Beautytips uit eigen keuken

Beauty door Redactie

Het is belangrijk om je lichaam goed te verzorgen. Maar het is soms best lastig dat al die producten zo duur zijn. Niet getreurd, op internet vonden wij een aantal beautytips die zo goed als gratis zijn. (Helemaal als je ze uit je moeders keuken haalt!)

Suiker

Als meiden onder elkaar weten we dat het goed is om te scrubben. En er is een hele leuke manier om dat te doen. Namelijk met witte suiker.

Gebruik het als volgt; neem een pot suiker mee de douche in. Zorg dat je eerst nat bent en neem vervolgens een grote hand suiker uit de pot. Smeer je lichaam hier mee in, hetzelfde als met normale scrub. De suiker smelt vanzelf op je huid door de combinatie met het water.

Beautytips uit eigen keuken

Foto: Suikerwijzer.nl

Olijfolie

Ze wisten het vroeger, in de Romeinse tijd, al; olijfolie is goed voor je! En niet alleen als een gezonde optie om mee te koken.

Gebruik het als volgt; nadat je gedoucht hebt, dep je je lichaam droog, laat het nog een beetje vochtig zijn. Vervolgens doe je een scheut olijfolie ongeveer zo groot als een euro in je hand. Dit wrijf je langzaam uit over je lichaam, masseer het lekker in. Je kunt ook een paar druppels gebruiken voor je haar. Nadat je je haar hebt afgedroogd pak je een paar druppels olijfolie. Buig voorover en kneed de olie in de punten van je haar.

Beautytips uit eigen keuken

Foto: Olijfolie.net

Citroensap

Deze vrucht heeft heel veel gebruiksmogelijkheden. En allemaal om er zelf mooier van te worden.

Om je nagels witter te krijgen sop je ze in een badje van citroensap. Om je tanden witter te krijgen meng je je tandpasta met citroensap en zuiveringszout. Voor een energieboost pers je twee eetlepels citroensap uit een citroen en voeg je die toe aan een beker warm water en als laatste kan je het gebruiken voor plekjes op je gezicht. Meng citroensap met suiker en breng dit aan op je gezicht.

Beautytips uit eigen keuken

Foto: Drinkoftheweek.com

Heb jij ook beautytips met producten uit de keuken?

Door Marit