Lifestyle

8 dingen om te doen als je geen Sinterklaas viert

Sinterklaas, iedereen is er gek op. Althans, bijna iedereen. Sommige mensen hebben er gewoon een hekel aan om een surprise in elkaar te flansen of om in een kringetje te dobbelen met cadeaus. Tja, dat is niet voor iedereen weggelegd. Voor iedereen die een gruwelijke hekel heeft aan het hele sinterklaasgebeuren, hebben wij een paar alternatieven voor pakjesavond op een rijtje gezet. 

1. Organiseer een spelletjesavond
Trommel iedereen op die je kent die niet van 'sinterklazen' houdt en organiseer een spellenavond. Niks dobbelen met cadeaus, maar gewoon 30 Seconds en Twister. Maak wat lekkere hapjes en de avond kan niet meer stuk. Om er toch een klein sinterklaastintje aan te geven, is het een idee om voor de grote winnaar een cadeau regelen. Inspiratie nodig voor leuke spellen? Lees dan dit artikel

2. Kook een uitgebreid diner
Ben jij een ster achter het fornuis of vind je het gewoon hartstikke leuk om te koken? Nodig dan een stel vriendinnen uit voor een uitgebreid diner. Ondanks dat jij geen pakjesavond viert, is het wel leuk om er toch een feestelijke avond van te maken. Misschien is het leuk om in een bepaald thema te koken. Wat dacht je van de Spaanse keuken? Tja, Sinterklaas komt uit Spanje natuurlijk. Inspiratie nodig voor recepten? Lees dan dit artikel

3. Bezoek een wellness
Iedereen zit midden in die sinterklaasgekte, terwijl jij totaal tot rust komt in een wellness. Lekker zweten in de sauna en bubbelen in het bubbelbad, you love it. Eerlijk is eerlijk: voor jou bestaat er geen betere vijf december. 

4. Bezoek een evenement
Er is vast ergens iets te doen als jij geen Sinterklaas viert. Wat dacht je van Amsterdam Light Festival? Met een bootje varen door de grachten van onze hoofdstad en genieten van alle kunst die je onderweg tegenkomt. Bestel hier je kaarten. Wie weet is er wel iets anders tofs te doen bij jou in de buurt waar je een kijkje wil nemen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PUUR EVENTS (@puurevents) op
 


5. Ga naar de bioscoop
Wat dacht je van een filmpje pakken in de bios? Er is vast wel een vriendin die met je meewil. Zo heb je toch nog een gezellige avond uit en zit je niet op de bank te niksen (of sinterklaasliedjes te zingen). Lees hier welke films in december in de bios draaien. 

6. Ga keihard feesten
Niks de hele avond op de bank hangen. Nee, jij gaat gewoon het feestbeest uithangen. Duik met een stel vriendinnen of met je familie de kroeg in en maak van pakjesavond een knalfeest. Breng een bezoekje aan de karaokebar om de nodige sinterklaasliedjes te zingen en show je moves op de dansvloer. Er is vast wel ergens iets te doen deze avond en anders maak je er zelf een feestje van. 

7. Houd een filmavond
Niets is fijner dan op de bank liggen onder een deken en urenlang films te kijken. Pakjesavond is de perfecte gelegenheid om ultiem te relaxen. Pak er een kop thee bij, een schaal met hapjes en oh my god, wat heb jij een heerlijke avond. 

8. Tijd voor me-time
Pakjesavond is natuurlijk een feestavond en dan is het toch wel jammer als je dat niet viert. Geen nood, want dan maak je er toch gewoon zelf een feestje van? Verwen jezelf met een heerlijk bad en de nodige verzorgingsproducten. Lees in dit artikel welke beautyproducten absoluut niet mogen ontbreken. De meesten krijgen cadeaus van de Sint, maar als deze beste man niet bij jou komt, dan speel je toch je eigen Sinterklaas? Lang leve online shoppen. Lekker vanaf je luie stoel je verlanglijstje afwerken. Heerlijk toch?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook