Exclusief: Girlscene interviewde Kylie Minogue

Beauty door Redactie

We kennen Kylie Minogue natuurlijk allemaal van hits als 80’s kraker The Loco-motion, de met de gouden hotpants gedecoreerde videoclip Spin Me Around, het aanstekelijke Can’t Get You Out Of My Head, het verse All The Lovers en natuurlijk vele andere succesnummers. Met een zeer indrukwekkend portfolio en met een uiterlijk wat dit zeker niet verraadt, zou je niet zeggen dat deze duizendpoot al 42 jaar oud is.

Ter promotie van haar zesde, nieuwe geur Pink Sparkle sprak Girlscene met Kylie op een chique locatie in Londen en namen we beauty- en levenstips met haar door, die wij jullie niet wilden onthouden.

Een kleine noot: Girlscene's Monique zou Kylie interviewen, maar door de aswolk boven Ijsland (ja, dit interview stond al een hele tijd geleden in de agenda!) gingen er geen vluchten naar Londen. Enorm balen! Gelukkig hadden wij een razende reporter op locatie, namelijk Emilie! Zij interviewde voor ons Kylie Minogue herself. Lees gauw verder...

kylieEmilie & Kylie in Londen

Over Kylie Minogue's “Pink Sparkle”

Pink Sparkle is gebaseerd op de geur van champagne; het is een cocktail van frisse bloemen en champagne gecombineerd met gardenia en muskus. Daarnaast ruiken we ingrediënten als witte perzik, roze grapefruit, lelietjes-van-dalen, jasmijn en vanille.

Wat was je inspiratie voor de geur Pink Sparkle?

Roze champagne, heel simpel. Toen ik en Coty (het parfumhuis) voor het eerst bij elkaar zaten in Parijs dronken we roze champagne. En dat was het begin van een vruchtbare relatie...

Is het je favoriete drankje?
Dat zou ik wel kunnen zeggen, haha!

Voor wat voor soort vrouw heb je Pink Sparkle gemaakt?

Voor elke vrouw die iets wil vieren, die zich vrolijk en sprankelend voelt. Ik denk dat we dat allemaal in ons hebben en ik weet dat er ook genoeg momenten zijn waarop dat niet zo is. Het leven is vol met problemen en moeilijkheden, dus om een moment van viering te voelen, je licht te voelen en je gelukkig te voelen, dat is iets om gevierd te worden.

Wat was je eerste herinnering van een geur?

Oeh, dat is lastig! Ik zou je niet mijn eerste herinnering kunnen vertellen, maar vanille-ijs is wel een ding van vroeger dat ik me herinner. Dat is een favoriet van me.

Doet het je denken aan een specifiek moment of een specifieke gebeurtenis?

Gewoon aan het kind zijn eigenlijk, zomer in Australië, smeltend ijs… Het is geweldig als je denkt aan alle geuren die belangrijk zijn in je leven. Er zijn er zoveel, zoals waspoeder. Ik houd van dat gevoel van de was. En er zijn dingen zoals de geur van een plastic speeltje dat me herinnert aan specifiek speelgoed dat ik heel graag wilde voor kerst en dat ik uiteindelijk kreeg van de Kerstman. Er zijn zoveel geuren; deze te ruiken is een ongelofelijk interessant gevoel. Je kunt het niet helpen en het kan je stemming zomaar veranderen!

kylie

Dit is al je zesde geur. Van al je parfums, is er een die je het lekkerste vindt, en waarom?

Ik zou zeggen de geur Darling, omdat dat mijn eerste geur was. Ook was het iets waar we veel over hebben gesproken voordat ik ziek werd en ik was er niet zeker van of het daadwerkelijk zou gebeuren. Maar de mensen van Coty steunden me, zeiden dat ze er voor me zouden zijn en dat ik me geen zorgen moest maken, wat ik erg waardeer. En het klinkt misschien saai, maar ik denk dat ik echt van Pink Sparkle houd!

En heb je een favoriet ingrediënt in Pink Sparkle?

Ik vind de gardenia lekker, dat is altijd een favoriet geweest. En champagne. Het is bijzonder dat dat akkoord speciaal voor mij ontwikkeld is.

Hoe zorg je er altijd voor dat je er fris en jong uitziet?

De wonderen van ongelofelijke make-up! Ik heb dezelfde onzekerheden als alle vrouwen en ik maak het meeste van wat ik heb...

Dus je hebt niet echt een beauty geheim?

Ik geloof echt in jezelf beschermen voor de zon. Als het een beetje zon is, is het oké. Alles met mate. En dan praten we zoveel over roze champagne, haha. Ik houd van eten, maar ik moet rationeel zijn, dus ja, mate. Ik denk dat het ongezond is om jezelf te negeren.

Wat doe je een week en een dag voordat je een groot evenement hebt om ervoor te zorgen dat je er perfect uitziet? Heb je een speciale behandeling?

Een week van tevoren? Daar heb ik geen tijd voor! Misschien een gezichtsbehandeling. Dat mocht ik willen! Ik heb daar echt geen tijd voor, het is bij mij altijd rondracen, klaarmaken, mijn haar proberen te laten doen. Als het een zomerse fotoshoot is neem ik een fake tan de avond van tevoren, maar verder dan dat gaat het niet echt. Ik heb niet eens tijd voor manicures of pedicures. Het is iets wat gebeurt op de set. Schoonheid kost veel tijd; dat weten we allemaal...!

