Lifestyle

Deze 9 dingen doen alleen echte gentlemans

Soms lijken ze niet meer te bestaan, de charmante heren die ons het hof maken. Toch zijn ze er nog wel, het is alleen af en toe een beetje zoeken. Tegenwoordig leer je iemand kennen via Tinder of Whatsapp en heb je eigenlijk geen idee hoe je crush in het echt handelt. De vraag of jouw lover een echte gentleman is, is te testen met de volgende 9 gewoontes. Schuift hij op de eerste date je stoel netjes aan? Kijk eens aan, dat is al een begin. Lees snel verder of hij alle andere dingen ook doet!

1. Hij houdt de deur voor je open
Eigenlijk is dit regel nummer één. Hier begint een date ook vaak mee, je loopt samen richting een restaurant, bar of theater en hij loopt net een stapje harder om eerder bij de deur te zijn om deze te openen voor jou. Het is zo een kleine moeite, maar heeft een groot effect. Het is super charming en jij voelt je speciaal.

2. Hij helpt je met je jas
Of hij dit doet, is ook gelijk de eerste date te testen. Tenzij het hoogzomer is natuurlijk... Dan heb je niet echt iets om uit te trekken. Als je wél een jas draagt is het de bedoeling dat hij deze van je schouders neemt en aan het eind van de avond uiteraard ook weer bij je aan doet. So cute.

3. Hij geeft zijn jas als jij het koud hebt
Oké, stel het is heerlijk weer en jullie eten ergens waar geen deuren zijn én jij dus geen jas draagt, dan heeft hij altijd nog deze mogelijkheid om zijn charme te tonen. Aan het einde van de avond wordt het redelijk fris en hij geeft zijn trui, jas, overhemd, wat hij ook aan heeft aan jou. Awh!

4. Hij tilt je (zware) spullen
Als je zware tassen bij je hebt, is hij pas een echte gentleman wanneer hij ze van je overneemt. Samen een weekendje weg met koffers? Hij rent zo de trap op met die van jullie allebei. Je handtas pakt hij niet, die is helemaal van jou ;-).
man pak knap5. Hij speelt niet hard to get
Als hij geïnteresseerd is gaat hij geen spelletjes spelen. Hij vindt je leuk en daarom belt hij je op om te vragen of je op een tweede date wilt gaan. Hij maakt een reservering, kiest een lekkere wijn uit (want hij heeft daar verstand van) en achteraf brengt hij je veilig thuis. Geen inspiratie voor een leuke date? Lees dit artikel met de leukste herfst dates.

6. Hij betaalt de rekening
Het is niet zo dat wij vrouwen altijd blut zijn, maar het is gewoon extra galant en aantrekkelijk als een man zonder twijfel betaalt. Hij laat het bonnetje niet zien, want hij loopt niet te koop met zijn bankrekening. Als jullie al wat langer samen zijn splitten jullie misschien achteraf de rekening wel, maar in het restaurant is hij nog steeds degene die betaalt.

7. Hij respecteert je familie en vrienden
Hij doet moeite om de belangrijke mensen in je leven beter te leren kennen en ook attent voor hen te zijn. Een echte gentleman spreekt nooit slecht over je familie of vrienden en hij moedigt je juist aan om tijd en moeite te investeren in je dierbaren.

8. Hij is eerlijk
Tegen zichzelf, over zichzelf en daarom ook vooral naar de mensen om hem heen. Hij kent zijn eigen karakter en weet goed wat hij wilt in het leven. A strong independent man zullen we maar zeggen.

9. Hij schuift je stoel aan
Dat deze als laatste komt betekent niet dat dit 'ie het minst belangrijk is. Sterker nog, dit is één van de eerste dingen die hij doet als jullie afspreken. Of het nu in een restaurant is of in je eigen huisje, het is erg charmant als hij het doet. Niet omdat de vrouw minder sterk is of whatever, maar omdat hij het zo comfortabel mogelijk wil maken voor jou. 

Bron: Yourtango.com, Newsmonkey.be | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook