Report: tanden bleken bij WhiteShine

Beauty door Redactie

Op de redactie van Girlscene ontvingen wij een uitnodiging van WhiteShine, om een behandeling te ondergaan waarbij je tanden worden gebleekt. Ik was enthousiast maar ook een beetje sceptisch. Kan dat geen kwaad? Een klein beetje gespannen, maar vooral erg nieuwsgierig, besloot ik het te doen! Lees hier het verslag..

Waarom tanden laten bleken?
Het verkleuren van je tanden wordt veroorzaakt door bacteriën die door slecht onderhoud van je gebit vrij spel krijgen. Als je je tanden hebt laten bleken, ben je absoluut gemotiveerd om je gebit nog beter te verzorgen, althans ik zeker! Daarbij kan het voor veel mensen een grote boost zijn voor het zelfvertrouwen.

Witter dan wit? Wat zijn de verwachtingen?
Mensen, en vooral jonge meiden, blijken vaak hoge verwachtingen te hebben van een behandeling. Wit worden je tanden zeker! Maar nooit witter dan ze oorspronkelijk ooit waren. Het ziet er natuurlijk uit, je krijgt een frisse blik en vaak krijgt men meer zelfvertrouwen door een mooi gebit. Je durft voluit te lachen in het openbaar!

Veel jonge meiden worden beïnvloed door programma’s op televisie, zoals bijv. The Hills. Ze kijken hoe de sterren eruit zien, qua kleding en figuur, en ze zien ook verblindend witte tanden. Dit is echter niet reëel en absoluut onnatuurlijk.

Tanden bleken WhiteShine

Het is donderdagavond. Gauw maak ik nog een pitstop bij de supermarkt in de stad om een zakje drop in te slaan. Toen ik mij bedacht dat in de 48 uur na het bleken ‘wit eten’ wordt aangeraden en alles met kleurstoffen in principe foute boel is, werd mijn honger naar drop en een goede kop koffie alleen maar groter! Daarna vroeg onder het wol gekropen, want de ochtend erop om 9 uur word ik verwacht bij WhiteShine…

Vrijdagochtend: met de trein kom ik aan op station Hilversum. Op nog geen 5 minuten lopen ben je op de Groest, waar behalve veel winkels ook WhiteShine is gevestigd. 

Toen ik de praktijk van WhiteShine een beetje gespannen - wat zal er gebeuren? - binnenliep, ontmoette ik Arne van den Hoek, directeur en deskundig op het gebied van tanden bleken. Waar je soms een beetje angstig binnen loopt bij de tandarts, voelde ik me hier meteen op mijn gemak. Wellicht omdat er in plaats van eng tandartsgereedschap een supermooie televisie hing… who knows?

Tanden bleken WhiteShine

De behandeling
Bij binnenkomst mocht ik plaatsnemen op een relaxte ligstoel. Aan de hand van een (tand)kleurenkaart wordt er gekeken welke tint je nu hebt, en welke tint we als doel stellen. Ik kreeg een mondspreider in dat zorgt dat je tanden bloot komen te liggen.  Fijn detail: het was een flexibele en zachte mondspreider, wat erg comfortabel voelde! Met een spiegeltje in mijn linkerhand (je kan dus meekijken als je wilt) en een afstandsbediening in de rechter, was ik good to go!

Met de mondspreider in en mijn vriendinnen van Koffietijd op de buis, begon Arne de tanden gereed te maken voor de behandeling. Allereerst wordt het tandvlees droog geblazen, waarna een siliconen beschermlaagje aangebracht wordt op het tandvlees. Deze wordt uitgehard met een uv lampje. Dan wordt de ‘whitening’ gel aangebracht op de tanden. Lig je lekker? Voelt het goed? Dan wordt de Blue Light plasmalamp op je tanden gericht voor het eerste kwartier. Aan het einde van de 15 minuten hoor je een piepje en gaat de lamp automatisch uit. Arne brengt dan opnieuw de gel aan, en start het volgende kwartier. De behandeling bestaat uit 3 x 15 minuten, soms een vierde kwartiertje voor het gewenste resultaat.

Tot slot wordt er preventief een gel aangebracht tegen gevoeligheid, en een gel wat zorgt voor een mineralen- en fluoride boost ter versterking van het tandglazuur. Dan wordt de gel en mondspreider verwijderd,  en mag je spoelen! Gedurende de behandeling heb ik het spiegeltje in mijn linkerhand niet een keer gebruikt. Ook na afloop durfde ik nog niet te kijken…

Na een uurtje relaxen in de stoel en televisie kijken, was ik klaar. Ik mocht in de spiegel kijken… en wat was ik enthousiast! Het resultaat was super en mooier dan ik verwacht had. Het maakte een wereld van verschil. Voor mijn gevoel zag ik er fris uit en de rest van de dag was ik aan het stralen! 

Tanden bleken WhiteShine

Het resultaat! Nu moet ik eerlijk zeggen, vóór de behandeling was ik tevreden met mijn tanden. Ik poets twee keer per dag en onderhoud het goed. Maar nu ik het verschil zie, sta ik versteld! Niet heel charmante foto's, maar ik wilde jullie graag goed het resultaat laten zien.

Gevoeligheid
Tijdens de behandeling worden je tanden blootgesteld aan een bleekgel met een laag percentage waterstofperoxide. Voor de behandeling vroeg Arne mij of ik gevoelige tanden heb. Kun je een glas koud water drinken, of een koud ijsje eten zonder dat als naar te ervaren? Mensen met gevoelige tanden kunnen na de behandeling napijntjes ervaren, wat zorgt voor een naar en trekkerig gevoel. Houd daar dus rekening mee. Gelukkig heb ik gedurende en na de behandeling geen onprettig gevoel ervaren.

Na de behandeling
Na de behandeling bleken je tanden nog even door. Het wordt daarom ook aangeraden producten met kleurstof te vermijden. Ook roken, rode wijn, koffie, thee, cola, tomaten en rode bessen worden afgeraden in de eerste 48 uur. Na afloop krijg je door de behandelaar bij WhiteShine informatie mee, wat je wel en niet kunt eten. En nog extra informatie over de behandeling die je net hebt ondergaan. Minpuntje is dus even goed opletten met wat je eet. Eten? Na de behandeling was ik te druk met het kijken naar mijn spiegelbeeld in elke winkelruit die ik passeerde, haha.

Aanrader?
De behandeling bij White Shine was professioneel en aangenaam. Daarbij is het betaalbaar en de praktijk staat goed aangeschreven. Ik ben erg tevreden met het resultaat!

Bij White Shine kun je terecht voor een Intensief behandeling, een Duo behandeling en een Fresh-Up behandeling. Ik kreeg de Intensief behandeling. Deze kost nu € 149 euro. Met deze behandeling blijven je tanden zo'n 1,5 tot 2 jaar wit; wel afhankelijk van of je rookt, koffie drinkt, gezond eet, et cetera.

Je kunt online gemakkelijk een afspraak maken. Stap gerust binnen om je te laten informeren, en bezoek de website WhiteShine.nl.

Door Marjolein