Beauty

De absolute don'ts bij het stijlen van je haar

Veel meiden zijn dikke vrienden met de stijltang. Ga je een weekendje weg of blijf je ergens anders logeren, dan pak jij eerst je stijltang in. Liever twee keer dezelfde outfit aan dan een bad hair day. Het maakt niet uit of je hem gebruikt om je haar te stijlen of om er juist krullen mee te maken, het blijft niet heel gezond voor je haar. Er zijn heel wat foutjes die je maakt zonder dat je het door hebt. Benieuwd welke fouten dit zijn? Lees snel verder en jij maakt ze nooit meer!

Voor sommige meiden is het een uitzondering om een stijltang te gebruiken, voor anderen is het een dagelijkse gewoonte. Als je dagelijks je haar stijlt, is het goed om te weten welke blunders je moet vermijden. Het zou toch zonde zijn als je jouw lokken helemaal verpest.
stijlen haar roze1. Je bereidt je haar niet goed voor
Voorkomen is beter dan genezen. Ook voor je lokken dus. Het is belangrijk dat je je haar goed verzorgt en beschermt met een hittebestendig product. Het is begrijpelijk dat je deze stap soms overslaat als je haast hebt, maar je behoudt toch liever je gezonde haar. Lees deze gouden tips om je haar te verzorgen.

2. Je kiest standje heet, heter, heetst
Dat je stijltang temperaturen kan bereiken van 230 graden betekent niet dat je dit ook moet instellen. Sterker nog, het is super slecht voor je haar! Een standje lager geeft ook al het gewenste resultaat. Té koud is dan ook weer niet goed, want dan moet je vaker over hetzelfde plukje haar heen. Zorg ervoor dat je ongeveer net onder de 185 graden blijft en jouw haar blijft de hele dag on fleek.

3. Je haar is nog vochtig
Hoor je gesis of komt er stoom van je haar af? Stoppen! Je haar is waarschijnlijk nog nat of je hittebestendige spray is nog niet droog genoeg. Zorg ervoor dat je haar echt droog is, anders beschadig je het alleen maar meer.

4. Je maakt je stijltang nooit schoon
Als je nu eens je stijltang bestudeert kom je er waarschijnlijk achter dat er een viezige rand aan de platen zit. Ieuw. Door alle stylingproducten en vettig haar wordt je stijltang na een tijdje vies. Geen probleem als je het af en toe schoonmaakt, maar als je dit niet doet smeer je alles steeds terug in je haar. Getsie.

5. Je stijltang naar beneden trekken
Als jij je volume wilt behouden na het stijlen moet je dit vooral niet doen. Je haar van de aanzet naar beneden trekken zorgt ervoor dat je het strak langs je gezicht styled. Als je vanaf de aanzet omhoog beweegt met de stijltang hou je volume in je haar. 
stijlen haar omhoog6. Je laat je haar niet afkoelen
Je hebt net je haar gestijld en er mag een klipje of elastiekje in. Nee! Laat eerst je haar afkoelen voordat je er iets mee doet, anders krijg je er gelijk knikjes in en dan kan je het morgenochtend opnieuw doen...

7. Je verdeelt je haar niet goed
Dit is vooral een fout die ongeduldige mensen maken. Als je dikke plukken in één keer wilt stijlen, ben je echt niet sneller klaar. Je haar wordt namelijk minder snel stijl omdat je niet goed bij het midden van de pluk komt. Dan ben je straks uren bezig om al die gemiste plukjes nog te fatsoeneren. Verdeel je haar in kleinere secties en je hebt een mooier resultaat.

via GIPHY

Bron: zmonline.com, Flair.be | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook