Lifestyle

8x waarom je vanavond nog even lekker los moet gaan

Kerstmis staat weer voor de deur en de meesten denken dan meteen aan een overload aan voedsel. Zo. Veel. Eten. De één raakt alleen al in paniek bij de gedachte. Nergens voor nodig. Kom op ladies, het is maar één keer per jaar Kerstmis en dat mag gevierd worden. Lees in dit artikel waarom je gewoon je verstand op nul moet zetten en moet genieten tijdens het kerstdiner. 

All I Want For Crhistmas is... Fooooood! Dat is toch wel de gedachte die rondspookt bij de meesten tijdens de kerstdagen. Hebben we gelijk? Toch zijn velen bang dat ze te veel eten en houden zich in tijdens dat overheerlijke diner. Maar waar is dat voor nodig? Precies, onzin en lees hieronder waarom. 

1. Nog genoeg dagen over om de fitgirl uit te hangen
Kerstmis is maar één keer per jaar, dus dan mogen de remmen los. Waarom jezelf inhouden? Tijd genoeg om alle andere dagen van het jaar healthy te leven. Overigens hoef je echt niet per se alleen maar ongezond eten op te scheppen als jij je echt zo schuldig voelt. Lekker gevarieerd opscheppen en de sportschool en groene smoothies zie je wel weer na de kerstdagen. 

2. Iedereen heeft zó zijn best gedaan
Je hele familie heeft uren gekokkereld in de keuken om magische gerechten op tafel te toveren. Hoe jammer is het als jij daar slechts een muizenhapje van neemt? Precies, lekker opscheppen. Dan laat je ten minste zien dat ze goed werk hebben geleverd. 

3. Van het kerstdiner kom je niet aan
Volgens deskundigen is het kerstdiner niet de boosdoener van de extra kilo's. Tja, en als deskundigen dat zeggen... Voedingsdeskundigen Liesbeth Oerlemans en Martijn Katan beweren dat de kerstkilo's niet te danken zijn aan het kerstdiner, maar eigenlijk aan de hele maand december. Wat dacht je van die chocoladepepernoten op 5 december en oliebollen op oudejaarsavond? Die tikken lekker aan. Volgens Oerlemans eten we wat meer tijdens het kerstdiner, maar dat is zeker niet zoveel dat we er veel van aankomen. Het zijn echt de versnaperingen gedurende de maand december. 

Kerstdiner losgaan

4. Af en toe mag je jezelf verwennen
Je werkt zo hard en dat mag beloond worden, want anders houd je het niet vol. Zo simpel is het. Laat je lekker gaan en schep twee keer die tiramisu op. Dat stokbroodje met kruidenboter meer of minder maakt dan ook niet uit. Zo, jij kan er weer volop tegenaan. Enjoy! Lees in dit artikel wat je zeker moet doen tijdens Kerstmis. 

5. Die kerstwandeling met de familie maakt alles weer goed
Natuurlijk wil je familie na het diner de benen strekken. In plaats van op de bank uitbuiken en vast een kerstfilm aanzetten, ga jij lekker mee en heb je niet eens meer door dat jij je niet hebt ingehouden tijdens het kerstdiner. Zo hoort het ook!

6. Je krijgt gerechten voorgeschoteld die je anders nóóit eet
Het is atlijd goed om nieuwe dingen te ontdekken, ook op het gebied van eten. Wat dacht je van een heerlijke omelet met truffel? Ja ja, dat eet jij niet op een normale dinsdagavond, dus neem het er lekker van. 

7. Je hebt je niet voor niks zo uitgedost
Uren heb jij voor de spiegel gezeten om je make-up te doen en haren te krullen. Je kerstjurkje hangt al sinds oktober in de kast en dan is nu eindelijk het moment om deze te showen tijdens het kerstdiner. Het is wel een beetje jammer als je dan na vijf minuten je buik al vol hebt, toch? Ben jij geobsedeerd door Kerstmis? Test het in dit artikel

8. Yolo
You only live once. Deze uitspraak ken je ongetwijfeld. Je leeft maar één keer, dus geniet ervan. Houd dit in je achterhoofd en dan komt het helemaal goed tijdens het kerstdiner. Er zijn wel ergere dingen dan een keertje extra opscheppen ;-). 

Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook