Food

Churros: zo maak je ze makkelijk thuis

Deze heerlijke Spaanse lekkernij kom je vooral tegen op de kermis of bij de oliebollenkraam met oud en nieuw. Vaak betaal je hier de hoofdprijs voor of je hebt geen zin om het huis te verlaten. De hoogste tijd dus om ze zelf te maken, want dit is namelijk erg makkelijk. Pas op, het is een hele verleidelijke snack die helaas erg ongezond is. Maar af en toe mag je best wel even een uitzondering maken, toch? Loopt het water je al in de mond? 

Dit is absoluut het beste toetje ooit. Zeker als je ze vers maakt. Heerlijk knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. En die smaak! Oh my... Ben je toch eerder van de oliebollen? Deze maak je ook gemakkelijk zelf. Bekijk de recepten hier.
churros toetje chocolaWat heb je nodig?

  • 100 milliliter melk
  • 100 milliliter water
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepels kaneelpoeder
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 pakje chocoladesaus
  • Frituurpan
  • Olie
  • Spuitzak met spuitmondje

Hoe maak je het?

♥ Breng als eerste de melk, het water, boter en zout in een grote pan aan de kook. Spatel daarna rustig de bloem erdoorheen en laat dit in ongeveer vijf minuten gaar worden.

♥ Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de eieren er stuk voor stuk doorheen. Schep daarna het beslag in een spuitzak.

♥ Daarna is het tijd om de olie op 180 graden te verwarmen. Meng ondertussen de suiker met kaneelpoeder. Wist je dat kaneel heel veel voordelen heeft? Zijn we toch nog een beetje gezond bezig... Hoe dit precies zit lees je in dit artikel.

♥ Spuit daarna slierten beslag in de frituurpan en bak ze goudbruin. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en draai ze door de kaneelsuiker.

Om het nóg slechter, maar ook nog lekkerder te maken, dip je ze in een warme chocoladesaus... Jammie!  

via GIPHY

Bron: Ladbible.com, Cookingclassy.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook