Fashion

De 5 leukste haaraccessoires voor deze winter

In de zomer doen we vrij weinig met ons haar. We laten onze wilde lokken golven in de wind en we doen het af en toe in een knot als we gaan zwemmen. In de winter is het een heel ander verhaal. Het is koud en we dragen vooral zwart of grijs. Hoe fleuren we onze outfit op? Hello haaraccessoires! We hebben de vijf leukste haaraccessoires voor het winterseizoen op een rijtje gezet.

1. ‘Baker boy’ hats
De ‘baker boy’ hats zijn een echte trend en dat blijft deze winter ook zo. Deze trend is er met een goede reden. De ‘baker boy’ hat maakt elke outfit meteen mega trendy. Zelfs een simpele outfit met een effen wit T-shirt en een spijkerbroek tover je met dit petje om in een fashionable outfit.
♥ Hoe stijl je de ‘baker boy’ hat?
Onze favoriete manier om dit petje te stijlen voor de winter is met een lage knot of een rommelige paardenstaart. Het geeft je een moeiteloze en edgy uitstraling, maar ziet er alsnog heel chic uit.

ASOS, Baker Boy hat met ketting |€21

2. Scrunchies
Als je ‘To all the boys I’ve loved before’ hebt gekeken weet je al dat de scrunchies een enorme trend zijn. De scrunchies zijn dé nieuwe haarelastiekjes van deze winter. Weg met je oude, saaie elastiekjes en zeg hallo tegen de scrunchies. Niet alleen zijn deze elastiekjes een leuk accessoire maar ze zijn ook minder schadelijk voor je haar dan normale elastiekjes. Ze voorkomen namelijk dat je haar sneller afbreekt. We like!
♥ Hoe stijl je scrunchies?
Maak een nonchalante knot en wikkel je scrunchie hieromheen. Ook is het leuk om deze in een rommelige paardenstaart te dragen. Dit geeft je een speelse en schattige uitstraling en past perfect bij elke look.  

ASOS, scrunchie met bloemenprint |€6

3. De baret
Ook de baret heeft ons geïnspireerd voor een nieuwe modetrend. In alle soorten en maten zijn ze te koop. De meest gedragen kleuren zijn: zwart, felrood, oudroze en lichtbruin. Dit haaraccessoire is makkelijk te combineren met elk kledingstuk. Draag hier bijvoorbeeld een sweater, of teddyjas bij. Een baret houdt niet alleen je hoofd warm, maar zorgt er ook voor dat je er stylish uitziet. Heb je een bad hair day? Geen probleem, vandaag dragen we onze baret! Lees hier alles wat je moet doen tegen een bad hair day
♥ Hoe stijl je de baret?
Je kan je haar op elke manier stijlen tijdens het dragen van een baret. De populairste haarstijl is de romantische volumineuze krullen. Krul eenvoudig je haar vanaf het midden tot de punten. Haal je hand door je haar voor de finishing touch en je bent klaar om te gaan.

ASOS, baret rood |€14

4. Pompom-muts
Een leuke en fashionable muts vinden voor het koude weer is heel lastig. Als je de pompom-muts hebt ontdekt hoef je gelukkig niet meer verder te zoeken naar leuke haaraccessoires. Een pompom-muts kan je op elke manier dragen omdat er zo veel varianten van zijn. Ga je voor één pompom op je muts of ga je voor de schattige muts met twee pompoms?
♥ Hoe stijl je de pompom-muts?
Een van de leukste manieren om dit te stijlen is met twee vlechten. Toupeer je haar zodat je vlechten er dik en rommelig uit zien voor deze winterse look.

ASOS, pompom beanie |€17

5. De geometrische haarspeld
De haarspelden gaan al een lange tijd mee als we het hebben over haartrends. Gelukkig komen ze in meerdere varianten voor. Weg met de saaie eenkleurige speldjes, de geometrische haarspelden zijn een eenvoudig maar wel creatief accessoire voor in je haar. Haarspelden besparen je ’s ochtends ontzettend veel tijd. Binnen twee minuten tover je rommelig haar om in een chic half opgestoken kapsel.
♥ Hoe stijl je de geometrische haarspeldjes?
De go-to- stijl met de haarspelden een opvallend half opgestoken kapsel. Als je wat dunner haar hebt is dit de perfecte stijl voor jou. Toupeer je haar een beetje en *tadaaa* je hebt een chique volle bos haar.

ASOS, haarspeld |€6,99

Bron: Stylecraze.com, Luxuryhair.com, Harpersbazaar.com | Beeld: iStock