Beauty

De 5 leukste make-up looks voor Halloween

Halloween komt eraan. Dat betekent dat het tijd is om te beslissen voor welke look je dit jaar gaat. Gelukkig hoef je geen professionele visagist te zijn als je er uit wil zien als een kittig katje of als Ariana Grande. Of je nou voor een spooky Halloween look gaat of de meest glamorous outfit die je maar kan bedenken, moeilijk is het niet. Speciaal voor Halloween hebben wij de vijf leukste en origineelste make-up looks voor je op een rij gezet. 

1. Kittig katje
Voor de meeste meiden is de katten look het go-to Halloween-kostuum. Geef maar eerlijk toe, we zijn allemaal wel één keer verkleed gegaan als kat naar een feestje. Niet alleen is dit een hele leuke look om te maken, maar ook een makkelijke. Je hebt hier niet meer voor nodig dan eyeliner, nepwimpers, lippenstift, een contour palet en natuurlijk kattenoren. Begin je look met een paar scherpe wenkbrauwen, gevolgd door gigantische cat-winged eyeliner en de meest dramatische nepwimpers die er bestaan. Teken met de eyeliner ook je kattenneus en snorharen en doe vervolgens een sexy rode lippenstift op om de look af te maken. Wil je je katten-look extra leuk maken? Doe dan een paar felgroene contactlenzen in. Roar.

Watch on YouTube

2. Bruid Megan Markle
Hoewel je misschien geen Givenchy-jurk voor Halloween koopt, is het namaken van Meghan Markle’s bruidsmake-up geen hogere wiskunde. Je hebt geen A-list make-up visagisten nodig om deze make-up look na te maken. Verzamel verschillende neutrale bruine en gouden tinten voor op je oogleden. Gebruik een bruin wenkbrauwpotlood om de échte Meghan Markle ‘sproetjes’ te creëren en je bent helemaal klaar voor de bruiloft… ehh… het Halloweenfeest.

Watch on YouTube

3. Prinses Shuri van Black panther
Prinses Shuri van Black Panther was één van de meest badass heldinen die dit jaar te zien was in de bioscoop. Niet alleen de prinses viel je op, maar ook haar make-up steelt de spotlights. Deze look namaken is simpel, want je hebt bijna alleen witte schmink nodig om de vormen op je gezicht te zetten. Begin je look met een rode oogschaduwbasis op je ooglid. Doe hier vervolgens een zilveren kleur aan de binnenkant van je oog overheen en combineer dit met een zwarte of grijze kleur aan de buitenkant. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een rode lippenstift en subtiele nepwimpers. Als je basis make-up look af is, is het tijd voor de sierlijke vormen met witte verf.

Watch on YouTube

4. Ariana Grande, God is a woman
2018 is hét jaar van Ariana Grande, want ze bracht haar nieuwe album ‘Sweetener’ uit. Op dit album staan heel veel leuke liedjes, maar eentje is toch écht onze favoriet: God is a woman. Door de videoclip van dit liedje hebben we veel inspiratie gekregen voor deze Halloween-outfit. Deze look is heel erg simpel en je hebt namelijk maar vijf dingen nodig. Gebruik drie verschillende verfkleuren paars en veeg deze met een kwast over een deel van je gezicht. Verder heb je een eyeliner nodig voor een gigantische wing en een paar dramatische nepwimpers. Wil je de look helemaal afmaken? Doe dan een zilverkleurige pruik op en een huidskleurige bodysuit aan.

Watch on YouTube

5. Dark Betty van Riverdale
Riverdale’s ‘Dark Betty’ is het levende bewijs dat het veranderen van je haar en make-up je in een heel ander persoon tovert. Deze look is perfect voor Halloween omdat er een duister tintje aan zit en je hebt hiervoor maar weinig nodig. Namelijk alleen rode lippenstift, een zwarte pruik met een boblijn, eyeliner en heftige wimpers. Leef jezelf helemaal uit met deze look, want het mag helemaal over the top. Tijd om los te gaan! (Voor één nachtje dan 😉 )

Watch on YouTube

Bron: Teenvogue.com, Mariclaire.com, Cosmopolitain.com | Beeld: iStock

Must reads 👀