Summerproof make-up tips

Beauty door Redactie

Erg lekker die zon, maar het kan een ramp zijn voor je make-up. Eyeliner die uitloopt of foundation die smelt. Vanaf nu af aan niet meer! Met deze tips zorg jij dat je make-up summerproof blijft!

- Voor je mascara kun je als eerste een waterproof mascara proberen. Gebruik je dit al en heb je nog steeds last van uitgelopen mascara? Dan kun je het beste je wimpers verven. Dit kun je doen bij een beautysalon of je kunt het thuis zelf verven (alleen aan te raden voor beautyexperts!). Gelukkig is het in salons helemaal niet zo duur.

swiss

Wimper- en wenkbrauwverf om thuis zelf te verven.

- Draag je cream- of vloeibare foundation? Ruil die dan maar om voor een minerale of poeder foundation. Deze zijn van zichzelf al droog en de hitte laat ze niet smelten.

- Gebruik een primer. Dit is ook vloeibaar, maar door de primer blijft al de make-up die je op smeert wel goed zitten.

- Als je eyeliner gebruikt kun je het beste switchen van soort. Gebruik je een eyelinerpencil ruil die dan in voor een vloeibare eyeliner. Ook hier kun je het beste waterproof eyeliner gebruiken.

- Voor je lippen en je wangen kun je het beste een stain gebruiken in plaats van lipstick of poederblush. Stains blijven mooi voor een paar uur en de kleur vervaagt niet.

stain

Stain, verkrijgbaar via Asos.com

door Gabriella