Beauty met mate

Beauty door Redactie

Een paar eeuwen geleden hadden de mensen nog geen toiletten; laat staan dat ze hun haren regelmatig wasten. Dat is tegenwoordig wel anders!

De vrouw van tegenwoordig kiest er voor om verzorgd voor de dag te komen. Dat betekent onder andere regelmatig scheren en je haar wassen. Maar ‘oververzorging’ is ook niet goed voor je. Lees hier wat te veel verzorging voor slechte invloeden op jou kan hebben.

Douchen
Douchen heeft een aantal voordelen. Zo is het lekker om na een dag al het vuil van je lichaam af te wassen. Een warme douche werkt ook erg ontspannend na een lange dag hard werken of studeren. Er zit alleen wel een nadeel aan dat douchen. Als je een te warme douche neemt, neemt het vochtgehalte in je huid af en dat zorgt voor een droge en geïrriteerde huid. Ook wordt het beschermlaagje op je bovenste huidlaag aangetast en soms zelfs vernietigd. Om dit te voorkomen kun je het beste kort douchen en lauw water gebruiken. Gebruik voor de zekerheid ook een hydraterende bodymilk.

Neem bijvoorbeeld deze bodymilk van Dove. Deze zorgt er voor dat je huid verfrist, verzorgd en gehydrateerd wordt. Met de frisse geur van komkommer en groene thee. Deze bodymilk kost €3,39 en is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen.

Haar wassen
Als je haar maar goed zit, toch? En om het goed te laten zitten moet het in ieder geval schoon zijn. Je haar wassen hoor je daarom ook regelmatig te doen, maar niet elke dag. Als je je haar elke dag wast dan wordt je hoofdhuid vettig en je wordt je haar droog. Probeer je haar om de een à twee dagen te wassen. De eerste paar weken voelt je haar dan natuurlijk heel vettig aan, maar na een tijdje verdwijnt dat en beginnen je hoofdhuid en haar te wennen aan het feit dat je je haar niet meer elke dag wast.

Gebruik bijvoorbeeld deze L’Oréal Elvive Nutri Gloss Light shampoo. Ik gebruik deze zelf ook en bij mij werkt het echt goed tegen vet haar. Hij kost €4,99 en je kunt ‘m kopen bij verschillende drogisterijen.

Scheren
Zwarte stoppels op je benen of onder je oksels zijn allesbehalve charmant. Daarom is het belangrijk om de haartjes op je benen en onder je oksels goed bij te houden om verzorgd voor de dag te komen. Maar als je te vaak scheert, kan dat leiden tot irritaties en kleine ontstekingen op je huid. Als je namelijk al begint te scheren als het haartje nog erg kort is, dan kan dat er voor zorgen dat je last krijgt van ingegroeide haartjes. En deze zorgen voor allemaal kleine rode bultjes. Not charming!

Gebruik bijvoorbeeld deze Veet spray special voor de gevoelige huid. Je sprayt het over de plekken die je wilt ontharen en krabt je haren er als het ware af met het bijbehorende krabbertje. Je haren worden hierdoor niet afgesneden en dat zorgt er voor dat je geen last krijgt van ingegroeide stoppeltjes. Ingrediënten zoals Aloë Vera en Vitamine E zorgen voor hydratatie en een gladde huid. De Veet spray kost €8,95 en is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen.

Water drinken
Het drinken van voldoende water zorgt er voor dat je lichaam goed gehydrateerd blijft. Teveel water is juist niet goed voor je. Dit kan er voor zorgen dat je er wat opgeblazen uit ziet. Qua gezondheid kun je zelfs gevaar lopen. Zo zorgt teveel water er voor dat het zoutgehalte van je lichaam naar beneden gaat. Als je dan ook nog intensief gaat bewegen zweet je nog meer zout uit je lichaam. Hierdoor kunnen je hersenen en spieren aangetast worden. Als je 2,5 liter water per dag drinkt, dan drink je al meer dan voldoende.

Zorg er voor dat je altijd een 0,5 liter flesje water bij hebt. Drink je hier vijf van leeg, verspreid over de dag, dan zit je al aan je dagelijkse behoefte aan water.

En nog een laatste tip: drink niet meer uit een rietje. Misschien drink je wel eens cola uit een rietje om zo je tanden te beschermen. Doe dit in ieder geval niet meer. Van het drinken uit een rietje krijg je namelijk dezelfde rimpels en lijntjes rond je mond als rokers krijgen van het inhaleren van sigaretten.... Ojee!

Door Gabriella