Acne op je rug

Beauty door Redactie

Sommige mensen hebben last van acne in hun gezicht. Een wat lastiger te behandelen soort acne is de vorm die op je rug voorkomt. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kan doen om acne op je rug te voorkomen of kwijt te raken.

Sporten is iets waarbij je ervan uitgaat dat het goed voor je is. Toch kan sporten, of eigenlijk meer wat je daarna doet, je acne op je rug geven. Doordat je veel zweet met sporten kunnen je poriën verstopt raken. Het beste is dus om zo snel mogelijk je natte zweetkleding uit te trekken en te douchen.

bacne

Net als bij je gezicht is het voor je rug verstandig om af en toe te scrubben. Het lastige is natuurlijk dat je niet zo makkelijk bij je rug kan. Gelukkig zijn er speciale scrubborstels met een lang handvat. Je kan natuurlijk ook iemand vragen om het voor je te doen. Zorg wel voor een speciale lichaamsscrub!

Daarnaast is het goed om luchtige kleding te dragen, kleding die ademt. Dat houdt in dat de stof van je kleding je huid de ruimte geeft om zuurstof binnen te krijgen. Draag om die reden dus liever ook geen rugzak.

Naast deze dingen is het natuurlijk logisch om gezond te leven en veel water te drinken. Heb je echt heel erg last van acne op je rug en gaat het maar niet weg? Maak dan een afspraak bij een dermatoloog. Zij kunnen je precies helpen met jou specifieke klachten. Ook kunnen ze je een speciale zalf voorschrijven.

Bekijk ook deze filmpjes eens:

 

 

Hoe zorg jij ervoor dat je geen acne op je rug krijgt?

Bron: Bellasugar.com, Mensworld.be

Door Marit