News

Dit is alles wat je moet weten over het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering

​Ben je net achttien geworden? Afgelopen jaar het huis uitgegaan? Dan is de kans groot dat jij voor aankomend jaar je eigen verzekeringen moet regelen. Van een inboedelverzekering tot een reisverzekering en misschien wel de allerbelangrijkste: de zorgverzekering. December is dé maand om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten en wij leggen je vandaag haarfijn uit hoe je zorgverzekeringen makkelijk kunt vergelijken.

Zorgverzekering regelen
In Nederland is het verplicht om vanaf je achttiende een zorgverzekering af te sluiten. De kans is daarom groot dat je ouders vanaf dat moment zeggen dat jij je eigen zorgverzekering moet regelen. Gelukkig bieden veel verzekeraars speciale jongeren- of studentenpakketten aan, maar wat zijn er veel verschillende…. Stress! Don’t worry, wij helpen je. Bekijk daarom snel hieronder hoe je zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

Zorgverzekering vergelijken
Sluit niet gelijk de eerste beste zorgverzekering af die je tegenkomt. Er zit namelijk nogal wat verschil in de aanbieders op het gebied van verzekeringen. Zorgverzekering vergelijken? Houd hier rekening mee:

♥ Basispakket of aanvullende zorgverzekering?
Heb je bijvoorbeeld vaak iets met je gebit of breng jij regelmatig een bezoekje aan de fysio? Dan is het wellicht een verstandige keuze om te kiezen voor een aanvullende verzekering met tandheelkunde of fysiotherapie.
♥ Je eigen risico
Kies je voor een eigen risico van €385? Of ga je voor een eigen risico van €885? Hoe hoger je eigen risico, hoe minder premie je per maand hoeft te betalen. Dit betekent wel dat wanneer je zorgkosten moet betalen dit eerst van je eigen risico afgaat… Vandaar het woord ‘eigen risico’ ;-).

Daarnaast heeft iedere verzekering een andere maandelijkse premie. Vergelijk daarom zelf verschillende zorgverzekeringen met elkaar, want het is zonde om te veel te betalen. Een handige website om zorgverzekeringen te vergelijken vind je op de website van Poliswijzer. Succes!

Beeld: iStock

Must reads 👀