Lifestyle

7 dingen die je sowieso een keer in je leven moet doen

Van jongs af aan dromen we al over dingen die we graag willen doen. Dit zijn niet altijd de meest realistische dingen, maar dromen mag toch? Als je persoonlijke plannen en dromen niet naleeft blijft je de rest van je leven in je dagelijkse routine zitten. Heb je weleens het gevoel dat de dagen voorbijvliegen zonder dat je iets speciaals hebt gedaan? Maak een bucketlist met plannen voor de toekomst. Deze bucketlist heeft geen deadline, maar je moet deze dingen sowieso één keer in je leven hebben gedaan. Deze zeven dingen mogen zeker niet ontrbeken. 

1. Je crush vertellen wat je voor hem voelt
Dit lijkt heel simpel, maar dat is het niet. Sommige mensen vertellen uiteindelijk nooit aan hun crush hoe ze zich echt voelen en hebben er later ontzettend veel spijt van. Door je gevoelens te uiten naar je crush soms ontstaat er zelfs iets heel moois. Hou je gevoelens dus niet tegen. Ben je benieuwd of hij jou ook leuk vindt? Lees dit artikel over de dingen die jongens absoluut niet doen wanneer ze verliefd op je zijn.

2. Een road trip maken
Een road trip maken is één van de leukste dingen die te bedenken zijn. Deze reis hoeft namelijk niet gepland te zijn. Je bepaalt zelf waar en wanneer je ergens naartoe gaat. Zie je onderweg een mooi uitzicht en wil je dit beter bekijken? Geen probleem. Zet je auto even aan de kant en geniet van het uitzicht. Leg een kleedje neer en pak wat snacks. Dit is het échte road trip gevoel.

3. Kamperen
Of je nou van de natuur houdt of niet, probeer minstens één keer in de buitenlucht te overnachten. Doe dit samen met een vriendin of een hele groep. Hierdoor krijg je een hechte band met elkaar en leer je de natuur te respecteren. Je ziet veel dingen die je normaal nooit zou zien, zoals: wilde dieren, sterren, zonsondergang en de zonsopgang. Wat is er nou gezelliger dan bij een kampvuur zitten met je vriendinnengroep en ondertussen elkaar verhalen vertellen?

4. Een BFF voor het leven hebben
Vriendinnen maken is niet altijd makkelijk. Waarschijnlijk heb je een vast vriendinnengroepje waar je weleens mee afspreekt, maar een échte BFF heb je misschien niet. Soms mis je die connectie met iemand en wil je die wel graag hebben. Je moet veel geduld hebben als je een echte best friend wil vinden. Wees geduldig, je sister from another mister komt vanzelf.

5. Loop een marathon
Trainen voor een marathon is hetzelfde als een belofte maken aan jezelf. Je gaat er helemaal voor. Het is al helemaal leuk als je met vriendinnen voor de marathon traint. De sfeer bij een marathon is altijd heel feestelijk. Overal staan mensen langs de kant om je aan te moedigen of om je eten en drinken aan te bieden als je het nodig hebt. Je hoeft je ook niet kapot te rennen. Af en toe langzamer joggen en een praatje maken met andere mensen is echt niet gek. 

6. Een vreemde taal leren
Een vreemde taal leren is niet makkelijk, maar als je de vreemde taal eenmaal spreekt, ben je hier heel blij mee. Ga bijvoorbeeld voor een cursus Spaans. Als je op vakantie gaat en ook nog eens de taal spreekt van het land zien de bewoners je niet als toerist, maar meer als een van hen. Dit heeft zoveel voordelen voor je vakantie.

7. Voor één jaar een dagboek bijhouden
Meestal houden we aan het begin van het jaar een dagboek bij. Maar we houden dagelijks verhalen schrijven in een dagboek niet lang vol, hooguit drie weken. Na één maand ben je het dagboek alweer vergeten terwijl je wel veel leuke dingen meemaakt. Schrijf alle leuke momenten die je in een jaar beleefd op. Later ben je jezelf hier dankbaar voor.

Er zijn zo veel dingen die je nog wil doen in je leven. Zorg ervoor dat je naast school en werk ook nog andere leuke dingen doet. Niet dingen die makkelijk zijn, zoals naar de stad gaan. Maar maak een lijstje met echte plannen zoals een road trip of een marathon rennen. Welke van deze dingen komt sowieso op jouw bucketlist?

Bron: Standardmedia.com, Personalexcellence.com, Msn.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook