat het aanstoten van haar gezicht voor ernstige bloedingen kan zorgen en ziet ze nog maar 40% met één oog. Toch gaat ze erg goed om met de aandoening. "Ik wil dat mensen ervan weten. Ik ben ook een gewoon normaal 14-jarig meisje, die de meeste dingen gewoon hetzelfde doet" zegt Esmee tijdens de uitzending. Wil je de hele uitzending terugkijken? Dat kan hier.

Bewondering op social media
De aflevering werd gisteren uitgezonden en haalde vandaag verschillende voorpagina's van nationale kranten. Daarnaast gaat de aflevering het internet over en praten kijkers vol bewondering over Esmee op social media. Ook werd de uitzending opgepakt door het tv-programma De Wereld Draait Door, waar presentator Jurre Geluk en Esmee aanschoven om over het programma te praten. Bekijk het fragment hieronder.

Bron: BNN-VARA

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook