Lifestyle

De vraag welke kleur je je kamer moet verven is nu beantwoord

Heb je eindelijk een grote voorjaarsschoonmaak gehad, begint het weer te kriebelen. Deze keer is het je interieur! Je bent toe aan wat anders en gaat voor een nieuw kleurtje. Nieuwe kleurencombinaties klinken misschien een beetje eng, maar dit kan juist erg verrassend zijn. Eigenlijk zijn alle kleuren wel geschikt, als je ze maar op de juiste manier combineert. Om je een handje te helpen hebben wij hieronder vijf kleurencombinaties op een rij gezet en kun jij gelijk aan de slag gaan.

1. Pastel roze en roest
Als je van warme kleuren houdt, is deze kleurencombinatie helemaal iets voor jou. Pastel roze en de ‘roest-kleur’ zorgen voor een echte herfst/wintersfeer en passen dus perfect bij deze tijd van het jaar. Als het weer wat mooier en warmer weer wordt buiten, is de roestkleur makkelijk te vervangen voor een frissere kleur. Zo kan je met het vervangen van één kleur je interieur ‘up to date’ houden. 

View post on Instagram
 

2. Pastel roze en donkergroen
Hier gebruik je weer pastel roze, maar dan met een gewaagde donkere kleur. Als je niet té donker wil gaan, is donkergroen perfect. Het roze blijft wat zachter en lieflijker en het groene geeft een stoere touch, dit zorgt voor een mooie balans. Zoals hieronder te zien is, staan houttinten en natuurlijke producten, zoals manden, hier erg mooi bij.

View post on Instagram
 

groen kussen interieur
Donkergroen kussen, Bol.com | 14,95

3. Donkergrijs met (oker)geel
Grijs en geel zijn op zich geen uitgesproken kleuren, maar als je deze combineert wel. Het gele wordt extra geaccentueerd door de neutrale grijstinten, waardoor de kleur er echt uitspringt. Deze kleurencombinatie past ook nog eens bij elk seizoen. Grijs heb je ook in allerlei tinten en elke tint past mooi bij geel.

geel interieur kleur
4. Paars met mintgroen
Ben jij gek op pastelkleuren? Misschien is paars in combinatie met mintgroen dan wat voor jou. Ga voor een paarse pastelkleur op de muur als basis en voeg daar accessoires in het mintgroen aan toe. Als je geen meubels kan vinden in het mintgroen is er altijd nog de creatieve oplossing om zelf te gaan verven. Dan koop je bijvoorbeeld een tweedehands kastje bij de kringloop en een pot verf en dan ga je lekker zelf aan de slag.
vaas mintgroen blauw
Mintgroene vaas, HEMA | €4

5. Zwart en wit
Zwart en wit is een combinatie die het altijd goed doet. De kleuren vullen elkaar perfect aan en geven je huis meer contrast en diepte, waardoor de kamer al snel groter lijkt. Ga los met accessoires in verschillende kleuren voor een speelse twist aan je kamer. Als je écht durft, gebruik je alleen zwart en wit en combineer je dit met grafische printjes voor een moderne en levendige uitstraling. 

View post on Instagram
 

Bron: Homedeco.nl, Roomed.nl | Beeld : iStock

Must reads 👀