Tips om slanker te lijken, zonder af te vallen!

Fashion door Redactie

Het is altijd handig om een aantal tips te krijgen voor als je iets slanker wilt lijken - zonder af te moeten vallen. Daarom heeft Girlscene maar liefst negen tips voor jullie klaar staan. Bekijk ze snel!

Tip 1: Draag hakken!

Je benen lijken slanker en ogen sexier wanneer je hakken draagt. Door de puntige neus en dunne hak lijkt je lichaam slanker. Een vierkante neus met een dikke hak zorgt ervoor dat je dikkere en kortere benen hebt.

Tip 2: Kies de juiste stoffen

Katoen, denim, zijde en wol zorgen ervoor dat je niet dikker lijkt dan je werkelijk bent. Als je iets voller bent en je draagt laagjes, let dan op: laagjes zorgen er voor dat je forser lijkt. Kasjmier en katoen zorgen ervoor dat je lichaam slanker lijkt. Wil je graag iets zwaardere, dikkere materialen dragen, draag er dan niet teveel van.

-

Tip 3: Draag één kleur

Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, zie je dat de tops matchen qua kleur met de broek.Wanneer je dezelfde kleur broek en top draagt zorgt dit voor een verticale lijn die niet onderbroken wordt - dat maakt je slanker en langer. Ook kun je zoals je ook op het plaatje ziet, het accent leggen op de taille. Je laat dan het meest s!lanke deel van je lichaam zien!

Tip 4: Match je ouftit met je schoenen

Draag je een outfit in een bepaalde tint, draag dan dezelfde (soort) kleur schoenen. Hierdoor lijken je benen langer en oogt het allemaal lekker neutraal en niet te heftig.

Tip 5: Gooi je haar uit je gezicht.

Draag je haar in een hoge staart of knot en maak het niet te strak vast. Wanneer je dit doet, zorgt dit er namelijk voor dat je haar toch nog wat losser zit en lijkt je gezicht hierdoor slanker.

-

Tip 6: Draag een jacket over een jeans.

Wat nu super hippe items zijn in Nederland, zijn de blazer en het leren jack. Doe zo'n jasje niet dicht, maar draag 'm open. Met een open jack en een V-hals shirt lijk je nog slanker door de rechte lijnen. Combineer deze met een donker gewassen jeans.

Tip 7: Investeer in goede lingerie

Elke beha-kenner kan je vertellen dat je (zoals de meeste vrouwen) waarschijnlijk een verkeerde maat beha en/of een te kleine cup draagt. En de maat is belangrijk, omdat een beha je borsten hoort te vormen en te liften. Als je een te kleine maat draagt, lijkt het net of je vetrandjes op je rug hebt, die je eigenlijk helemaal niet hebt! Een goede cupmaat is ook heel belangrijk omdat je niet wilt dat het lijkt alsof je te grote borsten hebt of andersom. Kortom: ga naar een lingeriewinkel en vraag om advies, laat je opmeten en vervolgens kunnen ze je helpen met het vinden van de juiste beha!

Als je strings draagt, moet je natuurlijk ook de juiste maat daarvoor kopen. Maar het belangrijkste is dat je een katoenen string koopt die mooi langs je lichaam loopt en dus niet te strak om je vel gaan zitten, waardoor het weer lijkt alsof je ''love handles'' hebt.

Tip 8: Koop een effen broek (dus zonder print)

Een cleane, mooie jeans of broek is vaak het best voor als je iets voller bent aan de onderkant van je lichaam. Je lijkt namelijk slanker doordat je niet teveel nadruk op je benen legt. Stel je neemt een jeans waar een bleached effect op zit, dan leg je de aandacht juist op je benen. Door een broek te kiezen waarvan de pijpen één kleur zijn lijken je benen dus slanker.

-

De laatste tip, tip 9: sieraden, lekker véél sieraden.

Lange kettingen zorgen voor een lange nek wanneer je deze niet hebt. Het zorgt ervoor dat je heupen minder in de spotlight staan en je hals juist meer. Gebruik ook veel armbanden en ringen want deze leggen de nadruk op je handen en polsen in plaats van op je bovenarm.

door Shelley

Foto's: instyle.com