Fashion

7 manieren om prints te combineren als een echt modeblogger

Er zijn veel regels over hoe je kleuren en printjes combineert. Dit zijn meestal oude moderegels waar best iets aan veranderd mag worden. De meeste moderegels zijn ook gebaseerd op wat juist niet samen kan in plaats van wat wel samen past. Met andere woorden, deze regels zijn een beetje veranderd. Girlscene heeft daarom de regels een beetje aangepast en zeven manieren gevonden om je drukke printjes outfit helemaal perfect te combineren. Lees je mee?

1. Kies een print die in je outfit domineert 

Verschillende prints combineren is soms lastig. Als je twee prints in je outfit hebt, is het belangrijk dat één print in de outfit overheerst. Minimalistische printjes, zoals ruiten zijn makkelijk te combineren met een drukkere print. De dominerende print bestaat vaak uit een groter kledingstuk dan het item met de minimalistische print. Een groot kledingstuk is bijvoorbeeld een sweater of een lange jurk. Probeer te spelen met het soort items waar je prints in terugkomen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ⚡️ OH LITTLE VELVET ⚡️ (@ohlittlevelvet) op


2. Dierenprint werkt altijd
Dierenprint is helemaal hot dit jaar. Vooral panterprint wordt veel gedragen door allerlei modebloggers. Panterprints zijn in verschillende soorten en kleuren te vinden. De populairste kleuren voor panterprint zijn bruin, nudes en rood. Combineer de panterprint met bijvoorbeeld dikke strepen, stippen of sterretjes. Een print die óók overal in de winkel te vinden is, is de slangenprint. Combineer slangenprint met verschillende kleuren om hier een unieke look van te maken. We raden aan om slangenprint met effen kleuren te stylen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 🔥🏁 ROMY BRES 🏁🔥 (@roomyb) op


3.  Twee verschillende prints in dezelfde kleur
Verschillende drukke prints passen goed bij elkaar als je deze prints in dezelfde kleur draagt. Het dragen van één kleur kalmeert de drukte van de verschillende soorten prints. Je moet het dragen van één kleur een beetje zien als een makkelijke oplossing voor het dragen van meerdere drukke prints in een outfit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LOAVIES.COM (@loavies) op


4. Gebruik dezelfde prints in een andere grootte
Een goede truc voor het combineren van prints is om te kiezen voor dezelfde prints in verschillende groottes. Dit werkt vooral goed bij stippen en strepen. Combineer dunne strepen met bredere strepen. Zo creëer je een leuke gestreepte outfit zonder dat je eruitziet als een zebra die dwars door een kledingkast is gelopen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LOAVIES.COM (@loavies) op


5. Gebruik strepen als een basiskleur
Strepen zijn makkelijk te gebruiken als basiskleur. Dit kan makkelijk, omdat het kledingstuk met strepen voornamelijk maar uit twee kleuren bestaat. Als je meerdere prints met strepen wil combineren, gaat dat dus een stuk makkelijker. Bijna elke print valt met strepen te combineren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Brief Network (@thebriefng) op


6. Hoe simpeler de print, hoe makkelijker je het combineert
Simpele prints zijn makkelijker te combineren dan andere drukke printjes. Als je bijvoorbeeld verschillende soorten streepjes combineert, ziet het er minder druk uit vergeleken met verschillende soorten drukke bloemenprints. Ook ruitjes zijn makkelijk om te combineren met andere prints. Simpele prints zijn meestal de minimalistische prints, deze zijn kleiner en vallen minder op.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LOAVIES.COM (@loavies) op


7. Houd de kleuren simpel
Omdat de printjes op je kleding al erg druk zijn, is het belangrijk om de kleuren van je kleding rustig te houden. Als de print op je kleding bestaat uit twee of meerdere kleuren raden we aan om voor de rest van de outfit een basiskleur te combineren.

Bron: Buzzfeed.com, Cosmopolitan.com, Thefashionspot.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook