Beauty

Dit zijn de fijnste beautyproducten om mee te nemen op vakantie

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Heel veel mini’s en beautyproducten die handig zijn om mee te nemen. Al helemaal als je alleen handbagage hebt, want je wil wel genoeg ruimte overhouden om die leuke outfits te vervoeren. Zo kom je fluitend de douane door én bespaar je ruimte. Naast je vloeibare beautyproducten wil je ook je poedertjes en accessoires meenemen, maar die komen helaas niet altijd heel van de bagageband. Daarom hebben wij de perfecte items met bijbehorende tips voor op reis!

♥ Parfum
Je favoriete parfum meenemen op vakantie is soms nog wel een uitdaging. De flesjes zijn vaak zwaar, breekbaar en je wil natuurlijk niet dat je flesje kapotgaat tijdens de reis. Kies daarom voor een klein travel-formaat, die je gemakkelijk en zonder te veel gewicht meeneemt. Een extra maatregel om je parfum te beschermen? Stop het flesje in een dikke sok. Op deze manier breekt je lekkere geurtje niet als er met je koffer wordt ‘gegooid’.
parfum paars mini
Travel spray, Rituals | €9,50

♥ Reinigingsdoekjes
Make-up doekjes zijn altijd handig om in je handbagage te stoppen. Wel zo lekker om je make-up er af te halen of om je lekker op te frissen tijdens een vlucht. Douchen zit er dan namelijk even niet in…
gezicht doekjes make-up
Neutral Parfumvrije reinigingsdoekjes, Etos | €5,79

♥ Mascara
Natuurlijk is mascara onmisbaar op vakantie voor een mooie look. Je hebt niet heel veel nodig per dag, dus een mini is genoeg! Vergeet je je mascara niet bij de vloeibare producten te doen in een plastic zakje? Weet je niet precies waar je nog meer aan moet denken bij alleen handbagage? Dan komt dit artikel goed van pas. 
mascara mini reizen
Mini Mascara, Benefit | €12,95

♥ Shampoo
Helaas mogen er geen full size vloeibare producten mee in het vliegtuig als je alleen met handbagage reist. Shampoo in vaste vorm is daarom de perfecte oplossing! De shampoo van Lush is verkrijgbaar in vaste vorm en gaat ook nog eens superlang mee. Ze hebben geen verpakking, dus je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. Na gebruik leg je de shampoo op een droge plek. Voor op reis zijn blikjes superhandig om ze in op te bergen. Ga je op een korte stedentrip? Je haar niet wassen, is dan ook een optie. Bang dat het vet wordt? Dit is het geheim, waardoor je drie dagen zonder shampoo overleeft.

View post on Instagram
 

♥ (Dag)crème
Je volledige beautyroutine bevat waarschijnlijk een aantal crèmes. Deze zijn lastig mee te nemen als vloeibare producten. Boven de 100 milliliter is namelijk niet toegestaan in je handbagage. Een handige oplossing voor je dagcrème, foundation of zonnebrand zijn lenzendoosjes. Sla er een aantal in en vul deze met je crèmes. Zo heb je alles bij je en loop je zo door bij de douane. 
lenzen cupcakes doosje
Cupcakes lenzendoosje, Bol.com | €8,50

♥ Lippenstift
Je favoriete lippenstift, maar dan in reisformaat? De populaire lippenstiften van MAC zijn er nu ook in mini’s! Het is niet alleen praktisch, maar ook handig voor in je handbagage. Het scheelt je ook een beetje geld, dus dat is altijd mooi meegenomen. 
lippenstift mini mac
Mini Lippenstift, MAC | €10

♥ Poeders
Dit is waarschijnlijk herkenbaar voor elke vrouw die haar blush of highlighter inpakt voor op vakantie. Je pakt je toilettas uit en je wil je neus bijpoederen. Dan zie je opeens dat je dure make-up in duizend stukjes is gevallen. Nooooo. Geen paniek, je poeders mogen nog steeds mee. Leg een wattenschijfje op je poeder en sluit het doosje. Zo zijn al je poeders ready for impact.
poeder roze make-up
Illuminating Blush, Ciaté
| €24,43

♥ Maskertje
Een veelvoorkomend beautyprobleem in het vliegtuig is dat de lucht erg droog is. Je gezicht droogt hierdoor uit en dat is geen pretje. Neem daarom altijd lekker (sheet)masker mee! Dit zijn maskers die geen schoonmaakwerk nodig hebben achteraf, hydrateren en heerlijk aanvoelen op je gezicht.

masker gezicht
Starskin masker, Douglas | €10,15

♥ Flacons
Last but not least, flesjes en een plastic zakje waar je al je producten in mee mag nemen. Fijne reis!
flesjes reizen beauty
Travel bag, Douglas | €7,99

Bron: Refinery29.com, Cosmopolitan.com | Beeld: iStock

Must reads 👀