Beauty

7 tips om je lokken ook te laten glanzen in de winter

Koud weer is heel vervelend voor ons haar. De lage temperatuur veroorzaakt bij ons namelijk droog hoofdhuid. Als ons hoofdhuid droog is verminderd de natuurlijke glans van je haar en maakt het je haarkleur erg dof. Ook heb je door de koude temperatuur sneller kans op het krijgen van gespleten haarpunten. Dit willen we natuurlijk niet. Met deze zeven tips weet je precies hoe je in de winter je haar gezond moet houden. Lees je mee?

1. Was je haar minder
Shampoo droogt je haar enorm uit en als je het elke dag was is dit niet goed voor je haar. Om uitdroging te voorkomen is het beter om je haar niet dagelijks te wassen. De winter is het beste seizoen om jezelf (en je haar) te trainen om het minder te wassen. In de zomer heb je hier ook voordeel van. Je haar wordt minder snel vet en zit langer in model. Win-win dus!

2. Doe de temperatuur van de verwarming omlaag
Zorg ervoor dat het temperatuurverschil niet te groot is als je van buiten naar binnen komt. Trek in plaats daarvan een extra dikke trui aan. Als de temperatuur in huis veel warmer is dan de temperatuur buiten gaat het je hoofdhuid irriteren en is dit dus slecht voor je haar.

3. Douch niet te warm
Een hele warme douche voelt natuurlijk heerlijk als je heel lang buiten in de kou hebt doorgebracht. Zet de temperatuur van het water alleen niet te warm. Dit is namelijk ontzettend slecht voor je hoofdhuid én voor je haar. Te heet water dehydrateert je huid en je haar. Om je een beetje te helpen om niet in de verleiding te komen om de temperatuur van het water heter te zetten, hebben we een tip voor je. Probeer de temperatuur van de douchekraan het hele jaar hetzelfde te kouden en voor als je het aandurft: kijk of je de temperatuur in de herfst en winter nóg iets lager kan zetten.

4. Conditioner gebruiken is een must
Conditioner is in de winter extra belangrijk voor je haar. Gebruik tijdens een douchebeurt een goede conditioner, om uitdroging van het haar te voorkomen. We raden aan om een extra voedende conditioner te gebruiken. Smeer de conditioner extra goed in de punten om gespleten haarpunten te voorkomen. Psssst: Naast de verzorging van je haar is het verzorgen van je gezicht ook belangrijk. Lees hier over zeven budget gezichtsmaskers die je huid een extra glow geven.
5. Laat je haar op een natuurlijke manier drogen
Als je hier tijd voor hebt is het een goed idee om je haar 'aan de lucht' te laten drogen. Beperk het gebruik van een föhn of een stijltang. Houd er wel rekening mee dat je niet naar buiten moet gaan met nat haar, dan heb je namelijk kans dat het bevriest (en dus afbreekt). Als je geen tijd hebt om je haar op een natuurlijke wijze te laten drogen moet je de föhn wel gebruiken. Zet de föhn op een andere stand zodat er alleen maar koude lucht uit komt. Vergeet niet om voor het föhnen een verzorgende olie te gebruiken die je haar beschermt.

6. Verzorg je haar extra met olie
Tijdens het winterseizoen is je hoofdhuid droger, dit kan leiden tot roos en hoofdhuidirritatie. In het ergste geval valt hier je haar zelfs uit. Het maakt niet uit hoe druk je bent, maak altijd tijd voor het verzorgen van je haar. Gebruik in de winter bijvoorbeeld Arganolie, deze olie zit vol met vitamine E. Arganolie maakt je haar sterk, glanzend en beschermd je haar tegen beschadigingen.

7. Eet gezond en drink veel water
Gezond eten is altijd belangrijk. De juiste vitamines binnen krijgen heeft ook veel voordelen voor je haar in de winter. Het zorgt ervoor dat je haar er gezonder en gehydrateerd uit ziet. Zorg er ook voor dat je veel water drinkt. Het is altijd belangrijk om veel water te drinken omdat je lichaam altijd vocht nodig heeft om alles te onderhouden, dus het is ook belangrijk voor je haar.

Nou, ben je helemaal klaar voor de winter? Met deze tips heb je aan het einde van het winterseizoen een prachtige en glanzende lokken.

Bron: Silkhaarshop.com, Treehuggers.com, Self.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook