Beauty

Een mooie huid van binnenuit

Om een mooie en gezond uitziende huid te hebben, is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Toch is dit niet het enige wat je kunt doen om een verzorgde huid te krijgen. Een mooie huid komt namelijk ook van binnenuit.

1. Water drinken

Een belangrijke manier om een mooie huid te krijgen is natuurlijk voldoende water drinken. En daarmee bedoel ik voldoende; niet teveel! Zo is twee liter water al voldoende om een goed gehydrateerde huid te hebben. Als je teveel water drinkt kun je een watervergiftiging krijgen, en dat willen we natuurlijk ook niet hebben.

2. Eet niet teveel suiker

Probeer niet te veel suiker te eten. Dit betekent niet dat je meteen alle zoete dingen moet laten staan. De suikers die niet goed zijn, zijn namelijk verwerkte suikers en transvetten. Deze zitten voornamelijk in cola en snoep. Verwerkte suikers zorgen voor afbraak van collageen. En collageen zorgt er voor dat je huid jong en elastisch blijft. Resultaat van teveel suikers: een doffe en minder strakke huid.

3. Zorg dat je voldoende Omega-3 binnenkrijgt

Andere belangrijke stoffen die je huid nodig heeft zijn de Omega-3-vetzuren. Vegetariërs of mensen die geen vis eten krijgen hier niet genoeg van binnen. Om toch die vetten binnen te krijgen kun je dan het beste Omega-3 capsules innemen die je bij drogisterijen of De Tuinen kunt kopen. Een pot capsules van ongeveer 60 pillen kost tussen de twintig en dertig euro. Ook als je last hebt van een droge huid of als je last hebt van pukkeltjes en puistjes kun je deze capsules innemen.

4. Zorg dat je voldoende Vitamine C binnen krijgt

Vitamine C kun je via voedingssupplementen binnenkrijgen, maar ook uit het voedsel waar deze vitamine sowieso in zit. Fruit en groentes zijn producten waar voldoende Vitamine C in zitten. Van het fruit is de kiwi degene met de meeste Vitamine C, maar die moet het afleggen tegen de paprika die wel twee keer zo veel vitamines met zich meedraagt. Vitamine C zorgt er voor dat de celvernieuwing goed blijft werken en het helpt tegen huidproblemen als pigmentatie en rimpels.

5. Douche niet te lang en douche met lauw water

Ik weet het, een lange warme douche is veel lekkerder (ik hou er zelf ook van ), maar het is niet goed voor je huid. Al dit warme water zorgt er namelijk voor dat je huid wordt uitgedroogd. Dus neem voortaan een korte en lauwe douche, dat scheelt in ieder geval weer geld en je zorgt er voor dat je huid mooi en zacht blijft.

Hebben jullie nog tips voor een mooie huid?

Door Gabriella

Bron: Picswater.blogspot, quasipreneur.com

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved