Lifestyle

Single ladies opgelet: Januari is dé maand om te daten en dit is waarom

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent volop aan de slag met de goede voornemens. Meer sporten, gezonder eten én de liefde van je leven tegen het lijf lopen. Dat laatste is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan... Gelukkig hebben wij goed nieuws, want januari is de beste maand om te daten. Wil je weten waarom en hoe je dit aanpakt? Lees snel verder. 

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe date voor in het nieuwe jaar? Komt dat even goed uit, want januari is dus de beste maand om te daten. Dat verzinnen we natuurlijk niet zomaar, want de datingsite Lexa.nl heeft dit uitgezocht. Uit statistische berekeningen blijkt dat 5 januari de beste dag is om online te daten. Dan zijn de meeste singles online, dus heb je meer kans om een date te regelen. Kijk, dat zijn gegevens waar je wat aan hebt. Natuurlijk geeft het geen garantie en daarom hebben wij nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij met gemak die date binnen hengelt. Zie het als een soort van steuntje in de rug ;-). 

1. Wees niet bang
Zelfvertrouwen. Daar begint het allemaal mee. Geloof in jezelf en dan komt het vanzelf goed. Als je onzeker bent en denkt dat niemand je leuk vindt, dan wordt het ook een stuk lastiger. Natuurlijk vindt iemand jou leuk en dat moet je in je achterhoofd houden als je online gaat daten. Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen? Bekijk dan deze video

2. Zorg voor recente foto's
Als je online gaat daten, dan geven je foto's natuurlijk de eerste indruk. Zorg dat deze recent zijn. Vermijd dus je musicalfoto's van groep acht. Je wil natuurlijk goed uit de verf komen. Tips nodig voor de ultieme selfie? Lees dan dit artikel. Natuurlijk mag een selfiestick niet ontbreken, dus klik hier als je er nog eentje nodig hebt. 

3. Neem initiatief
Het is natuurlijk onzin dat de mannen initiatief moeten nemen. Als vrouw mag je best het gesprek beginnen en laten zien dat je lef hebt. Stiekem vinden mannen dit hartstikke aantrekkelijk. 

daten januari

4. Val op
Het is geen nieuws dat er veel mensen online daten. De concurrentie is dus groot om het zo maar even te zeggen. Het is belangrijk dat je opvalt. Dat is niet altijd makkelijk, maar als je een leuke tekst in je bio hebt staan, maakt dat al een wereld van verschil. Zo ben je net even anders dan anderen en is de kans groter dat iemand jou eruit pikt. Kijk, dat moeten we hebben. 

5. Je hebt niets te verliezen
Soms is online daten een beetje spannend. Je weet nooit wie achter het profiel ziet met wie je praat en soms ben je bang dat die persoon jou niet leuk vindt. Je moet maar denken: je hebt niets te verliezen. Nee heb je, ja kun je krijgen. Like die persoon of begin het gesprek, want er kan niets fout gaan. 

6. Oordeel niet alleen op foto's
Oké, we hebben net gezegd dat foto's belangrijk zijn. Klopt, maar er is meer dan dat. Misschien is iemand op het eerste oog niet jouw type, maar heeft deze persoon wel een hilarische openingszin. Waar wacht je nog op? Liken met die handel. Oordeel later pas of iemand wel of niet bij je past. 

7. Vergeet niet je meldingen aan te zetten
Tja, het zou toch wel lullig zijn als je prins op het witte paard je een bericht stuurt en jij dit helemaal niet meekrijgt. Schakel je meldingen in op je telefoon en voorkom dat je een potentiële date mist. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook