Lifestyle

7 goede voornemens waar je ook echt iets aan hebt

Geef toe, van de meeste goede voornemens komt niks terecht. Ook dit jaar verander je niet spontaan in een #fitgirl. Koekjes zijn veel te lekker en de sportschool is saai. Na enkele dagen diëten kan Sonja Bakker het dak op en die marathon rent zichzelf wel. Toch? Groot gelijk. Van dat soort voornemens wordt geen mens gelukkig. Probeer daarentegen realistische voornemens op te stellen. Wij helpen je een handje op weg.

1. Cut the crap
Lang geleden had ik een lerares die heel graag ‘cut the crap’ zei. Ik vond het toen wat vreemd (ik was 15), maar eigenlijk is dit best waar. Ontdoe je leven van al het onnodige. Die gemene vriendin maakt jouw leven echt niet beter. Maar wees ook eerlijk naar jezelf. Sponsor jij de sportschool in de hoop dat jij in 2034 tijd hebt? Zeg het op. Maak een lijstje van al het onnodige in jouw leven en cut the crap ;-).

2. Word een #Semi-fitgirl
Je hoeft echt niet de nieuwe Rens Kroes worden, maar iets gezonder eten doet iedereen goed. Gezond eten houdt niet in dat je moet aftellen tot het tijd is voor een halve biologische rijstewafel. Nee, gezond eten houdt in dat je let op wat je eet. Misschien schuif je ongemerkt een zak chips naar binnen of drink je vaak frisdrank. Ga op zoek naar alternatieven die jou wel een voldaan gevoel geven. Probeer bijvoorbeeld crackers met avocado of een handje noten als snack. Vervang frisdrank voor prikwater of zelfgemaakte limonade. Kan je niet zonder pizza? Maak je eigen pizza met een groentebodem. Gezond eten houdt ook in dat je weet wat je in je lijf stopt. Lees eens de ingrediënten van jouw lievelingsproducten. Grote kans dat meer dan de helft troep is. Probeer vaker onbewerkt voedsel te eten. Inspiratie nodig? Het boek van Rens Kroes helpt je op weg.

3. Oude lingerie vervangen
Weg met de oude sokken en kapotte strings! Blok een middag en ga al je lades af. Het is tijd afstand te doen van die gaten sokken en verwassen strings uit de brugklas. Jij verdient beter, echt waar. Loop eens de Hunkemöller in en trakteer jezelf op mooie lingerie. Het leven is te kort voor saai ondergoed. 

4. Kom vaker op tijd
Dit wordt voor sommigen lastig. Zet je wekker eens 10 minuten eerder, die paar minuten slaap merk je echt niet. Nu kan jij rustig ontbijten en heb je eindelijk tijd voor die smoothie of banaanpannenkoekjes. Ook handig: je hoeft meer niet keihard te fietsen. Zo kom je zonder rode boei op school aan. Yeah.

5. Nee zeggen
Een life-changer: probeer wat vaker nee te zeggen. Laat die FOMO voor wat het is en luister naar je hart. Heb je geen zin om te stappen? Blijf lekker thuis. Wil jij dat ze niet wèèr jouw huiswerk kopiëren? Tell ‘em. Nee zeggen is voor iedereen lastig, maar oefening baart kunst. Vind je het echt heel moeilijk om nee te zeggen? Een klein leugentje om eigen bestwil kan weinig kwaad. Wedden dat jij je veel beter voelt als je naar jezelf luistert? You got this girl.

6. Werk aan je carrière
Money doesn’t buy happiness, but it does buy clothes. Juist. Geld verdienen is altijd handig. Vooral wanneer er rekening betaalt moeten worden (hallo Amsterdamse huurprijzen). Of je nou bij de plaatstelijke Appie werkt of al lang en breed bent afgestudeerd. Stel dit jaar als doel jouw CV uit te bereiden en jaag je carrièredroom na.

7. Master chef worden
Een leuk (en lekker) voornemen? Leren koken. Serieus, iedereen kan koken. Ook jij. Misschien brandt de pasta de eerste paar keer aan of mislukt het vlees. No worries, we’ve all been there. Probeer een makkelijk recept of begin met een maaltijdbox. Veel oefening baart kunst. Voor je het weet serveer jij volgend jaar Kerst een 5-gangen diner.

Nog geen plannen voor het nieuwe jaar? Lees hier de leukste activiteiten voor nieuwjaarsdag. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook