News

WhatsApp krijgt dus een vakantiemodus

Yas, voor sommigen is het al zover: hallo herfstvakantie!  Of je deze week nou vrij bent of de week erna of pas rond de kerstdagen, deze nieuwe functie van WhatsApp heb jij ook ooit nodig. WhatsApp introduceert namelijk de ‘vakantiemodus’ en wij vinden dit best een goed idee.

Vakantiemodus WhatsApp
Als je op vakantie gaat doe je dit (onder andere) om even je rust te pakken. Even geen zeurende docenten, tentamens en andere verplichtingen, maar gewoon ongestoord relaxen in de zon of sneeuw. Helaas doen wij tegenwoordig bijna niks meer ‘ongestoord’, omdat onze smartphone ons regelmatig eraan herinnert dat er berichtjes klaarstaan in de verschillende groepsapps. Annoying? Daar heeft WhatsApp iets op bedacht, namelijk: de vakantiemodus.

WhatsApp krijgt mogelijk een vakantiemodus waarmee een gesprek onzichtbaar blijft, ook als er een nieuw bericht binnenkomt. Als je een gesprek alleen archiveert en er komt een nieuw bericht binnen, verschijnt het namelijk weer in je gesprekkenlijst. Super handig als je bijvoorbeeld in een appgroep zit met collega’s, maar effe niet wil gestoord worden tijdens je welverdiende vakantie.

whatsapp vakantiemodusBron: NOS.nl | Beeld: iStock/Unsplash

Must reads 👀