Je bent een icoon voor miljoenen vrouwen over de hele wereld. Hoe voel je je erbij om zoveel mensen te inspireren?

Ik voel me erg nederig om zo'n effect op mensen te hebben, vooral als het een positief effect is. Over het algemeen voel ik me erg gelukkig met mijn lot in het leven. Ik heb er erg hard voor gewerkt, maar ik houd van hard werken. Soms is het een beetje te veel, maar tegenwoordig probeer ik daar beter mee om te gaan. Het is iets wat ik niet voor lief neem. Ik ben door een periode gegaan waarin ik een hoge druk op mezelf voelde staan daardoor, en dat is niet goed. Ik kan geen rolmodel zijn om een rolmodel te zijn. Het moet komen vanuit de manier waarop ik leef, wat verre van perfect is, maar als mensen de goede deeltjes daarvan oppikken, ben ik blij.

-

Je bent een grote fan van Twitter, je post enorm vaak Twitpics...

Ja dat moet ik vandaag nog doen, haha!

Waarom vind je het zo leuk?

Het is erg interessant. Je kan een bepaald karakter zijn, en je hoeft niets iets heel belangrijks te zeggen, maar het is gewoon een leuke manier om in contact te staan met fans.

Waarom is dit volgens jou zo’n goed middel om te communiceren met je fans?

Mensen willen alleen maar sneller tegenwoordig, ze willen dat hun behoeften onmiddellijk bevredigd worden. Ik ben er nog nieuw mee, ik weet niet hoe lang ik Twitter heb, maar we zijn bezig met de hele webpagina voor mijn nieuwe album, en diep in mijn hart ben ik eigenlijk best technologisch. Je zult het niet geloven, maar ik houd van mijn computer, echt waar. Het is zielig, maar het is zo. Het is geweldige communicatie. Ik weet niet of ik er snel genoeg van zal hebben of er klaar mee zal zijn en verveeld zal raken, maar ik zie het niet snel weggaan!

kylie

Kylie's 'Shoe of the day' twitpics

Is er iemand met wie je graag een etentje zou willen hebben om beauty tips te bespreken? Misschien een filmster of een icoon?

De eerste persoon die bij me opkwam was Julianne Moore. Zij is zo mooi! Of Meryl Streep. Ik geloof dat Vanity Fair haar eens beschreef alsof ze een lampje in haar haar had; ze is zo... 'verlichtend'! En Halle Berry, ik zie haar volgende week op een gala in New York. Ze heeft ook een eigen parfum trouwens.

Je nieuwe album is pas uitgekomen. Kan je er iets meer over vertellen? (dit interview was een paar maanden voordat het album uitkwam, red.)

Het album heet Aphrodite en de executive producer is Stuart Price. Ik vind het fijn hem als partner te hebben bij het maken van een album. Het is zeker moeilijk geweest, maar alles kwam uiteindelijk goed. Ik ben erg enthousiast om hier te zijn en te toeren, om de setlist samen te stellen en weer nieuwe nummers te hebben, liedjes waar ik van houd en liedjes die erg speciaal zijn om live te doen!

Je plaatst vaak foto's van designeritems op Twitter. Wie zijn je favoriete designers? Wie inspireren je?

Ik heb de laatste tijd veel gewerkt met Jean Paul Gaultier en hij is een genot, hij is zo aardig. En in haar tijd Coco Chanel, wat stak zij er bovenuit! En Gucci, Prada, Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf. En Dolce & Gabbana hebben geweldige en iconische outfits voor me gemaakt.

Wat draag je vandaag?

Ik draag een jurk van Anna Molinari. En een riem die ik geloof ik kocht bij het Leger des Heils ergens in Amerika in de jaren ’90. En Prada schoenen!

Kan je een schoonheidsgeheim met ons delen die je alleen aan je beste vriend zou vertellen?

Nee, dat kan ik niet! Dat is waar beste vrienden voor zijn, haha. Ik weet een ding, maar dat deel ik natuurlijk met iedereen. Het is een make-up merk dat By Terry heet. Ik heb het vandaag op en het is een crèmetje, maar de crème is een blusher. Terry is een vrouw, ze is Frans en is bekend geworden met het uitvinden van Touche Éclat (van YSL). Nu heeft ze haar eigen merk. Dus dat, en mineral poeder wat ik over het algemeen vaak gebruik.

Een ding wat je het gelukkigste maakt in je dagelijks leven?

Een kop koffie in de ochtend.

Één van je eerste singles was “I Should Be So Lucky”. Hoe gelukkig voel je je nu?

Ik voel me krankzinnig gelukkig als ik gewoon kijk naar de producten en de mensen waarmee ik werk. De zon schijnt, mijn album is net uitgekomen, ik ga naar New York enzovoorts. Veel goede dingen, dus!

-

Kylie’s Pink Sparkle is vanaf vandaag verkrijgbaar bij parfumerie en drogist. De prijzen: eau de toilette 15 ml 16,00 euro, eau de toilette 30 ml 26,00 euro en de shower cream 12,00 euro.