Beauty

Getest: The Waxing Company

Ik test regelmatig dingen uit voor Girlscene: van lipglossjes tot haarproducten en soms wel eens wat 'aparts' - zo heb ik ooit mijn tanden laten bleken en stond het report, inclusief charming foto's van mij met een enorme tandartsbit in, op de site. Dit keer weer een gewaagde test: namelijk een behandeling bij The Waxing Company!

The Waxing Company is onlangs geopend in de Scheldestraat in Amsterdam-Zuid. Er bestond al een vestiging in Almere die erg populair was. Daarom werd het tijd voor een tweede filiaal!

Bij TWC wordt volgens de originele Braziliaanse wax-methode onthaard. Een waxbehandeling van de ervaren depiladora's (wat een leuke naam!) is snel, schoon en altijd met een smooth resultaat. Mannen kom je bij The Waxing Company niet tegen. Ladies only!

De depilorada’s hebben het vak geleerd van eigenaresse Claudia Justino. Zij komt uit Brazilië, waar de bikini’s zó klein zijn dat de zon (bijna!) overal bij kan. The Waxing Company behandelt alle delen van lichaam en gezicht, en is gespecialiseerd in de bekende Brazilian wax, ofwel het behandelen van de schaamstreek. Als er nu iéts is waarvoor je een vaardige hand nodig hebt, is het de behandeling van de gevoeligste huid.

The Waxing Company

Wat is waxen precies?

Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat het haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft het haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat de huid heerlijk zacht en glad maakt.

Don't be scared...

Drempelvrees is nergens voor nodig. Alle behandelingen zijn voor de depiladora's dagelijkse kost. Bovendien werkt The Waxing Company met een speciale wax uit Australië, van het merk Lycon. Dit is een mix van hars en bijenwas, waarmee een behandeling niet alleen nagenoeg pijnloos wordt maar ook voor een superzachte, gezonde huid zorgt. Er is een lekker geurende wax voor ieder huid- of haartype. Bijvoorbeeld Chocolate Hazelnut (voor een boterzachte huid), Coconut Creme (ideaal voor de wat stuggere haren), Smooth Strawberry (berry nice) en meer!

Hygiëne staat voorop bij The Waxing Company. Zo wordt de spatel waarmee de wax wordt aangebracht, nooit een tweede keer in de wax gedoopt. De depiladora's werken altijd met latex handschoenen aan en garanderen dat alles wat met het lichaam in aanraking komt, schoon is.

The Waxing Company

Getest!

Ook ik ben langs geweest bij The Waxing Company voor (schrik niet!) een Brazilian Wax. Dit had ik zelf nog nooit gedaan - ik vond het dan ook best wel eng... Ik had ooit mijn benen laten waxen, maar je bikinilijn is toch anders!

Gelukkig werd ik snel op mijn gemak gesteld door eigenaresse Claudia, die me ook ging behandelen. Fijn, een expert aan het werk! Je gaat liggen op een behandeltafel (net zoals bij een schoonheidsspecialiste of masseur). Het is even wennen en in het begin een tikje genant om daar zo 'open en bloot' te liggen. Maar ik kan je vertellen: Claudia doet dit al tientallen jaren en heeft inmiddels een hele hoop vrouwen gezien. Niets om je voor te schamen dus! Toch blijft het een beetje 'gek', maar het went gauw.

Ik had bedacht dat er wax opgesmeerd zou worden, en vervolgens met een papieren strip er afgetrokken zou worden. Daar was ik een beetje bang voor. Maar bij The Waxing Company werken ze met een andere methode: ze brengen de (vrolijk gekleurde & lekker ruikende) wax aan. Die wordt vervolgens een beetje hard en na een half minuutje trekt ze de 'plak' wax er in 1 ruk af. Geen gedoe met losse strips, dus. In de hard geworden wax blijven alle haren zitten, die worden er met wortel en al uitgetrokken. Het resultaat: een babyzacht huidje. Het voel echt alsof er nooit haren hebben gezeten.

En ja: het doet pijn. Het zal per persoon verschillen, maar bij mij was het zeer pijnlijk. De vraag is dan: is het de pijn waard? Ook dit zul je voor jezelf moeten bepalen. Het resultaat is, na een flink halfuur waxen, heel mooi. Zacht, schoon en het ziet er mooi uit. Zeker als je gewend bent altijd stoppels, bultjes en ingegroeide haartjes te hebben van het scheren. Dan is dit een heel verschil!

Maar ja: die pijn, is dat het waard? Ikzelf vind van wel. Een halfuur even doorbijten (en je went gelukkig wel een beetje aan het nare gevoel) en dan ben je een flink aantal weken helemaal van haren verlost. TWC vertelde me dat dit gemiddeld zo'n 4 a 5 weken is, maar dat dit verschilt per persoon. Helaas waren bij mij na 1,5 week al stoppeltjes te zien en zou ik echt na 2 a 3 weken alweer terug moeten. Jammer! (Maar mijn haar groeit dan ook erg snel, ook mijn beenhaar en hoofdhaar).

The Waxing Company

Ik raad het zeker aan; mits je tegen een stootje kan en het geld ervoor over hebt (€ 19,- voor je bikinilijn, € 35,- voor een Full Brazilian Wax).

Wil je meer informatie? Check dan www.thewaxingcompany.nl.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved