Health

5 tips voor het verzorgen van je vajayjay

Het verzorgen van je vagina, eigenlijk een onderwerp waar niet veel over wordt gesproken. Er zijn verschillende manieren om alles down there te verzorgen, helaas zijn niet alle manieren goed voor je vajayjay. Gelukkig hebben wij vijf tips voor je over hoe jij je vagina wél op een goede manier verzorgt.


1. Doe zo min mogelijk
Als je op het internet opzoekt hoe je de vagina moet verzorgen vind je hier en daar vreemde trucjes. Die trucjes zorgen er zogenaamd voor dat je down there 'beter ruikt' ofer 'mooier' uitziet, maar volgens deskundigen is het beter om je vagina helemaal met rust te laten. Je vajayjay maakt namelijk zichzelf schoon. Je vagina houdt zelf de PH-waarde in balans en voorkomt hiermee infecties daar beneden.

2. Kies de juiste manier
Zoals je nu weet heeft je vagina geen uitgebreide reinigingsroutine nodig, maar als je gaat douchen is het wel belangrijk dat je de vagina afspoelt. Er komen namelijk bacteriën, dood huidcellen en oliën bij die ontstekingen veroorzaken. Tijdens het schoonmaken hoef je alleen maar je handen en wat water te gebruiken. Als je het fijner vindt om toch zeep te gebruiken, gebruik dan een speciaal zeep zonder geurstoffen.

3. Gebruik een zachte zeep zonder geur
Geparfumeerde zeep kan irritatie of allergische reacties veroorzaken. Het weefsel in je vagina is namelijk erg gevoelig. Hoe minder parfum en chemicaliën je gebruikt, hoe beter. Bewaar de douchegel met lavendelgeur maar door de rest van je lichaam en kies voor een speciale zeep. Wist je trouwens dat er zelfs maskers bestaan voor je vajayjay? Lees er hier alles over.

4. Vermijd tampons of inlegkruisjes met een geurtje
Menstruatiebloed ruikt niet naar rozen, daarom bestaan er tegenwoordig geparfumeerde tampons en maandverband. Toch raden wij je aan dit niet te gebruiken. De geparfumeerde producten zorgen er namelijk voor dat de PH-waarde van je vagina uit balans raakt en hierdoor ontstaan er irritaties en krijg je misschien zelfs een allergische reactie.

vagina verzorgen reinigen


5. Accepteer de natuurlijke geur
Ieder vagina heeft een eigen unieke geu bij haar vajayjay. Dit is volkomen normaal en je hoeft je er zeker niet voor te schamen. Spray dus nooit deodorant of parfum, dit doet namelijk meer slechte dingen dan goede dingen voor je vagina. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de geur van je vagina in de gaten houdt. Als je vagina anders ruikt en je jeuk begint te krijgen is het belangrijk dat je even langs de huisarts gaat.

Zo erg is praten over vajayjays ook niet, toch? Sterker nog, hier moet vaker over gesproken worden. Deel deze vijf handige tips met je vriendinnen. Zo voorkom je misschien wel een ongemakkelijk bezoekje aan de huisarts. Geloof het of niet, door hier over te praten krijg je ook een hechtere band. Je lichaam is ontzettend belangrijk en je vagina al helemaal!

Bron: Buzzfeed.com, Womanshealthmag.com, Brides.com | Beeld: iStock, Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook