Tips voor een Bad Beauty Day

Beauty door Redactie

Soms heb je van die dagen dat je er niet echt op je best uitziet. Je hebt in de nacht geen oog dicht gedaan, je hebt flinke wallen of je loopt met rode kringen rond je ogen. Met deze tips kun je er ondanks een slechte nachtrust, toch goed uitzien.

Heb je geen oog dicht kunnen doen in de nacht of heb je gehuild? Gebruik een kleur oogschaduw die een tint donkerder is dan je eigen huidskleur. Hierdoor wordt het rode rond je ogen minder opvallend.

Gebruik bijvoorbeeld deze oogschaduw van de H&M. Deze kost €2,95 per doosje.

Ook kun je een oogschaduw gebruiken met een kleurtje. Het beste is om een shimmery oogschaduw te gebruiken.

Deze Colour & Shine oogschaduw van Essence geeft je ogen een subtiel paars tintje, en zorgt voor een frisse blik.

Na een nacht doorhalen kun je last hebben van gesprongen adertjes in je oogwit. Gebruik dan blauwe mascara. Hierdoor lijkt je oogbal witter en het maakt je blik frisser. Ook laat de blauwe oogschaduw rode kringen rond je ogen minder opvallen.

Neem bijvoorbeeld deze blauwe mascara van Rimmel London. Deze kost €6,95.

Een echte 'beauty-opkikker' is blush. En dan met name een cream blush. Cream blush laat een zachte, glanzende kleur op je wangen achter. Als je een lichtje huid hebt kun je het beste kiezen voor een baby roze cream blush. Heb je juist een donkere huid, gebruik dan een perzik kleurige creamblush.

Deze creamblush van M.A.C. kost rond de €18.

Dit is een tip voor de echte dramatische gevallen die last hebben van donkere, paarse kringen onder de ogen. Gebruik een concealer in de kleuren perzik of geel. Een perzikkleur ziet er natuurlijker uit, maar een gele concealer zal je frisser laten lijken.

Deze concealer kit van Benefit (€37) geeft je vele mogelijkheden om je donkere kringen te verbergen.

Ben je echt doodmoe? Gebruik dan een frisse gezichtsspray zoals die van Evian.

Deze spray zal je huid laten glanzen, maar zal je ook wat verfrissing kunnen geven voor als je nog een hele dag door moet.

Heb jij nog tips voor een bad beauty day? Succes!

Door Gabriella